OZNANILA za 2. postno nedeljo, 16.3.2014

01

V POSTNEM ČASU SMO
Za nami je dober teden dni postnega časa. Verjamem, da smo ga pogumno in z vero pričeli, kdor pa je morda malo zamudil, je še vedno povabljen, da prične. Vsako nedeljo, torek in petek ob pol ure pred večerno mašo ste povabljeni k molitvi križevega pota. Ob torkih ga oblikujejo razne skupine v župniji: v torek 18. 3. Karitas in v torek 25. 3. zakonske skupine. Ob petkih ga molijo naši veroučenci s svojimi kateheti: v petek, 21. 3., birmanci in v petek, 28. 3., 8. razred. Dragi starši, pridite s svojimi otroki in jih tako podprite s svojim zgledom.

V 2. postnem tednu bomo ob simbolu PETELINA molili za MLADE, da bi vedno ostali zvesti Gospodu in ne bi zatajili svoje vere. V 3. postnem tednu bomo ob simbolu ŽEBLJEV molili za DRUŽINE, da jih nasilje ne bi razbijalo. V 4. postnem tednu bomo ob simbolu KOCKE molili za DRŽAVO, da je ne bi zavozili oz. zakockali …

Na ŽPS smo sklenili, da bomo poudarili TIHOTO po evangeliju in obhajilu. Naj to služi vsem za odmev Božje besede in skrivnosti v naših srcih.

Ponovno naj bo zapisana HVALA za vse darove, ki so prišli od vaših darežljivih src. Na prvo nedeljo v mesecu marcu ste darovali za potrebe cerkve in samostana dobrih 2.000,00 €, za Anin sklad – družine z več otroki se je od božiča 2013 do začetka posta nabralo preko 550 € (nabiralnik je pri Praškem Jezusu); hvala tudi za nabirko na pepelnično sredo, ki je šla za potrebe župnijske Karitas in je znašala preko 400 €. Še naprej ste povabljeni k darežljivosti. Bog povrni!
Od predsednice uprave Ustanove Anin sklad, gospe Marije Šterbenc, je prišla naslednja zahvala: »Hvala za vašo lepo gesto in dobroto. Ne zgodi se pogosto, da bi prejeli tako lep dar, kot smo ga prejeli od Vas. Res iskrena hvala v imenu tistih, ki bodo daru deležni.«

Tudi za postni čas, kot je bilo to v času Lurške devetdnevnice, je pripravila naša organistka Snežka Podpečan kratke zgodbe in skladbe, ki jih boste mogli slišati ob sobotah in nedeljah zvečer po sv. maši. Hvala Snežki za požrtvovalnost!

ŽUPNIJSKO ROMANJE po nekdanji Jugoslaviji od 27.4. do 1.5. se hitro bliža, a v avtobusu je še veliko prostora. Čim prej vplačajte akontacijo 100 €. Marca poravnajte drugih 100 € in do Velike noči ostalo. Cena v celoti znaša 309 €, če bo 40 potnikov.

V župnijski pisarni lahko dobite lepe velikonočne voščilnice; Izkupiček gre za dobrodelne namene.

V NEDELJO OB 10. URI pri sv. maši na 3. postno, 24. 3., sodeluje 8. razred in na 4. postno, 30. 3., 5. razred.

V četrtek, 20. in v petek, 21. marca ste povabljeni še na drugi in tretji NIKODEMOV VEČER v Šmihel v Baragov zavod. Prvi dan bosta govorila psihologinja in prihoterapevtka Silva Matos in krščanski poslovnež Milan Matos pod naslovom Med kontrolo in zaupanjem; drugi večer pa bo predaval zgodovinar prof. dr. Stane Granda pod naslovom Slovenska vernost, nekoč in danes, kaj pa jutri?

V soboto, 22. ob 18. je sv. maša, pri kateri prepeva in sodeluje Frančiškanska Lenartova mladina. Po maši pa sledi predavanje mladega poročenega para.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE: v soboto, 22. 3. župljani iz Kandije in Grma, v soboto, 29. 3. pa župljani iz naselij Smolenja vas, Petelinjek, Potov Vrh, Križe in Veliki Slatnik.

ZADNJO NEDELJO V MARCU (30.3.) se urini kazalci premaknejo za eno uro naprej, kar pomeni, da bo večerna sv. maša od nedelje, 30. 3. naprej ob 19. uri.

STATISTIKA krstov in pogrebov v mesecu februarju. Krstili smo dva otroka: Julijo Radešček in Luko Velikonja. Na Božjo njivo smo pospremili: Leonarda Jožeta Kukca (71), Julijano Brulc (86), Jožefa Jerončiča (83), Petra Štamfelja (84) in Bogoslava Novaka (28). Z molitvijo spremljajmo mlade starše in botre. Rajnim pa izprosimo večni mir pri Gospodu.

* * * * * * * * * * *
Dragi očetje in matere!
Pred nami sta dva praznika, ki nas vsako leto spomnita na Vaše veliko življenjsko poslanstvo, biti oče in biti mati. Na praznik sv. Jožefa, v sredo 19. marca, se bomo spomnili vseh očetov. Naj Vam sv. Jožef izprosi preudarnosti pri vzgoji otrok in iskrenega čutenja do vaših žena.
Matere in žene pa boste praznovale v torek, 25. marca. Mati Marija, ki je s svojim DA sprejela poslanstvo materinstva, naj vsem vam ženam in materam izprosi topline in miline pri vzgoji otrok in sodelovanju z možmi. Iskrene čestitke in hvala Vam za vse. Med obema praznikoma je tudi Teden družine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.