OZNANILA za 21. nedeljo med letom, 24.8.2014

veseli-otroci

TIK PRED KONCEM POČITNIC SMO

Še en teden nas loči od konca šolskih počitnic, ki so bile dolge dva meseca, veroučne pa kar tri. Ponovno bo potrebno obnoviti znanje in imena drug drugega, da bodo srečanja bolj prijetna in pristna. Za otroke bo bolj prijetno in udobno tudi sedenje v dveh učilnicah, Klarini in Antonovi, kjer je naš g. Rudi Poreber zelo lepo obložil klopi za sedenje. Iz srca mu Bog povrni za njegovo požrtvovalnost. Presegel je samega sebe, saj je mislil delati cel teden, pa je vse skupaj končal v parih dneh.

PRENOVA CERKVE lepo napreduje in je v zaključni fazi. Bogu hvala za vse darove, ki ste jih naklonili za obnovo, vendar se še priporočamo, še posebej na prvo nedeljo v mesecu.

V soboto, 23. avgusta je minilo 10 let, od kar je umrl p. Luka Pogačić, ki je bil dolga leta bolniški kurat ali duhovnik za bolnike v novomeški bolnici. Spomnimo se ga v molitvi. Obletnica smrti pa pomeni tudi 10 let, odkar je prišel med nas sedanji oskrbnik vseh bolnih in trpečih v bolnišnici Novo mesto, p. Marko Novak. Dragi p. Marko – Bogu smo hvaležni, da že 10 let požrtvovalno služite v župniji Novo mesto – Sv. Lenart, hkrati pa je vaše srce vso predano preizkušenim bratom in sestram v novomeški bolnici. Hvala za Vašo ljubezen, ki smo je deležni ob Vas. Hkrati pa Vam čestitamo za 40-letnico mašniškega posvečenja, ki ste ga obhajali pred dvema mesecema, 29. junija. Naj Vas dobri Bog ohranja še naprej zdravega in krepkega ter predanega duhovnika in Frančiškovega brata. Bog živi in vse dobro, dragi p. Marko.

VEROUČNO DOGAJANJE se torej pričenja z vpisom od 3. do 5. septembra, kot piše na urniku, ki je priložen oznanilom.

KATEHETSKA NEDELJA, oziroma sv. maša ob začetku veroučnega leta bo v nedeljo, 7. septembra ob 10. uri. Veroučenci, prinesite k blagoslovu svoje šolske torbe ali nahrbtnike.
Dragi starši! Skupaj z otroki si poglejte veroučni urnik in si izberite najbolj ugodno uro za obisk verouka vašega otroka. Ob morebitnih nastalih problemih se zglasite pri svojem katehetu ali župniku.

V ponedeljek, 1. septembra ob 20. uri je prva seja Župnijskega pastoralnega sveta v novem katehetskem letu. Z novim katehetsko-pastoralnim letom bomo pričeli izpolnjevati marsikateri cilj, ki smo si ga zadali v minulem letu. Eden izmed njih je, da bodo vsi udeleženci sv. maš na prvo nedeljo v mesecu po maši povabljeni v Lenartovo dvorano na druženje ob piškotu in kavi ali čaju. To bo prvič 7. septembra, ko bo tudi namenska nabirka za našo veliko prenovo cerkve.

Skupina KLEPET OB KAVICI bo imela prvo srečanje po počitnicah v ponedeljek 1. 9. po jutranji sv. maši. Zvečer po maši pa se v Klarini sobi s p. Markom dobijo prijateljice in prijatelji Svetega pisma.

Prvo srečanje sodelavcev Župnijske Karitas bo v sredo, 3. 9. po večerni sv. maši v Lenartovi dvorani.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE v soboto, 30. septembra vršijo župljani iz ulic Marjana Kozine, Jurčičeve, Levstikove, Stritarjeve in Tavčarjeve in v soboto, 6. septembra ulice: Ivana Roba, Drejčetova pot, Pot na Gorjance, Na lazu, Knafelčeva in Avšičeva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.