OZNANILA za 2. adventno nedeljo, 4.12.2016

OZNANILA PDF

ZA NAMI JE I. ADVENTNI TEDEN

Smo advent že pričeli? Vsak ve zase. Veliko možnosti nam je danih. Otroci naj skupaj s starši prebirajo Adventni koledar; še je veliko izvodov na mizicah za verski tisk, tudi drugi ga vzemite…berite in molite! Morda za adventno nalogo vzamete obisk sv. maše; Božja beseda je za mašo v adventu skrbno izbrana; nežno in tiho kliče. Lahko se potrudimo in naredimo iznajdljiva dobra dela drug drugemu. Velika pomoč nam je tudi e-stran – https://pridi.com/
Danes, 4. 12., lahko posadimo pšenico ali v vodo vtaknemo češnjevo vejico, tako bomo imeli za Božič zelenje in cvetove…Pogumno pojdimo naprej po poti adventa.

HVALA ZA VSE DAROVE
Ta rubrika se mora čez leto večkrat ponoviti. Vredno je, kajti beseda HVALA odpira pot do srca. Torej, hvala za vse darove na nedeljo Karitas, pri maši ste darovali preko 1600€, ob darovih za adventne venčke in druge izdelke pridnih žena pa še dodatnih 700€.
Pri ofru na Velikem Slatniku ob zahvalni nedelji se je nabralo skoraj 300 € – Slatnčani, hvala Vam za biro!
Tudi ob Martinovi nedelji na Potovem Vrhu ste pri ofru zbrali 400€ – hvala.

ADVENTNI ODMIK ZA MOŠKE
je danes zvečer ob 19. uri v Frančiškovi dvorani. Nagovoril jih bo Dani Siter; po srečanju sledi druženje v samostanski obednici. PRISRČNO DOBRODOŠLI!

PRIHAJA SV. MIKLAVŽ
Jutri, v ponedeljek, 5. 12., ob 16. uri, nas bo v naši cerkvi obisk sv. Miklavža. Hvala katehistinji Gabi in otrokom za Miklavževo igrico ter pevskemu zborčku za pesmice.
***Zaradi miklavževanja, v ponedeljek, 5. 12., odpade verouk od 1. do 3. razreda.

KATEHUMENI
V nedeljo, 11. 12., bo g. škof Andrej Glavan pri večerni maši ob 18. uri podelil zakramente trem katehumenom.
Podprimo jih z molitvijo in z njo pomagajmo njihovo pridobljeno vero v zakramentih poglobiti in utrditi.
Nova skupina je pričela svoja srečevanja s p. Markom, letos 2. 10. in šteje 6 katehumenov.

KOLEDARJI, PRATIKA, ČESTITKE
in kadilo ter oglje – vse dobite v župnijski pisarni. Čestitke so ročno delo naših žena iz skupine Ročna dela dar za nje je 1€. Oglasite se v času uradnih ur ali po sv. maši.

PRVOMAJSKO ROMANJE V LURD
bo od 27. 4 do 1. 5. 2017. Prijave pričnemo zbirati danes, v nedeljo, 4. 12. Cena romanja za 5 dni je 380 €. Ob prijavi vplačate 100€; ostalo lahko po obrokih. Romanje organizirajo mestne župnije in sicer v pripravi na mestni misijon, ki je planiran za advent 2017. Romanje je zelo primerno kot birmansko darilo.

ČIŠČENJE CERKVE
9. 12. 2016 ob 19.30.: Smolenja vas, Petelinjek, Potov Vrh, Križe in Veliki Slatnik.

OBVESTILA IN POVABILA
• Redna seja članov ŽPS je jutri, v ponedeljek, 5. 12., po večerni sv. maši ob 19. uri.

• V sredo, 7. 12., on 16.30 popoldan je v naši cerkvi je letni koncert Glasbene šole Marjana Kozine Novo mesto. Vsem udeležencem želimo sporočiti, da bo prihodnje leto naša župnija praznovala 50-letnico obstoja.

• Sodelavci Župnijske karitas imajo svoje redno mesečno srečanje v sredo, 7. 12., po večerni sv. maši v Klarini sobi.

• V četrtek, 8. 12., praznujemo slovesni praznik Brezmadežno spočetje Device Marije. Vabljeni k sv. maši ob 8. in 18. uri.

• Sv. maša za ozdravljenje je v četrtek, na slovesni praznik, 8. 12., ob 18. uri; po maši sledijo molitve nad posamezniki – LEPO VABLJENI.

• Srečanje ministrantov frančiškanskih župnij v Kamniku bo v soboto, 10. 12.; ministranti, prijavite se pri p. Tomažu.

• Mesečno srečanje skupine Vere in Luči bo v nedeljo, 11. 12., ob 14. uri v Lenartovi dvorani. Med nje bo prišel tudi sv. Miklavž.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.