OZNANILA za 1. adventno nedeljo – NEDELJA KARITAS, 27.11.2016

OZNANILA PDF

ADVENT

ADVENTNI SLOVARČEK:
– advent – prihod;
– adventni venec: zelen obod – večnost in življenje, vijolična barva – spokornost in resnost, 4 sveče – vsako nedeljo več svetlobe;
– preroka, ki nam govorita po Božji besedi – Izaija in Janez Krstnik;
– Brezmadežna Marija – zvezda danica, sopotnica skozi advent;
Molimo, prižgimo svečko, ustavimo se, prisluhnimo drugemu, uprimo se potroštništvu in zahrepenimo po Kralju, ki prihaja. Samo štirje tedni so pred nami zato pogumno pojdimo na pot adventnega časa.

NEDELJA KARITAS
Prav je danes, da se zahvalimo vsem sodelavkam in sodelavcem naše Župnijske karitas: za njihovo požrtvovalno vztrajnost pri redni mesečni delitvi hrane in obleke, pa ne samo to. Potrebno je pripraviti pakete, urediti obleko in še mnogo drobnih stvari, ki niso vidne, vendar so kamenček v mozaiku karitativnega služenja. Bog povrni vsem in vsakemu posebej. Naša Župnijska karitas letos praznuje 25 let. ČESTITAMO! Hvala tudi vsem darovalcem, bodisi v denarju ali na drugačen način; veliko prihaja obleke in obutve, pa tudi igrač. Prosimo, da obleko pregledate in odstranite vso umazano, oguljeno in raztrgano. Se zgodi, ko morajo sodelavci skoraj pol prinešenega odpeljati na deponijo na Cikavo. Kar ti ne bi oblekel in nosil, ne dajaj drugemu!

DRUŽINE NA DUHOVNEM VIKENDU
Vikend na začetku adventa je v Nazarjah v Savinjski dolini preživelo 12 družin, ki so imele s seboj preko 30 otrok. Hvala animatorjem: Lini, Martinu, Petri in Metki za varstvo otrok. Prosimo za naše družine, da bi zmogle in znale v današnjem času odgovorno živeti krščansko življenje.

ADVENTNI ODMIK ZA MOŠKE
Morda se kdo sprašuje, kaj je to? Vsi moški, fantje in možje, vabljeni na srečanje prihodnjo nedeljo, 4. 12., ob 19. uri v Frančiškovo dvorano. Nagovoril jih bo Dani Siter; po srečanju sledi druženje v samostanski obednici. PRISRČNO DOBRODOŠLI!

SV. MIKLAVŽ pobira naročila za darila. Med nas bo prišel v ponedeljek, 5. 12. , ob 16. uri. Preko prijavnic, ki jih dobite pri katehetih in na mizicah za verski tisk, prijavite otroke do 3. razreda osnovne šole. Prijave sprejemamo do ponedeljka, 28. 11.

PRVOMAJSKO ROMANJE V LURD
bo od 27. 4 do 1. 5. 2017. Prijave pričnemo zbirati po nedelji, 4. 12. Cena romanja je 380 €.

ČIŠČENJE CERKVE
3. 12. 16: Kandija in Grm.
Naša cerkev je zelo obiskana in posledično se zaradi tega vnese več nesnage. Zato je vsak teden potrebna čiščenja. Če je več pridnih rok, je delo hitreje in temeljiteje opravljeno. Prav lepo povabljeni.

• 9-dnevnica v čast Brezmadežni bo potekala od torka, 29. 11., do srede, 7. 12. Vse večere bomo pri maši po obhajilu zapeli hvalnico Mariji Vsa lepa si Marija!

• Četrtek pred prvim petkom (1. 12.), prvi petek (2. 12.) in prva sobota (3. 12.); dnevi, ki nas vabijo k poglobljeni molitvi in prejemu zakramentov. Vse tri večere bomo molili pred Najsvetejšim pol ure pred večerno sv. mašo. Prvi večer molimo za nove duhovne poklice, drugi z molitvijo zadoščujemo za grehe in tretji večer molimo za svetost in stanovitnost vseh poklicanih.

• Prva nedelja, 4. 12.; pri sveti maši je nabirka namenjena za potrebe župnije in samostana. Prošnja in vabilo k darežljivosti. Po dopoldanskih mašah sledi pogostitev v Lenartovi dvorani.

• Nova podoba naših oznanil v jubilejnem letu. Kot lahko vidite nas bo v novem Cerkvenem letu, ko bomo obhajali med drugim tudi 50-letnico župnije, spremljala nova podoba našega župnijskega lista. Hvala Grafičnemu studiu Špes iz Novega mesta za oblikovanje in tiskanje. Naj nas Oznanila iz kloštra povezujejo med seboj in obveščajo o dogodkih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.