OZNANILA za 21. nedeljo med letom, 23.8.2015

OZNANILA v PDF

Katehetsko pismo 2015–2016

Dragi veroukarji, starši in vsi, ki z molitvijo spremljate katehetsko delo!

Pred nami je NOVO VEROUČNO LETO, nova priložnost za pristno pričevanje o Bogu, njegovi ljubezni in navzočnosti v svetu ter rast v veri. To veroučno leto bo zaznamovano tudi s ŠKOFIJSKIM JUBILEJNIM LETOM, ki smo ga pričeli v mesecu aprilu in ga bomo zaključili v juniju 2016. Deseta obletnica novomeške škofije je priložnost, da vsi poglobimo tudi pripadnost svoji škofiji, da morda obiščemo stolnico (v postnem času bodo romanja dekanij v stolno cerkev), se srečamo s škofom in še bolj spoznamo pastoralni utrip v škofiji. V okviru praznovanja bo že 17. oktobra na Sevnem srečanje družin naše škofije (tudi za vse veroučence), meseca aprila pa srečanje mladih celotne škofije. Hkrati pa 8. decembra stopamo v IZREDNO SVETO LETO, ki ga je razglasil papež Frančišek in bo posvečeno Božjemu usmiljenju. Papež želi, da bi bili v tem letu še »posebej zazrti v Jezusa in njegovo usmiljeno obličje«, da bi po Njegovem zgledu usmiljenja do nas bili tudi mi usmiljeni drug do drugega. Tudi pri družinski in župnijski katehezi bomo spoznavali, kako nas Bog ljubi, da bi tudi mi ljubili drug drugega, tudi v telesnih in duhovnih delih umiljenja (jih poznamo?).
VPIS K VEROUKU bo za vse razrede v začetku septembra. K vpisu naj pride veroučenec in vsaj eden od staršev. Pri vpisu je potrebno oddati podpisano veroučno spričevalo. Za vpis v 1., 3. in 9. razred je k prijavnici potrebno priložiti še Družinsko knjižico ali krstni list (če otrok ni bil krščen v župniji verouka). Ob vpisu bo mogoče kupiti liturgični in delovni zvezek, učbenik ter poravnati celoletni prispevek (25€ na družino), iz katerega vsaj delno krijemo stroške ogrevanja in nakup katehetskih pripomočkov. Če družina ne zmore poravnati prispevka, naj starši to sporočijo svojemu župniku. Veroučenci ob vpisu izberejo tudi vsaj eno obveroučno dejavnost (ministranti, pevski zbor, Slomškovo bralno priznanje, dramska skupina, skavti itd.) in pri njej vse leto tudi sodelujejo.

Prosimo starše, da otroke res vpišete k verouku v času vpisa v svoji župniji in ne šele ob začetku verouka.

župniki mestnih župnij:
p. Krizostom Komar, Silvester Fabijan in Igor Stepan

VPIS V NOVO VEROUČNO LETO
bo potekal v sredo in četrtek, 2. in 3. 9. od 16. do 18. ure, ter v petek, 4. 9. od 17. do 18. ure v veroučnih učilnicah Lenartovega doma. Izpolnite PRIJAVNICO in s seboj prinesite podpisano SPRIČEVALO.
Za vpis v PRVI RAZRED prinesite tudi družinsko knjižico oz. krstni list (če otrok ni krščen pri nas).

Na POTOVEM VRHU
se obnova cerkve počasi zaključuje. Želimo si urediti še načrtovano odvodnjavanje in pobeliti notranjost cerkve. Do sedaj se je nabralo okrog 9.000 € zato še naprej trkamo na darežljivost Vaših src, še posebej prebivalcev Potovega Vrha, Petelinjeka in Križ.

ROMANJE BOLNIKOV IN OSTARELIH
V soboto, 29. 8. je romanje bolnikov, ostarelih in invalidov na Zaplaz. Kdor more, naj se romanja udeleži. Skupni prevoz ni organiziran.

ČIŠČENJE CERKVE
V soboto, 29. 8. čistijo in krasijo našo cerkev župljani iz vasi Ragovo in Krka. Obvestite se med seboj in pridite v večjem številu.

VERSKI TISK
Vzemite si novo Družino, novo številko Brata Frančiška, Svetogorsko Kraljico in še kaj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.