OZNANILA za 31. nedeljo med letom, 30.10.2016 – ŽEGNANJSKA

OZNANILA PDF

SLOVESNI IN ZAPOVEDANI PRAZNIK 1. NOVEMBER

Rožnovenski mesec se poslavlja, ponedeljek, 31. oktober, tako staja še en dan. Žal ga zadnja leta močno kvari in poneumlja praznovanje noči čarovnic. To ni prav nič krščansko in naravnost grešno je, če kristjan to praznuje, saj tako daje veliko moč hudiču, ki je princ teme. Kristjani, usmerimo pogled v nebo, kjer so naši vzorniki, svetniki, katere častimo 1. novembra. Nepregledna množica jih je. To niso samo tisti, ki so zapisani v koledarju ali Družinski pratiki, ampak so tudi vsi tisti, ki niso s strani Cerkve priznani in postavljeni na oltar; so tudi naši sorodniki, znanci in prijatelji, ki so se trudili za sveto življenje. Priporočimo se jim in jih na njihov praznik tudi slavimo.

  • MLADI bodo 31. 10., ob 20. na pokopališču v Ločni molili za rajne.

  • LEPO POVABLJENI K PRAZNIČNIM SV. MAŠAM, ki so po nedeljskem razporedu; sv. maša je tudi v bolnici ob 19.30 in seveda popoldan ob 15. uri so sv. maše na naših pokopališčih: Smolenja vas, Potov Vrh in Veliki Slatnik.

    Sv. maša je tudi na pokopališču v Srebrničah ob 14. uri in ob isti uri v Ločni.

DAN SPOMINA NA VERNE RAJNE
v sredo, 2. 11., je sv. maša na pokopališču Šmihel ob 8. uri, v Ločni pa ob 16. uri. Lepo povabljeni. V kloštru sta maši ob 8. in 18.

MOLITEV ŠTIRIH DELOV ROŽNEGA VENCA ZA NAŠE RAJNE
bo tako 1. kot 2. novembra. Z molitvijo pričnemo ob 17. uri. Prva dva dela zmolimo pred mašo in druga dva dela po maši.

PRAZNOVANJE SV. LENARTA, NEDELJA, 6. NOVEMBER 76300
Letos sovpade praznik sv. Lenarta, 6.11., s češčenjem Najsvetejšega in Lenartovo nedeljo na isti dan. Kot  se spodobi za naš farni dan, bodo svete maše slovesne; po vseh pa bo OFER, pri
katerem boste dobili spominsko knjižico Sklenili smo krog »od Lenarta do Lenarta« 2016. Hvala vsem sodelavcem, brez katerih ne bi mogli narediti vse kar si želimo in k čemer smo preko liturgičnega leta vedno povabljeni.
GOST DNEVA bo naš frančiškanski novomašnik, p. Boštjan Horvat iz Viča, kjer je kaplan. Maševal in pridigal bo ob 10. uri in vodil zaključek češčenja Najsvetejšega ob 18. uri (razpored za češčenje je na zadnji strani oznanil!)
PO VSEH MAŠAH BO TUDI POGOSTITEV, ZATO PROSIMO GOSPODINJE ZA SLADKE DOBROTE, KI JIH PRINESITE DO SOBOTE 5. 11. DO 18. URE. MOŽJE, DOBRODOŠLA JE TUDI VINSKA KAPLJICA – HVALA.

 

ČEŠČENJE NAJSVETEJŠEGA V NEDELJO, 6. 11.,
od 14. do 18. ure

– od 14. do 15. – FSR
– od 15. do 16. – Prenova v Duhu
– od 16. do 17. – Biblična skupina
– od 17. do 17.30. – ŽPS in Karitas
– ob 17.30 zapojemo Litanije Srca Jezusovega in ob 18. sledi sv. maša.

ŽUPNIJSKA KARITAS
bo preko pridnih rok naše skupine »Ročna dela« ponudila na stojnicah res lepe izdelke. Zbrani darovi so namenjeni za potrebe naše Karitas. Žene bodo najbolj vesele, če boste ponujene izdelke izbrali in za njih tudi kaj darovali – Bog povrni.

VERSKI TISK: Nova Družina in Ognjišče za november

ČIŠČENJE CERKVE
5. 11.: Belokranjska cesta, Gotna vas, Ob potoku in Jedinščica. Pridite!

NOVEMBRSKA PISMA
Še vedno so na voljo na mizicah za verski tisk in po klopeh. Vsak večer v novembru bomo pred mašo molili rožni venec za rajne, ki jih boste napisali; ob petkih sobotah in nedeljah pa darovali sv. mašo. Oddajte jih čim prej v nabiralnik pri oltarju sv. Frančiška, zadaj levo pri spovednici p. Tomaža ali v poštni nabiralnik pri pisarni.

POPOLNI ODPUSTEK
lahko prejmete 1. in 2. novembra ter na prejšnjo in naslednjo nedeljo. Potrebno je prejeti sveto spoved in obhajilo, moliti za rajne v cerkvi ali javni kapeli ali obiskati pokopališče ter zmolit vero, očenaš, zdravamarijo in slavaočetu po papeževem namenu. Odpustek lahko namenimo rajnim, ki so še v stanju očiščevanja (v vicah).

SREČANJE DUH ASSISIJA NA VIČU V LJUBLJANI
bo v soboto, 5. 11. Srečanje je praznovanje 30-letnice Duha Assisija na slovenski ravni. Program je na plakatu na oglasni deski.
Vabljeni vsi prijatelji sv. Frančiška. Kdor bi želel iti v Ljubljano s prevozom, naj se javi p. Krizostomu.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.