OZNANILA za 22. nedeljo med letom, 30.8.2015

OZNANILA v PDF

ŠOLSKI IN VEROUČNI ZVONEC
Če prvi zvonec naznanja začetek in konec šolske ure, nam drugi zvonec, ki mu lahko rečemo tudi cerkveni, sporoča, naj pomislimo na Boga: zjutraj, opoldan in zvečer, pa še kadar so maše ali pogrebi. Morda so otroci na prvega bolj občutljivi, drugega pa se skoraj pozabi ali presliši, čeravno je večji in glasnejši.
Dragi starši in dragi otroci. Veroučna šola pri frančiškanih v Novem mestu bo odprla vrata že 2.9., ko je prvi vpisni dan; preberite si Katehetsko pismo in na zadnji strani kdaj in ob kateri uri je vpis.
Kot ste lahko razbrali iz urnika, letos po 12. letih med kateheti ni več s. Marjete. S. Marjeta, hvala za vso služenje. K Šolskim sestram de Notre Dame v Novo mesto pa je letos prišla s. Alenka Žibert, ki ji na tem mestu izrekamo prisrčno dobrodošlico, da bi se pri sv. Lenartu dobro počutila! Drugače je doma iz Kranja in je zadnjih 15 let delovala v Ilirski Bistrici. Verjamemo, da se bo kot vztrajna Gorenjka kmalu navadila na Dolenjsko in Dolenjce.
Dragi starši, želja nas katehetov je, da za otrokom, ki ga vpišete v veroučno šolo, ne stojite ob strani samo s podpisom, ampak tudi z zgledom v molitvi in prihajanju k sv. maši. Samo na tak način bo veroučno znanje dobilo svoj smisel in pomen.

KATEHETSKA sv. maša z blagoslovom šolskih torb in nahrbtnikov (prinesite jih!) bo v nedeljo, 6. 9., ob 10. uri.

V sredo, 2. 9., bo po večerni sv. maši srečanje sodelavcev Župnijske karitas v Klarini sobi.

Četrtek pred prvim petkom (3.9.), prvi petek (4.9.) in prva sobota (5.9.) so dnevi, ki nas vabijo k molitvi in pobožnemu prejemu zakramentov, še posebej sv. spovedi in sv. obhajila. Vse tri večere je molitev pred Najsvetejšim ob 18.30.

Na PRVO NEDELJO v septembru (6.9.) bo pri vseh mašah nabirka za obnovo podružnične cerkve na Potovem Vrhu. Cerkev je sedaj tudi prepleskana od znotraj. Zadnje delo, ki ga je potrebno zaključiti, je še odvodnjavanje. Namensko darovanih je bilo do sedaj 9.000 €. Celotna investicija pa je vredna preko 30.000 €. Zato še naprej prosimo in računamo na vašo darežljivost. Bog povrni.
Po dopoldanskih sv. mašah bo, kot je bilo lepo sprejeto minulo pastoralno leto, POGOSTTEV ob pecivu, kavi in čaju v Lenartovi dvorani. Tokrat peciva ali piškotov ni potrebno prinašati.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
5. 9.: Mali Slatnik, Mala in Velika Cikava, in ulice: Milana Majcna, Ilke Vaštetove in Slančeva.
Na tem območju župnije je kar nekaj župljanov, k čiščenju pa jih pride zelo malo. Veseli bomo, če se opogumite in pridete, da bo delo hitro in dobro opravljeno.

VPIS V NOVO VEROUČNO LETO
bo potekal v sredo in četrtek, 2. in 3. 9., od 16. do 18. ure ter v petek, 4. 9., od 17. do 18. ure v veroučnih učilnicah Lenartovega doma. Izpolnite PRIJAVNICO in s seboj prinesite podpisano SPRIČEVALO. Za vpis v PRVI RAZRED prinesite tudi družinsko knjižico oz. krstni list (če otrok ni krščen pri nas).

ZA SRCE AFRIKE
Slovenska karitas spodbuja in vabi, da preko mesečnih donacij pomagate družinam v najrevnejših državah sveta – akcija ima naslov Z delom do dostojnega življenja. Več o tem lahko izveste na spletni strani Slovenske karitas ali preberete na plakatu, ki visi na oglasni deski naše Karitas.

VERSKI TISK
Ob pregledu, koliko verskega tiska damo na police in koliko za to dobimo v nabiralniku, ugotavljamo, da je izguba precejšnja. Zato zelo resno razmišljamo, da bomo s prodajo verskega tiska z novim letom zaključili, kot so to storili že v marsikateri župniji. Kdor je naročnik, naj vzame, kdor pa ni, naj plača in vzame.

STATISTIKA ZA MESEC AVGUST
KRSTA: Živa ŽNIDARŠIČ, Luka VUK in Vid CIMERMANČIČ.
POGREB: Stanislav ROZMAN (85).
POROKA: 15. 8. sta sklenila zakrament sv. zakona Kristjan KMETIČ in Petra MIHALIČ – ČESTITAMO!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.