Oznanila na 33. nedeljo med letom, 19.11.2017

OZNANILA PDF

»Ne ljubimo z besedami,
ampak z dejanji«
1. SVETOVNI DAN REVNIH
»Otroci, ne ljubimo z besedo, tudi ne z jezikom, ampak v dejanju in resnici« (1 Jn 3,18). Te besede apostola Janeza vsebujejo zahtevo, ki je noben kristjan ne sme prezreti. – to so začetne besede prve okrožnice papeža Frančiška za 1. svetovni dan revnih, ki ga danes obhajamo. Naj pustijo nekaj sledi tudi v naših srcih in mislih.

TEDEN ZAPOROV – TRUDIM SE
od 19. do 25. novembra

Teden zaporov poteka zadnja leta v tednu pred tednom Karitas, ko več razmišljamo in molimo za vse zaprte osebe, njihove domače in vse zaposlene v zaporih. Naj nas molitev, ki je predvidena za ponedeljek, uglasi na dneve, ki so pred nami:
Bog upanja, v moči svojega Svetega Duha nakloni odpornost in spodbudo vsem, ki so v zaporu. Ohranjaj in podpiraj jih, ko iščejo preživetje in rast v novem življenju, ki ga Kristus ponuja vsem. Nakloni jim izkušnjo pristnega obžalovanja in novega začetka, podpiraj jih v njihovih pričakovanjih, pomiri njihove strahove in bodi prisoten, ko se trudijo iskati odrešenje, osvoboditev od njihove preteklosti ter pogum in navdih za prihodnost. Gospod, v tem upanju se obračamo nate.

SV. CECILIJA – ZAVETNICA CERKVENE GLASBE IN PETJA
V sredo, 22. novembra, obhajamo god priljubljene svetnice, ki je zavetnica naših organistov, pevovodij, pevcev in pevk ter vseh, ki imamo radi cerkveno glasbo – to je sv. Cecilija. V zadnjem poročilu o naši župniji je zapisano, da se v naši cerkvi redko daruje sv. maša pri kateri je tišina, brez petja in glasbe. Zato hvala organistom: Snežki Podpečan, Mateju Burgerju in Tamari Plut; zborovodjem: Sabini Devjak Novak in njenemu možu Matevžu Novaku, Mateju Burgerju, Emi in Niki Molan ter Katji Mihalič. Hvala vsem pevcem in pevkam vseh štirih zborov. Hvala tudi našim pritrkovalcem. Hvala naši zakristantki Ani Alessandri, ki skrbno pripravlja in menja besedila pesmi za ljudsko petje in hvala vsem, ki radi prepevate ljudsko petje.
Sv. Cecilija naj ostane vsem še naprej mogočna nebeška priprošnjica.

SV. MIKLAVŽ ZBIRA DARILA
Na mizicah za verski tisk so prijavnice za letošnje miklavževanje, ki bo v torek, 5. 12., ob 16h v naši cerkvi. Miklavž bo vesel, če mu boste z darom 10€ pomagali pri nakupu in obdaritvi pridnih otrok.

V ŽUPNIJSKI PISARNI ZBIRAMO NAROČILA ZA DVD ALI USB KLJUČ PO 20€, KJER JE VIDEO ZAPIS SLOVENOSTI OB BLAGOSLOVITVI ZVONIKA, 5. 11. in ZA FOTOALBUM OB SLOVESNOSTI ZA 15 €.

ČIŠČENJE CERKVE
25. 11.: Žabja vas, Šentjernejska cesta, Lobetova in Na Tratah.

OZNANILA IN POVABILA
• KATEHUMENI – PREJEM ZAKRAMENTOV – 6 katehumenov bo prejelo zakramente krščanskega uvajanja v soboto, 25. 11., ob 18. uri.

• KOLEDARJI IN DRUŽINSKA PRATIKA – so na voljo v župnijski pisarni.

• OPERA DESETI BRAT – premiera bo v sredo, 22. 11., ob 19.30 v Kulturnem centru Janeza Trdine. Preberite plakate.

• STATISTIKA ZA SEPTEMBER, OKTOBER, DO 15. NOVEMBRA
o KRSTI: Mija BADOVINAC, Brina PRESKAR, Matija KABUR, Lara ADEMOVIĆ, Ula KOS, Mark MOHAR, Mia PAJTLER, Hana PETRIČ, Mark Ian MERŠOL, Eva Lana MERŠOL, Julijan NOVINA, Dominik KRALJ in Julija DAVIDOVIĆ POVŠE. Čestitke družinam!
o POGREBI: Darinka Martina GRAŠIČ (78), Hedvika STRUNA (82), Branimir FURLAN (65), Marija PAVLIN (80), Stanislav AVSEC (76), Aleš ZUPANČIČ (21), Ana GOLOBIČ (88), Ivan BOBIČ (82) in Ivan HOČEVAR (77). Gospod naj jim da večni pokoj!
o POROKE: Simon JURŠIČ in Beti RIBIČ iz Velike Cikave in Tomaž HOČEVAR in Marjeta PREMROV iz Savinjškove v Novem mestu. Bog naj blagoslavlja mladoporočenca po naših molitvah!

• PRVOMAJSKO ROMANJE 2018 – Tri novomeške župnije: stolna, Šmihel in naša, organiziramo prvomajsko romanje od 27. do 30. 4. Zakaj k izvirom? Sami kraji povedo: Assisi – sv. Frančišek, Gargano – sv. Mihael in Bari – sv. Nikolaj. Več na priloženem letaku.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.