OZNANILA za 28. nedeljo med letom, 9.10.2016

OZNANILA PDF

TEDEN ZA ŽIVLJENJE
V tednu, ko smo obhajali praznik sv. Frančiška in Rožnovenske Matere Božje, je potekal tudi Teden za življenje pod naslovom »Ti si moje zavetje, moje vse v deželi živih« (Ps 142, 6)
Zakonca sta, kot pričevanje zapisala naslednje besede:
Jani: »Življenje je velika dragocenost. Zakon med možem in ženo prinaša novo življenje in je zavetje ter daje varnost novemu življenju, če zakonca zakon živita v polnosti. Polnost zakona pomeni, da najprej vsak sam pozitivno gleda na ta svet ali lahko bi ta svet imenovali dežela živih. Pomeni, da se zakonca dopolnjujeta, sta si zavetje in šele tedaj lahko to polnost prenašata na svoje otroke, kar pa ni vedno lahko. Zakon živi, če ima zavetje, kjer se lahko joka, se smeji, izraža čustva in pa zakon preprosto je, ker je v zakonu navzoč Bog.«
Lucija: »In kako naj živiva zakon, če ne v Tvojem zavetju, Gospod. Za naju, za družino sem hvaležna Tebi. Vsega kar živim, kar imam in kar sem, ne bi bilo brez Tebe. Včasih je težko zaupati, verjeti, se prepustiti, ob tej vrstici ‘Ti si moje zavetje, moje vse v deželi živih,’ pa dobim pogum in vero, zaupanje in potrditev, da me, naju in nas nikoli ne puščaš same. Da si Ti naše zavetje, da si Ti naše vse.«
Zaradi naše vere, ki jo krepimo z molitvijo in zakramenti naj ostane Gospod naše zavetje in življenje. Pričujmo za Njega – izvir življenja in ga prinašajmo temu svetu.

HVALA
za darove na prvo nedeljo v oktobru; našteli smo 2.200 €. Bog naj vam za vašo darežljivost nakloni obilje milosti.

FLM MAŠA
bo v soboto, 15. 10., ob 19. uri; mladi prav lepo povabljeni. Po njej bo srečanje za mlade v Lenartovi dvorani, kjer bo intervju s p. Tomažem Hočevarjem.

DEKANIJSKA REVIJA PEVSKIH ZBOROV BO V NEDELJO, 16.10. ob 16. uri v naši cerkvi.
Sodelovalo bo 8 cerkvenih zborov iz naše novomeške dekanije; vsak zbor bo zapel 2 pesmi, 3 pa bodo zapeli vsi sku-paj. Ob 15. uri bo skupna generalk.
Ljubitelji cerkvenega zborovskega petja prav lepo povabljeni.

IZMENJAVO OBLEK
organizira naša Župnijska karitas in bo potekala v soboto, 22. oktobra, od 10. do 13. ure v Lenartovi dvorani. Kdor bo prinesel obleko, jo bo tudi mogel odnesti.

ZAKONSKE SKUPINE
V župnijskih prostorih se trenutno srečuje 5 zakonskih skupin, to je okrog 25 zakonskih parov. Vabimo pare, ki bi se še želeli vključiti v zakonsko skupino, da se priglasijo župniku p. Krizostomu.

DUHOVNE VAJE ZA DRUŽINE
bodo v Nazarjah v Savinjski dolini od 25. do 27. 11. Cena na par je 80 €, za otroke pa bo plačala župnija. Poskrbljeno bo tudi za varstvo otrok.

ČIŠČENJE CERKVE
15.10.: Žabja vas, Šentjernejska c., Lobetova in Na Tratah. Pridite!

SLOVENIJA SPET NA PREIZKUŠNJI!
Gibanje Prebudimo Slovenijo letos že šestič prireja zborovanje kristjanov in ljudi dobre volje na Otočcu. Srečanje bo v soboto, 15. oktobra 2016 v športni dvorani na Otočcu od 9.30 do 13.30.
Gostje: dr. Andrej Capuder, dr. France Cukjati, dr. Zvone Štrubelj, dr. Verena Vidrih-Perko in dr. Helena Jaklitsch, ki bo spregovorila na temo Aktiven kristjan? To pa ne! (Helena je naša faranka!)

SKUPINA ZA RAZPOROČENE
se je pričela sestajati letos spomladi. Prejšnji mesec smo pričeli po počitnicah. Naslednje srečanje bo v torek, 11. 10. ob 20. uri v Lenartovi dvorani. Vsi, ki mate izkušnjo razporočenosti ali ločenosti v zakonu ali pa tudi, da ste šli narazen v partnerski zvezi, dobrodošli v skupini.

STATISTIKA KRSTOV
V mesecu avgustu in septembru smo se veselili ob krstu naslednjih otrok: Gal ZUPANČIČ, Glorija JARC, Nina PREDOVIČ, Larisa KOCJAN, Neža GAZVODA, Pina BLAŽIČ, Lejla VLAIS, Nejc GRANDOVEC in Gašper SINKOVIČ TURK. Iskrene čestitke staršem in botrom!

STATISTIKA POGREBOV
K večnemu počitku smo v mesecu avgustu in septembru pospremili in zanje molili ter darovali sv. maše: Antona GORENCA (76), Frančiško KUKMAN (76), Ano STIPANOVIĆ (76), Silvestra TURKA (74), Rozo MIHALIČ (97), Mileno ŠRIBAR (78), Martina KRALJA (82), Stanislavo Bojano GREIN ((100), Jožefa VOVKA, (80), Janeza KOVAČA (91) in Antona KOŠMERLA (84).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.