OZNANILA za 30. nedeljo med letom, 23.10.2016

OZNANILA PDF

 

30 LET DUHA ASSISIJA

Od 18. do 20. septembra 2016 so v Assisiju pod naslovom Žeja po miru: religije in kulture v dialogu, potekala srečanja različnih verstev, s katerimi so obeležili 30-letnico molitve za mir, Duh

Assisija.
27. oktobra, 1986 je v Frančiškovo mesto Assisi papež sveti Janez Pavel II. povabil skoraj vse predstavnike religij, da bi v mestu velikega svetnika skupaj molili za mir. Geslo, izbrano za dogodek leta 1986, je bilo »biti skupaj za molitev« in ne »moliti skupaj«.
Janez Pavel II. je zatrdil: »Danes potrebujemo bolj kot kdaj koli prej romarje miru, pričevalce vesoljne solidarnosti, onstran lastnih in skupnih interesov, ki so na svoji poti prišli v Assisi. Ta svet potrebuje ljudi, dovzetne za vrednote vere, ki bodo pomagali drugim najti hrepenenje in voljo do skupne hoje. To je “duh Assisija”.
Po 30. letih je papež Frančišek v Assisiju prejšnji mesec 20. septembra dejal: najprej izrazil svoje spoštovanje in ljubezen do vseh navzočih. »V Assisi smo prišli kot romarji z željo po miru; žejni smo miru, želimo pričevati za mir, predvsem pa moramo moliti za mir, saj je mir Božji dar, ki ga moramo prositi in sprejeti.« Bog nas po njegovih besedah vabi, da premagamo veliko bolezen današnjega časa: brezbrižnost, zaradi katerega se rojeva novo žalostno poganstvo.«
Te misli so povzete po spletni strani www.marija.si.

Prav na dan 30-obletnice, v četrtek 27. 10., se bomo zbrali v naši cerkvi ob 18. uri in pred Najsvetejšim molili za mir. Vzemite si čas in pridite, saj nas aktualno dogajanje v svetu naravnost kliče k molitvi.

SPOVEDOVANJE PRED PRAZNIKI
V dnevnih pred praznikom Vseh svetih bomo duhovniki, kolikor bo mogoče, okrepili spovedovanje med jutranjo in večerno sv. mašo. Od ponedeljka, 24. do četrtka, 27.10. bo v času veroučnih ur spoved veroučencev.

9. RAZRED – BIRMANCI
gredo s katehetom p. Tomažem in animatorji na duhovni vikend v Stično od 28. do 30. 10. Podprimo jih z molitvijo.

SREČANJE DUH ASSISIJA
V soboto, 5. Novembra, bo na Viču v Ljubljani srečanje ob 30-letnici Duha Assisija pod naslovom “In bil sem usmiljen z njimi.” Tudi na to srečanje, ki je organizirano za vso Slovenijo, lepo povabljeni. Program je na plakatih na oglasnih deskah.

S SPREMEMBO URE NA ZIMSpremik_ure_na_zimski_casKI ČAS, SE SPREMENI TUDI  
URA VEČERNE SV. MAŠE;
V NEDELJO, 30. OKTOBRA,
BO MAŠA OB 18. URI.

ČIŠČENJE CERKVE
29. 10.: Ul. Ivana Roba, Drejčetova pot, Pot na Gorjance, Na lazu, Knafelčeva in Avšičeva.

NOVEMBRSKA PISMA
Kot prejšnja leta, vas tudi letos pred mesecem novembrom čakajo Novembrska pisma, v katera napišite svoje rajne brate in sestre. Vsak večer v novembru bomo pred mašo molili rožni venec za rajne; ob petkih sobotah in nedeljah pa darovali sv. mašo. Čim prej jih oddajte zadaj v nabiralnik ali pri pisarni ali v zakristijo.

MOLITVENI KRIŽ
Vabimo družine, da sprejmete ikono križa iz Assisija, pred katero boste en teden molili za nove duhovne poklice. Še posebej vabljene družine prvoobhajancev in birmancev. V tednu, ko imate križ v družini, lahko povabite enega od patrov, da skupaj molimo z namenom, da nikoli ne bi zmanjkalo duhovnikov.

DUHOVNE VAJE ZA SREDNJEŠOLCE
bodo od 28. do 31. oktobra v Nazarjah v Savinjski dolini. Dragi mladi, izkoristite priliko in se prijavite p. Tomažu.

DUHOVNE VAJE ZA DRUŽINE
bodo v Nazarjah v Savinjski dolini od 25. do 27. 11. Cena na par je 80 €, za otroke pa bo plačala župnija. Poskrbljeno bo tudi za varstvo otrok. Zakonci in družine, izkoristite to lepo priliko in se pridružite.

LENARTOVE POČITNICE
bodo letos potekale samo dva dni in sicer 3. in 4. novembra. Prvi dan bomo izdelovali v delavnicah razne izdelke, drugi dan pa bomo kot »majhni Lenarti« te izdelke razdelili ljudem, ki so tako ali drugače zaprti doma ali pa v raznih domovih. Otroke lahko prijavite preko prijavnice do 27. 10. Za dva dni je prispevek 3 €.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.