OZNANILA za 23. nedeljo med letom, 7.9.2014

pogovor

Z današnjo KATEHETSKO NEDELJO, smo pričeli novo pastoralno leto. V tednu, ki je pred nami bodo veroučenci po skupinah v posameznih razredih pričeli VEROUČNA SREČANJA. Poleg verouka se bodo pričele tudi obveroučne dejavnosti: deklice so povabljene k OTROŠKEMU PEVSKEMU ZBORU, ki ima vaje ob petkih ob 16. uri, fantje pa k MINISTRANTOM, ki se dobivajo ob petkih ob 17.30. Dragi starši, ne odlašajte z vpisom svojih otrok k verouku in omogočite jim s svojim zgledom in podporo vzgojo v katoliški veri.

Danes, na PRVO NEDELJO V MESECU, imamo tudi namensko nabirko za obnovo naše cerkve, smo pričeli tudi z novim načinom druženja. Ob prvih nedeljah ste vsi prav lepo povabljeni po dopoldanskih svetih mašah, da se še nekaj časa zadržite v Lenartovi dvorani na druženju ob kavi ali čaju in piškotih. To druženje naj nam pomaga, da se bomo še bolj poznali in tako skupaj naredili še več dobrega.

PRENOVA KLOŠTRSKE CERKVE lepo napreduje. Potem, ko je bila cerkev zvezana z jeklenimi vezmi in so bile s posebno maso injektirane stene cerkve, so zunanji gradbeni oder pospravili. Ostal pa je še notranji gradbeni oder, ki bo »krasil« cerkev še ves mesec september, saj je treba sanirati odpadanje ometa z obokov in razpoke na stropu. Sočasno se bodo dela nadaljevala zunaj, kjer bo narejen poseben jašek za odvodnjavanje meteorne vode, utrjeni pa bodo tudi temelji oz glinena podlaga cerkve.
Dostop do naše cerkve je bil doslej močno otežkočen osebam na invalidskih vozičkih, zato smo stopili v akcijo in se pripravlja poseben vhod, ki bo brez arhitekturnih ovir (brez stopnic). Le-ta bo umeščen z Jenkove ulice v prehod med cerkvijo in Karmelsko kapelo. Seveda bo ta vhod na voljo tudi za vse z otroškimi vozički, pa tudi za vse, ki težje premagujete stopnice.
Mesec september nam bo prinesel tudi ureditev gotskih oken v atriju in vzpostavitev križnega hodnika okoli Lurške kapele in atrija.
Vse te prenove in obnove pa bodo cerkev in samostan pripravile za praznovanje 545 letnice prihoda bratov frančiškanov v Novo mesto, kar bomo praznovali v mesecu oktobru.

PRAZNIK MARIJINEGA ROJSTVA ali MALI ŠMAREN praznujemo v ponedeljek, 8. septembra. Sv. maši sta ob 8. in 19. uri.

SKUPINE, ki vabijo medse nove člane:
– »KLEPET OB KAVICI«, skupina, ki se dobiva po ponedeljkovi jutranji maši;
– SKUPINA ROČNA DELA; tisti, ki znate kvačkati ali štrikati, pa tudi šivati, lepo povabljeni ob torkih (1. in 3.) v Lenartovo dvorano;
– ŽUPNIJSKI MEŠANI PEVSKI ZBOR se dobiva na vajah ob sredah ob 18. uri; veseli bodo novih pevcev;
– FRANČIŠKANSKI KOMORNI ZBOR ima vaje ob nedeljah ob 19. uri;
– BIBLIČNA SKUPINA se dobiva ob ponedeljkih po večerni sv. maši.

MAŠA ZA NOTRANJE OZDRAVLJENJE bo v četrtek, 11. septembra ob 19. uri. Po njej sledijo molitve nad posamezniki.

MINISTRANTI PRIČNEJO Z VAJAMI v petek, 12. 9. ob 17.30. V petek 19. pa bo srečanje vseh ministrantov s starši ob 17.30 uri v Lenartovi dvorani.

STIČNA MLADIH je letos v soboto, 20. 9. Mladi, prijavite se pri br. Janezu.

Za nedeljo, 12. 10., je v načrtu ROMANJE NA BREZJE; v soboto, 18. 10., pa načrtujemo JESENSKO ŽUPNIJSKO ROMANJE. Več sledi prihodnjič.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE v soboto, 13. septembra, vršijo župljani iz Belokranjske ceste, Gotne vasi, Ob potoku in Jedinščice; v soboto, 20. septembra, pa ulice: Ragovska, Jakčeva in Maistrova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.