OZNANILA na nedeljo SVETE DRUŽINE, 28.12.2014

OZNANILA v PDF

RODIL SE JE »BOG Z NAMI«!
Smo v BOŽIČNI OSMINI, praznovanju rojstva Emanuela – Boga z nami. Nihče se ne sme počutiti samega, saj je On, Novorojeni Kralj, Jezus v jaslicah, z njim. Naj nas ta resnica krepi in hrabri. Kot pastirji in trije kralji bodimo glasniki resnice o rojstvu Boga tudi mi.

HVALA vsem, ki ste kakorkoli prispevali k lepemu praznovanju božiča. Še posebej hvala našim mladim in birmancem, ki so pod vodstvom študenta Gašperja Muhiča in br. Janeza postavili letošnje jaslice »Iz stare omare ali omarice!« HVALA vsem, ki ste priskočili na pomoč pri temeljitem čiščenju naše cerkve. Res je za nami narejeno veliko delo obnove in prenove, ki je narekovalo temeljitejše čiščenje našega skupnega doma.

Ker smo ob koncu koledarskega leta, se spodobi in je pravično še enkrat v naših oznanilih zapisati besedo HVALA:
– Vsem župnijskim sodelavcem: ministrantom, cerkvenim pevcem in pevkam, organistom in zborovodjem ter pritrkovalcem; bralcem beril, pobiralcem miloščine; hvala naši skrbni zakristanki Ani, sodelavkam in sodelavcem Župnijske karitas, hvala samostanski kuharici Hildi in marljivi delavki na našem vrtu Slavici. Hvala pericam in likaricam.
– HVALA vsem, ki ste nam pisali za letošnje božično-novoletne praznike in ob tem darovali različne darove – BOG POVRNI TISOČKRAT!
– Bratje v kloštru se zavedamo, da brez vaše velike in požrtvovalne dobrote ne bi mogli narediti vsega dela, ki se nam vsak dan kaže.
– Hvala, ker s svojo veliko darežljivostjo ob prvih nedeljah v mesecu pokažete, da vam klošter in naša cerkev veliko pomenita.

NAMENSKA NABIRKA za prenovo cerkve in samostana bo na prvo nedeljo v mesecu januarju, 4.1.

V sredo, 31. 12., na SILVESTROVO, bomo ob koncu sv. maše ob 18. uri zapeli ZAHVALNO PESEM za vse prejete milosti v minulem letu.

V soboto, 3. januarja 2015, ČISTIJO IN KRASIJO NAŠO CERKEV župljani iz Žabje vasi, Šentjernejske ceste, Lobetove in Na Tratah. Prosimo in vabimo, da se ekipa tega predela naše župnije okrepi in pomladi – HVALA!

V soboto, 3. 1. 2015 organiziramo ROMARSKI IZLET. Šli bomo na OGLED JASLIC v Brestanico in Jurklošter ter živih jaslic v Studenice pri Poljčanah. Ustavili se bomo še kje. Predviden je en topel obrok. Prijave sprejemamo v pisarni. Še je nekaj prostih mest. Cena je za odraslo osebo 25 € in za otroka 15 €. Vabljeni!

Ob izhodu si na policah za VERSKI TISK vzemite praznično Družino in januarsko Ognjišče.

Povabljeni ste, da obnovite NAROČNINO za Družino, Ognjišče in Mohorjevke 2016.

Vsem sodelavcem v župniji in samostanu ter vsem obiskovalcem naše cerkve želimo bratje frančiškani SREČNO, ZDRAVO IN MILOSTI POLNO NOVO LETO 2015!

ŽUPNIJSKI PASTORALNI SVET
Sklepi 3. pole: BOGOSLUŽJE:
1. Na vidno mesto se pritrdi plakat z opozorili glede primerne obleke, uporabe telefona, tišine itd.
2. Enkrat na mesec se predstavi posamezen del sv. maše..
3. Duhovniki tudi med tednom: advent ali post ter ob drugih primernih dnevih na kratko razloži božjo besedo.

PRVOMAJSKO ROMANJE ASSISI (od 26. 4. do 30.5.2015)
V letu posvečenega življenja, organiziramo z romarsko agencijo Aritours župnijsko romanje v Frančiškovo mesto Assisi. Prijave sprejemamo od 1.1.2015. Ob prijavi je potrebno vplačati 100€. Romanje je primerno za družine in zakonske pare ter druge.

ROMANJA V SVETO DEŽELO 2015
Da bo Sveta dežela še naprej živa Cerkev v Jezusovi domovini, potrebujemo tudi tvojo duhovno in materialno podporo.
Na mizicah za verski tisk je ZLOŽENKA z datumi romanj in drugimi obvestili.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.