OZNANILA – Nedelja Jezusovega krsta – 9. 1. 2022

PDFoznanila

PASTORALNA STATISTIKA 2021

KRSTI
V naši cerkvi smo krstili 44 otrok; 14 jih je bilo iz cerkvenega zakona, 6 iz civilnega in kar 19 iz izvenzakonske skupnosti.

POROKE
V naši cerkvi se je poročilo 6 parov, 4 pa v drugih cerkvah.

POGREBI
Vseh pogrebov je bilo v minulem letu 52. Od teh je bilo 12 previdenih in kar 32 neprevidenih; 2 sta storila samomor. Najstarejši moški je imel 94 let in ženska 95 let; najmlajši moški je bil star 47 let in najmlajša ženska 72.

OBHAJILA
V letu 2021 smo v naši cerkvi podelili 24.000 obhajil.

OBISK NEDELJSKE SVETE MAŠE
V zadnjih mesecih je ob nedeljah k sveti maši hodilo nekje 600 vernikov; po štetju na nedeljo 19. 12. 2021 je bilo pri sveti maši 786 vernikov in podeljenih 513 obhajil.

OBISK VEROUČNE ŠOLE
V veroučnem letu 2021/22 hodi k verouku 287 otrok.

Kaj nam govorijo te številke?

Govorijo o našem krščanskem življenju na območju naše župnije. Vsak ve zase, kaj in koliko prispeva k življenju župnije, v kateri bi se naj počutil domače in sprejeto. V župniji si kristjan vsak teden pri nedeljski sveti maši napolni duhovne baterije za čez teden; lahko pa dopolni tudi preko tedna. Možnosti ima vsak izredno veliko in če pogledamo izven naše župnije so te možnosti še večje. Mirno lahko rečemo, da živimo v izobilju, samo da se odločimo za osebno življenje z Bogom. To je ideal, h kateremu moramo stremeti. Z Jezusom je potrebno prijateljevati in za njega pričevati doma, na delovnem mestu, na ulici in v trgovini – povsod. Naj bo na tem mestu zapisana spodbuda vsem mladim, ki živijo brez zakona, da se poročijo. Poročenim pa, da zakon zares živijo iz vere, ki se kaže v molitvi in prejemanju zakramentov obhajila in svete spovedi ter vzgoji otrok v krščanskem duhu. Poskrbite tudi za starejše; preveč jih umre brez zakramentov. Ne čakajte na zadnje »zdihljaje«, pokličite nas prej. Zakrament bolniškega maziljenja je zakrament za življenje in ne za smrt.
Molite za duhovnike in Cerkev – molimo drug za drugega!

 

• BOŽIČNI KONCERT ŽUPNIJSKGA PEVSKEGA ZBORA: Iskrena hvala Frančiškanskemu župnijskemu pevskemu zboru sv. Lenart za sprejet izziv, da pripravijo božični koncert. Še posebej hvala zborovodji Matevžu Novaku, organistki Snežki Podpečan in vsem pevcem in pevkam. Tako smo slovesno pričeli praznovati 550 let od pozidave našega samostana in cerkve.

• DOHODNINA: Kar nekaj vernikov je oddalo zahtevek za dohodnino in s tem 1% od nje za naš samostan – Bog povrni. Kdor bo še oddal, bo veljalo za drugo leto.

• HVALA: za vaše darove na 1. nedeljo v mesecu januarju; darovali ste preko 1.600 €; odslej bodo nabirke prvih nedelj namenjene za obnovo našega samostana.

• VEROUK: po božično-novoletnih počitnicah pričnemo verouk po urniku v ponedeljek, 10. 1.

• V četrtek, 13. januarja ob 18h je sveta maša za notranje ozdravljenje in po njej sledijo molitve nad posamezniki.

• VERSKI TISK: januar je mesec verskega tiska in prihodnja nedelja je tudi posvečena verskemu tisku; pri nas ga je veliko na voljo. Izkoristite priliko in ga radi prebirajte. Nekaj ga je na policah gratis; prosimo pa, da Družino, Ognjišče, Božje okolje in Besedo med nami poravnate in oddate dar v nabiralnik za tisk.

• KUHARICA: še vedno iščemo gospo ali gospoda, ki bi v kloštru skuhal kosilo ob sobotah in nedeljah. Obljubljen je primeren honorar. Interesent naj pokliče p. Tomaža.

• ČIŠČENJE CERKVE: v petek, 14. 1. ob 19h: Smolenja vas, Petelinjek, Potov Vrh, Križe in Veliki Slatnik.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.