Oznanila na 5. nedeljo med letom, 4. 2. 2018

OZNANILA PDF

LURŠKA DEVETDNEVNICA 2018

Nadaljujemo z lurško devetdnevnico. Vabljeni ste, da se udeležujete molitev, sv. maš in srečanj, ki so pripravljena za vas. V petek in soboto ste še posebej povabljeni starši veroučencev, pa tudi mladi in vsi, ki vam je blizu družina.
Vsak večer v času devetdnevnice ob 17. uri je molitev serafinskega rožnega venca in ob 18. uri sv. mašo, ki jo daruje povabljeni gost.

PROGRAM:
 nedelja, 4. februar: Ljubezen ni nevoščljiva – p. Peter LAVRIH, OFM
 ponedeljek, 5. februar:, Ljubezen se ne ponaša, se ne napihuje – g. Jože PIBERNIK
 torek, 6. februar: Ljubezen ni brezobzirna – dr. Silvester FABIJAN
 sreda, 7. februar: Ljubezen ne išče svojega – p. Bogdan RUS, OFM
 četrtek, 8. februar: Ljubezen se ne da razdražiti – p. Janez PAPA, OFM
 petek, 9. februar: Ljubezen se ne veseli krivice, veseli pa se resnice –
dr. p. Andraž ARKO, OFM
po maši filmski večer s p. Andražem
 sobota, 10. februar: Ljubezen vse prenaša – dr. p. Christian GOSTEČNIK, OFM
po maši sledi nagovor za starše

nedelja, 11. februar ob 18. – praznik Lurške Matere božje – maša in procesija s petimi litanijami Matere Božje, ki jo bo vodi ljubljanski pomožni škof, dr. Anton JAMNIK: LJUBEZEN NIKOLI NE MINE.

MISIJONSKE SVEČE
Na voljo so lepo izdelane misijonske svečke, ki jih lahko dobite v župnijski pisarni za 3 €. Koristile vam bodo tudi pri procesiji z lurškim kipom v nedeljo, 11. februarja po večerni sv. maši.

SKUPINA VERA IN LUČ
Skupina se s prijatelji srečuje vsako drugo nedeljo v mesecu. Tokrat bodo sodelovali pri sv. maši v nedeljo, 11. 2. ob 10. uri.

KAPELA SV. LURŠKE MATERE BOŽJE V NOVE MESTU
Kapela v novomeški bolnišnici je posvečena Materi Božji iz Lurda. Vsako leto obhajamo obletnico, ko je bila blagoslovljena, okrog praznika Lurške Matere Božje. Letos bo to v sredo, 7. 2. ob 19.30. Sv. mašo bo daroval novomeški škof Andrej Glavan; k sv. maši lepo povabljeni.
Ponovno naj bodo na tem mestu zapisane besede zahvale bolniškemu kuratu v novomeški bolnici, p. Markotu Novaku, ki nesebično dan za dnem skrbi za vse bolne, ki si želijo srečati z duhovnikom in tudi njihove domače. Bog naj mu bo za njegovo sočutno besedo povrne z zdravjem in nebeško milostjo.

ČIŠČENJE CERKVE
10. 2.: Ul. Marjana Kozine, Jurčičeva, Levstikova, Stritarjeva in Tavčarjeva.

• SREČANJE ŽPS bo v ponedeljek, 5. februarja ob 19. uri.

• SODELAVCI KARITAS se dobijo tokrat v sredo, 14. 2., po večerni maši.

• DRŽAVNI PRAZNIK – 8. FEBRUAR – DAN KULTURE – ta dan ni verouka!

• SV. MAŠA ZA NOTRANJE OZDRAVLJENJE bo v okviru lurške devetdnevnice, v četrtek, 8. februarja sv. mašo bo daroval napovedani gost, po maši pa bodo sledile molitve nad posamezniki.

• OPERA LENORA – premiera, ki je bil v naši cerkvi, 27. januarja, je zelo lepo uspela. Izvajalci jo željo ponoviti na sam kulturni praznik, 8. februarja ob 20. uri, tukaj v naši cerkvi – LEPO POVABLJENI!

• PRVOMAJSKO ROMANJE 2018 – stolna, šmihelska in naša župnija, organiziramo prvomajsko romanje od 27. do 30. 4. 2018 v Assisi k sv. Frančišku, v San Giovanni Rotondo k sv. p. Piju, na Monte Sant’Angelo k sv. nadangelu Mihaelu in v Barij k sv. Miklavžu; nazaj grede si bomo ogledali še mesto Lanciano, kjer se je zgodil eden od evharističnih čudežev in se ustavili še v Lorettu. Kdor razmišlja, naj se čim prej prijavi in vplača prvi obrok 100 €; s seboj naj prinese tudi številko veljavnega osebnega dokumenta (osebna ali potni list!). Polnimo drugi avtobus, zato bi radi čim prej imeli zbrane prijave.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.