OZNANILA za 32. nedeljo med letom, 6.11.2016 – LENARTOVO IN ZAHVALNO

OZNANILA PDF

PRAZNIK SV. LENARTA IN ZAHVALNA NEDELJA, 6. NOVEMBER

Danes hvaležno in radostno praznujemo, saj goduje zavetnik samostana in naše cerkve, sv. grbLenart.
Popoldan bomo od 14h ure naprej častili Najsvetejše, ob 17.30 zapeli litanije Srca Jezusovega in ob 18h zaključili s sv. mašo, ki jo bo daroval naš frančiškanski novomašnik p. Boštjan Horvat – LEPO VABLJENI!

VRSTNI RED ČEŠČENJA od 14. do 18. ure

  • od 14. do 15. – FSR
  • od 15. do 16. – Prenova v Duhu
  • od 16. do 17. – Biblična skupina
  • od 17. do 17.30. – ŽPS in Karitas
  • ob 17.30 zapojemo Litanije Srca Jezusovega in ob 18. sledi sv. maša.

naslovnicaKot je zapisano v brošuri Sklenili smo krog od Lenarta do Lenarta 2016, pričenjamo danes leto praznovanja 50-letnice naše župnije Novo mesto – sv. Lenart. Obletnice se želimo spomniti vsak mesec. Predvsem pa je želja sodelavcev župnije, da bi v tem letu vsi še bolj začutili pripadnost in medsebojno povezanost. Obletnica 50 let sicer ni visoka glede na nekatere druge župnije, je pa zlata, ki lahko pokaže našo uspešnost in nam da spodbude za naprej. Vsak župljan naj iskreno moli in prosi, da bi v tem letu spoznal še bolj svojo župnijo, krati pa spoznal, kje ima svoje mesto. Več, ko bomo preko talentov darovali svojega časa župniji, več nam bo tudi župnija ponudila.

ZAHVALA novomeškega škofa Andreja Glavna ob zahvalni nedelji!

HVALA VSEM ŽUPNIJSKIH SODELAVCEM IN ISKRENE ČESTITKE OB PRAZNOVANJU VSEM ŽUPLJANOM.
Bratje v kloštru se zahvaljujemo ob Lenartovi in zahvalni nedelji vsem in vsakemu posebej. Velikokrat čutimo vašo velikodušnost, ljubezen in pripravljenost – BOG VAM POVRNI.

HVALA vsem, ki ste pomagali pri organizaciji današnjega župnijskega praznika. Hvala katehistinji Gabi za pomoč pri sestavljanju nove brošure Sklenili smo krog; seveda hvala vsem piscem in tudi fotografom.
HVALA tudi naši kuharici Hildi, ki vedno zna in zmore stvari v kuhinji tako izpeljati, da so dobre in okusne, pa tudi praktične.
Poleg vseh sodelavcev v župniji so številni zvesti verniki, ki s svojo molitvijo izmolijo mnogotere milosti – naj jim Bog povrne.

P. DARIO NOWAK SDS
Verjetno ste že opazili duhovnika, ki somašuje s patri v kloštru. To je pater iz Poljske, ki pripada redu salvatorjancev. Deloval je že 10 let v Albaniji in nekaj let v Kotorju v Črni Gori. Zaradi tega zna dobro albanski in hrvaški jezik, rad pa bi se naučil tudi slovenskega. V naši novomeški skupnosti želi ostati eno leto. Pomagal bo p. Petru pri molitvah za osvobajanje in tudi raziskal teren za ustanovitev skupnosti salvatorjancev v Sloveniji.

SV. MIKLAVŽ bo pričel pobirati naročila za darila, 13. 11.

VERSKI TISK: Ognjišče za november

ČIŠČENJE CERKVE
12. 11. 16: Ragovska ul., Jakčeva in Maistrova. Pridite!

REDNA SEJA ŽPS
bo v ponedeljek, 7. novembra, ob 19h v Lenartovi dvorani. Morebitne želje in pripombe posredujte članom ŽPS.

DUHOVNIKI NOVOMEŠKE DEKANIJE
bomo imeli pastoralno konferenco v sredo, 9. Novembra, pri nas v kloštru. Ob 9. uri pričnemo s sv. mašo.

2. SREČANJE ZA STARŠE
bo v četrtek, 10. 11., ob 19. uri v Frančiškovi dvorani, pod naslovom Vzgoja čustev – čutim, torej sem – starši, lepo povabljeni! Vodi ga dr. Nataša Rijavec Klobučar.

FLM SV. MAŠA
Frančiškova Lenartova Mladina bo s prepevanjem in uvodi sodelovala pri sv. maši v soboto,madagaskar_koncna

12. novembra, ob 18. uri. Po maši bo srečanje v Lenartovi dvorani. Gost večera bo Sara Berkopec, ki bo spregovorila o čudoviti misijonski izkušnji na Madagaskarju letos poleti. Mladi prav lepo povabljeni!

ZAHVALNA NEDELJA NA DVEH PODRUŽNICAH
Prihodnjo nedeljo, 13. novembra ob 10. uri je zahvalna nedelja in hkrati tudi Lenartova v Gotni vas, na Potovem vrhu pa je ob 10. uri zahvalna in Martinova nedelja. Vsaki zahvali naj bo dodana tudi prošnja, da bi ostali zvesti Bogu in obljubam, ki smo jih dali drug drugemu. Sv. Lenart in sv. Martin, prosita za na!

SKUPINA ZA RAZPOROČENE
ima svoje redno mesečno srečanje v torek, 8. 11., ob 20. uri v prostorih Lenartove dvorane. Od prvega srečanja v mesecu marcu do danes se je v tej skupini srečalo 16 oseb obeh spolov. Vabimo vse, ki imate izkušnjo razvezanosti ali ločitve življenjskega partnerja, da se pridružite skupini.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.