Oznanila na 34. nedeljo med letom, 26.11.2017 – JEZUS KRISTUS KRALJ VESOLJSTVA

OZNANILA PDF

T E D E N   K A R I T A S
Zadnji teden v cerkvenem letu je posvečen razmišljanju o enemu od osnovnih stebrov naše Cerkve, to je stebru služenja, diakoniji ali Karitas. »Resnično, povem vam: Kar koli ste storili enemu od teh mojih najmanjših bratov, ste meni storili.« Mt 25,40 . Več o delovanju naše Župnijske karitas si preberite v prilogi današnjih oznanil. Hvala vsem sodelavkam in sodelavcem, ki mesec za mesecem postrežejo mnogim prosilcem hrane in oblačil. Hvala tudi vam, dragi bratje in sestre, ki darujete za ljudi v stiski.

PDF PRILOGA o delu Župnijske karitas Novo mesto – sv. Lenart!

TEDEN PRED ADVENTOM
V tednu, ko zaključujemo cerkveno leto je prav, da premislimo osebno, kje smo in kaj bomo naredili v adventni pripravi na božič, da bomo bolšji. V soboto, 2. 12., vabimo družine, da se pridružite sodelavkam Karitas pri izdelavi adventnih vencev, ki jih bomo ponudili župljanom. Darovi teh bodo za potrebe Župnijske karitas. S seboj prineseti vse potrebno za izdelavo adventnega znamenja: zelenje, vijolične sveče, obod, žico…Otroci so že dobili ali pa še bodo, adventne koledarje, ki naj jim pomagajo pri doživljanju adventnega časa.

FOTOgalerija iz Svete Gore, ko so prejeli zakrament sv. spovedi.

PRVOOBHAJANCI 2018
Minuli vikend je bilo 35 otrok 3. razreda in 12 animatorjev na duhovnem vikendu v domu Tau na Sveti Gori. Otroci so v soboto prejeli zakrament sv. spovedi – iskrene čestitke vsem. Danes, na nedeljo Kristusa Kralj,a pa 3. razred sodeluje pri sv. maši ob 10. uri in se tako v domači cerkvi Bogu zahvaljuje za prejem drugega svetega zakramenta. Vseh otrok je drugače v 3. razredu 41. Molimo za družine prvoobhajancev, da bodo v letu priprave na prejem obhajila poglobile in utrdile svojo krščansko vero, predvsem pa jim bodimo s svojim življenjem zgled.

ČETRTEK PRED PRVIM PETKOM (20. 11.), PRVI PETEK (1. 12.) IN PRVA SOBOTA (2. 12.)
Vse tri dni vabljeni pol ure pred večerno sv. mašo k molitvi pred Najsvetejšim: v četrtek za nove duhovne poklice, v petek zadoščujemo za grehe in v soboto molimo k Mariji za svetost.

SV. MIKLAVŽ ZBIRA DARILA
Na mizicah za verski tisk so prijavnice za letošnje miklavževanje, ki bo v torek, 5. 12., ob 16h v naši cerkvi. Miklavž bo vesel, če mu boste z darom 10€ pomagali pri nakupu in obdaritvi pridnih otrok. POHITITE S PRIJAVAMI!

V ŽUPNIJSKI PISARNI ŠE VEDNO ZBIRAMO NAROČILA ZA DVD ALI USB KLJUČ PO 20€, KJER JE VIDEO ZAPIS SLOVENOSTI OB BLAGOSLOVITVI ZVONIKA, 5. 11. in ZA FOTOALBUM OB SLOVESNOSTI ZA 15 €.

ČIŠČENJE CERKVE
2. 12.: Ulice Marjana Kozine, Jurčičeva, Levstikova, Stritarjeva in Tavčarjeva.

• OPERA DESETI BRAT – premiera je bila v sredo, 22. 11., ob 19.30 v Kulturnem centru Janeza Trdine. V tednu, ki je pred nami, so še predstave, zato se pozanimajte, koliko mest je še prostih

• KOLEDARJI IN DRUŽINSKA PRATIKA – so na voljo v župnijski pisarni.

• ZAKONSKA SKUPINA 6 bo pričela s srečanji v petek, 1. 12. ob 20. – še vedno se lahko priglasi kakšen novi par.

• PRVOMAJSKO ROMANJE 2018 – tri novomeške župnije: stolna, Šmihel in naša, organiziramo prvomajsko romanje od 27. do 30. 4. 2018. Minulo nedeljo ste mogli prejeti letak, lahko pa o poteku romanja preberete na naši spletni strani župnije.

• MESTNI MISIJON 2018
Prihodnjo nedeljo, 3.12, bomo pričeli enoletno pripravo na naš mestni misijon, ki bo potekal v treh novomeških župnijah: stolni, šmihelski in naši kloštrski. Po vseh družinah boste dobili zgibanke z osnovnimi informacijami, podobico z molitvijo, ki jo bomo molili vse leto ob koncu sv. maše, v cerkvi bomo razobesili zastavo in prižgali veliko misijonsko svečo. Misijonarji in duhovniki vseh treh mestnih župnij se zavedamo, da brez molitve in odprtega srca ne bo uspešen misijon.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.