Oznanila na 1. adventno nedeljo, 3.12.2017 – NEDELJA KARITAS

OZNANILA PDF

ADVENT – PRIDI, GOSPOD JEZUS
Adventni čas zaznamuje vijoličasta barva in še kaj:
Vijoličasta barva adventa je barva spokornosti, odpovedovanja in pričakovanja. Za prihod novega je vendarle treba narediti prostor. Advent je čas, ki ga lahko v družini namenimo v zahvalo za vse, kar smo v minevajočem letu doživeli. Čas za načrt za prihodnje leto. Čas za majhne odpovedi in veliko dobrih del. Čas za molitev in branje Svetega pisma. Čas za pristno veselje s sorodniki, prijatelji, znanci, sodelavci. Potem bo »veseli december« res vesel.

ADVENTNI KOLEDARJI ZA OTROKE
Naj preko koledarjev vsa družina začuti pomembnost priprave na rojstvo Božjega Sina. Če bo na primer otrok ob pogovoru s starši vsak dan v nabiralnik dal 0,10 €, bo v treh tednih letošnjega adventa prihranil za lačne otroke 2,10 € in če to pomnožimo z 328 otroki dobimo lepo vsoto. Vse je seveda odvisno od odločitve družine ali posameznika. Nabiralnike bodo otroci vrnili k jaslicam 6. 1., na praznik Svetih treh kraljev.

POVABILO – KLIKNI NA
https://pridi.com/advent2017.zip

MISIJONSKI VEČER ZA MLADE
Naša FLMjevka Lina Drenik se je poleti s prijatelji podala na misijonsko izkušnjo v Brazilijo. Svoje vtise in doživetja želijo deliti z nami:
Naše delo in življenje v Braziliji želimo deliti z vsemi, ki si tega želite. Za vse, ki ste nas spremljali pred odhodom ali med bivanjem tam. Za tiste, ki si želite zvedeti kaj več in ob fotografijah, glasbi in okusu Terere čaja za trenutek zaplavati v ritme latino življenja.
Srečanje bo v soboto, 9. 12., po večerni sv. maši ob 18h, med katero bodo sodelovali naši mladi FLM.

SV. MIKLAVŽ PRIHAJA MED NAS
Na tradicionalnem miklaževanju v naši župniji bo sv. Miklaž obiskal otroke v torek, 5. 12. ob 16. uri.

BREZMADEŽNO SPOČETJE DEVICE MARIJE
Na praznik sv. Andreja, 30. 11., smo pričeli 9-dnevnico k Brezmadežni – Vsa lepa si Marija odmeva preko pesmi v naših srcih, ki naj se res pripravijo.
Na praznik, 8. 12. bosta sv. maši ob 8h in 18h – lepo povabljeni.

OBISK BOLNIKOV PRED PRAZNIKI
Ne čakajte na zadnje dni praznikov. Duhovniki smo pripravljeni priti k bolniku domov, samo sporočite nam.

HVALA ZA VSE DAROVE
Ob zahvalnih nedeljah ste na podružnicah kot »bira« darovali samostanu in župniji veliko darov zemlje. Pri ofru pa ste darovali: na Potovem Vrhu 347,71 €, v Gotni vasi 331,50 €, v Smolenji vasi 141,79 € in na Velikem Slatniku 363, 23 €. HVALA!

ČIŠČENJE CERKVE
9. 12.: Ulice: Ivana Roba, Drejčetova pot, Pot na Gorjance, Na lazu, Knafelčeva in Avšičeva.

OZNANILA IN POVABILA

PREDLOG ZA MOLITEV V DRUŽINI V 1. ADVENTNEM TEDNU
Molitev ob adventnem vencu: Dobri in usmiljeni Bog, blagoslovi naš adventni venec, da nas bo spremljal v dneh pričakovanja in upanja. Poživi ob njem našo vero in naše življenje usmerjaj k dobremu. Na začetku tega bogoslužnega časa te prosimo: združi in ozdravi vse, kar je potrto in ranjeno. Sveče tega adventnega venca naj razsvetljujejo in ogrevajo ne samo naš dom, ampak tudi naša srca. V naših srcih sveti tvoja blaga luč in iz njih prežene mraz, temo in obup. Pred svetlobo sveč naj se iz našega doma umakneta prepir in nemir. Zažarita pa naj tvoja ljubezen in upanje. Prosimo te v teh adventnih dneh, bodi z nami v našem domu, da se bomo v njem počutili varne. Sij sveč na adventnem vencu naj nas spominja, na tvojo navzočnost med nami. Naš pravi dom je samo tam, kjer je prostor tudi za Skrivnost. Če si ti z nami, če si v nas, smo sposobni dojeti, da si neizmerna skrivnost. Naredi iz naše hiše dom, v katerem bomo radi prebivali. Blagoslovi torej ta adventni venec in z njim vse v našem domu, ki ga razsvetljujejo njegove sveče. Dobri in usmiljeni Bog, Oče, Sin in Sveti Duh. Amen.

Prebere oče ali mati:
Markov evangelij 13,33-37

Vsa družina skupaj zmoli molitev:
Angel Gospodov je oznanil Mariji in spočela je od Svetega Duha. Zdrava Marija… Glej, dekla sem Gospodova, zgodi se mi po tvoji besedi. Zdrava Marija… In Beseda

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.