OZNANILA za 2. nedeljo po božiču, 4.1.2015

OZNANILA v PDF

BLAGOSLOVI NAJ TE BOG!
»Blagoslovi na Te Gospod in Te varuje. AMEN!« – Tako naj bo vse leto 2015, z Božjim blagoslovom vedno, vsak dan. Za nami sta dva sveta večera, pred nami pa je še tretji, 5.1. pred slovesnim praznikom GOSPODOVEGA RAZGLAŠENJA ali Svetih treh kraljev. Na podbojih vrat bo pisalo 20*G+M+B*15. Trije kralji bodo odšli, ostal pa bo blagoslov. Vsak dan se spomnimo na Njega in pojdimo z njim v življenje novega leta, ki je pred nami.

V ponedeljek, 5.1., pričenjamo redna VEROUČNA SREČANJA po urniku.

Zaradi obhajanja tretjega svetega večera je seja ŽPS prestavljena na ponedeljek 12.1.

V torek, 6.1., na slovesni praznik Gospodovega razglašenja so sv. maše ob 8h, 10h in ob 18. uri. Pri večerni sv. maši bo prepeval Župnijski pevski zbor, po maši pa bo imel BOŽIČNI KONCERT otroški pevski zbor – LEPO POVABLJENI!

Otroška adventno-božična akcija OTROCI ZA OTROKE se zaključuje. Na praznik Svetih treh krajev, 6.1., naj otroci prinesejo hranilnike k našim jaslicam. HVALA!

V sredo, 7.1., po večerni maši je srečanje sodelavcev ŽUPNIJSKE KARITAS.

MAŠA ZA NOTRANJE OZDRAVLJENJE je v četrtek, 8.1., ob 18. uri; po njej sledijo molitve nad posamezniki.

V soboto, 10.1., je 1. SREČANJE ZA BOTRE BIRMANCEV v dvorani Zavoda Friderika Baraga v Šmihelu. Traja ob 10. do 12. ure.

V soboto, 10. januarja 2015, ČISTIJO IN KRASIJO NAŠO CERKEV župljani iz ulic: Marjana Kozine, Jurčičeve, Levstikove, Stritarjeve in Tavčarjeve. Prosimo in vabimo, da se tudi ekipa iz tega predela naše župnije okrepi in pomladi – HVALA!

Ob izhodu si na policah za VERSKI TISK vzemite novo Družino.

Povabljeni ste, da obnovite NAROČNINO za Družino, Ognjišče in Mohorjevke 2016.

Izšla je nova številka revije PRIJATELJI RADIA OGNJIŠČE. Na mizicah za verski tisk jo vzemite brezplačno. Če bi želeli postati član Prijateljev Radia Ognjišče, ker ga radi poslušate, bodo te vaše odločitve zelo veseli. Z izpolnjeno prijavnico boste prihodnje revijo PRO dobivali po pošti na svoj naslov. Hvala! Želijo vam prijetno branje in blagoslova v prihajajočih dneh.

ZA VSE MLADE, KI IŠČETE SREČO: Vabljeni na 1. »SUPER VEČER«, ki bo v Zavodu Friderika I. Barage v soboto, 10. januarja ob 16:30. Gost srečanja bo dramski igralec GREGOR ČUŠIN z monodramo PETI EVANGELIJ.

ŽUPNIJSKI PASTORALNI SVET – Sklepi 4. pole – POKLICANOST IN POSLANSTVO:
1. Skupina mladih (FLM) oblikuje sv. mašo enkrat na mesec.
2. Druženje in pogostitev po dopoldanskih sv. mašah na prvo nedeljo v mesecu v Lenartovem domu.
3. Molitveni križ gre na pot tudi pri drugih dopoldanskih sv. mašah.

PRVOMAJSKO ROMANJE v ASSISI bo od 26. 4. do 30.4.2015. V letu posvečenega življenja, organiziramo z romarsko agencijo Aritours župnijsko ROMANJE V FRANČIŠKOVO MESTO ASSISI. Prijave sprejemamo od 1.1.2015. Ob prijavi je potrebno vplačati 100€. Romanje je primerno za družine in zakonske pare ter druge.

FRANČIŠKANI V SV. DEŽELI skrbimo za:
– 16 šol in kolegijev s 10.000 dijaki in študenti
– 3 študentski domovi
– 18 župnijskih središč
– 6 medicinskih središč
– 2 hiši za ostarele
– 2 hiši za siromake
– 5 dispanzerjev in 3 ambulante
– 6 hiš za sprejemanje romarjev

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.