OZNANILA za 33. nedeljo med letom, 13.11.2016

OZNANILA PDF

TEDEN ZAPOROV 2016
Po svetu že štirideset let, v Sloveniji pa dvanajsto leto teden zaporov ponuja molitveno literaturo s povabilom k molitvi za vse, ki jih zaznamujejo zapori. Letošnji teden zaporov bo v Sloveniji potekal med 13. in 19. novembrom pod geslom Gospod, usmili se!
Molitev tedna zaporov:
Gospod, Ti ponujaš svobodo vsem ljudem. Molimo za vse ljudi v zaporih. Razlomi vse obstoječe vezi strahu in osamljenosti. S svojo ljubeznijo podpiraj zaprte, njihove družine in prijatelje, zaposlene v zaporih in vse, ki zanje skrbijo. Ozdravljaj vse, ki so jih ranila dejanja drugih, še posebej žrtve kaznivih dejanj. Pomagaj nam, da si bomo odpuščali, ravnali pravično, ljubili usmiljenje in v ponižnosti hodili skupaj s Kristusom v Njegovi moči in z njegovim Duhom, danes in vsak dan. Amen.
Sv. Lenart, prosi za vse zapornike!

DANES, 13.11. V STOLNICI
Ob 9h bo sveto mašo v čast 1700-letnice rojstva sv. Martina daroval stolni prošt, Mešani pevski zbor Mezzo-Forte iz Novega mesta pa bo, pod vodstvom stolne dirigentka in ob sodelovanju organista Jerneja Fabijana, izvedel mašo v čast sv. Martinu Tourskemu za mešani zbor in orgle, delo skladatelja Damijana Močnika; gre za krstno izvedbo omenjene maše.

HVALA
za darove, ki ste jih darovali pri ofru na Lenartovo nedeljo. Našteli smo preko 3.700 €.
Hvala Zvonetu in Meti Blažič za izvirno okrasitev cerkve na zahvalno nedeljo.
Hvala tudi za vse, kar darujete na zahvalne nedelje po naših podružnicah. Prihodnjo nedeljo bo zahvalna nedelja v Smolenji vasi ob 10. uri.

PREDSTAVITEV KNJIGE
Vloga nadškofa Šuštarja pri osamosvojitvi Slovenije bo v petek, 18. novembra 2016, ob 19. uri, v dvorani Baragovega zavoda, Smrečnikova 60, v Novem mestu. VABLJENI!

P. MARKO – 70-LETNIK
Morda bo kdo zavzdihnil: »Saj ni res!« Vendar osebna izkaznica p. Marka Novaka kaže, da je rojen leta 1946, kar pomeni, da bo v tem tednu, 18. 11., praznoval rojstni dan. To so tista leta, za katera pravi Sveto pismo, da so doba našega življenja. P. Marko se še kako zaveda, da so mu vsa ta leta po milosti Božji podarjena. Župljani naše župnije, v kateri deluje že polnih 12 let, mu iz srca čestitamo in želimo obilo zdravja in moči. Da bi tako zmogel in znal še naprej prinašati upanje in uteho vsem bolnim in trpečim, katerim je še na poseben način poslan. Naj ga Bog živi in po Svetem Duhu navdihuje!

MIKLAVŽ pričenja pobirati naročila za darila. Preko prijavnic, ki jih dobite pri katehetih in na mizicah za verski tisk prijavite otroke do 3. razreda osnovne šole. Za 1. otroka v družini je prispevek 10€, za ostale pa je ceneje za 2 €. Miklavževanje bo v ponedeljek, 5. 12. ob 16. uri v naši cerkvi.

VERSKI TISK, Družina in Ognjišče za november ter Brat Frančišek.

PRVOMAJSKO ROMANJE
bo od 30. 4. do 4. 5. 2017. organiziramo ga mestne župnije in sicer v Lurd. Informacije sledijo.

ČIŠČENJE CERKVE
19. 11. 16: Ragovo in Krka. Iskreno in prisrčno vabljeni župljani iz obeh vasi, da pridete in počistite naš skupni dom.

DEKANIJSKO SREČANJE ZA ŽPS
bo v nedeljo, na praznik Kristusa Kralja, 20. novembra 2016, ob 14.30, v Šmihelu pri Novem mestu, v Baragovem zavodu.
Predstavljena bo posinodalna apostolska spodbuda z naslovom RADOST LJUBEZNI. (msgr. dr. Blaž Jezeršek); pričevalca bosta tudi zakonca
Marko in Bernarda Hrovat. VABLJENI!

DEKANIJSKO SREČANJE ZA BRALCE BERIL
bo v ponedeljek, 21. 11., ob 18.30, v župnijski cerkvi v Vavti vasi.
G. Tomaž Koncilija bo v enournem predavanju predstavil, kaj vse je potrebno, da lahko pri bogoslužju dobro beremo Božjo besedo.
Bralci beril, lepo vabljeni!

ŠOLA ZA ZAKON
Šola za zakon je eden izmed načinov priprave na zakon. Pod vodstvom zakonskega para in duhovnika traja eno šolsko leto, srečanja si sledijo na 14 dni v Baragovem zavodu v Novem mestu v Šmihelu.
Kontaktni osebni: joze.miklavcic@rkc.si in hrovatki@t-2.net.

MINISTRANTI VABLJENI
• na duhovne vaje, ki bodo od 25. – 27. 11., v Šmarjeti in

• na decembrski filmski večer v soboto, 10. 12., v dvorani župnišča v Šentjerneju, ob 17h.

Prijavite se p. Tomažu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.