Oznanila na 22. nedeljo med letom, 3.9.2017

OZNANILA PDF

50 LET NAŠE ŽUPNIJE

Pred 50. leti, 10. 9. 1967, zvečer ob 19. uri, je bila pri sv. maši razglašena naša župnija Novo mesto – sv. Lenart. Mi se tega slovesnega trenutka ne bomo radostno in veselo ter s hvaležnim srcem spominjali zvečer, ampak dopoldan ob 10. uri v nedeljo, 10. 9. 2017. VSI PRAV LEPO POVABLJENI K TEJ SV. MAŠI. Sv. mašo bo daroval naš novomeški škof Andrej Glavan, prepevala pa bosta združena zbora: Frančiškanski komorni zbor Hugolin Sattner in Župnijski zbor sv. Lenart. Slednji je doživel v tem poletju zamenjavo zborovodkinje; močno pa si želimo, da bi se okrepil tudi z novimi pevci in pevkami – zato vsi, ki imate dar petja, vabljeni, da se vključite v župnijski pevski zbor. Seveda bodo novih pevcem veseli tudi v komornem zboru.

Ob praznovanju 50. obletnice župnije bo po sv. maši prihodnjo nedeljo tudi druženje pred cerkvijo. Prosimo žene za pecivo in može za vino. Mladi pa ste povabljeni k delitvi le tega. Sladke in tekoče dobrote prinesite v klošter do sobote, 9. 9. zvečer – HVALA.

Zaradi praznovanja v župniji, ta dan, 10. 9. ne bo sv. maše v Smolenji vasi. Bo pa sv. maša na podružnici Smolenja vas v petek, 8. 9., na praznik Marijinega rojstva ob 18. uri.

MALI ŠMAREN – MARIJINO ROJSTVO – petek, 8. 9.; sveti maši bosta ob 8h in 19h.

DAROVALI STE

  • Ob ofru na lepe nedelje: – na Anino nedeljo v Smolenji vasi 344,60 €, na žegnanje v Smolenji Vasi 487 €, 15. 8. in na Marjetino žegnanje 515,48 €;
  • Pri pogrebu pa ste namesto cvetja in sveč darovali: – 1.306,70 € pri pogrebu Štefana Srebrnjaka na Velikem Slatniku za obnovo podružne cerkvice in v Srebrničah pri pogrebu Alojzije Bučar 782 € pa ste darovali za cerkev in samostan – VELIK BOG PLAČAJ!
  • Zahvala tudi v imenu misijonarjev, saj ste za akcijo MIVA darovali okrog 3.000 €.HVALA tudi za današnje darove na prvo nedeljo, ki jih namenjamo za obnovo zvonika naše samostanke in župnijske cerkve.

VPIS K VEROUKU bo potekal, kot piše, 6. in 7. 9., ob 16h, 17h in 18h – držite se ure, da bo vpis potekal hitro in učinkovito. KATEHETJE PROSIMO, da starši otrok, ki niso bili krščeni v naši župniji, za 1. in 9. razred, prinesejo k vpisu s seboj Družinsko knjižico ali krstni list. Vsi pa prinesite podpisano spričevalo in denar za knjige ter poravnavo prispevka po 25 €. Izpolnite tudi manjšo prijavnico.

SODELOVANJE OTROK – Vsi otroci, ki hodite k verouku, vabljeni, da se še vključite v kakšno dejavno skupino v naši župniji: otroški pevski zborček (otroci od 5 let do vključno 5. raz.), mladinski zbor (od 6. do 9. raz.), ministranti, dramska skupna in Slomškovo bralno priznanje.

MOLITVENI KRIŽ – že 14. leto se z novim katehetskim letom na pot podaja molitveni križ, pred katerim družina moli za nove duhovne poklice. Vabljene družine, ga sprejmete med se.

KATEHETSKO – VEROUČNO LETO Bomo pričeli v nedeljo, 17. 9. ob 10. uri, verouk pa v ponedeljek, 11. 9. po urniku.

SREČANJA NAŠIH ŽUPNIJSKIH SKUPIN

  • – ponedeljek, 4. 9. ob 20h člani ŽPS; prav tako jutri po maši ima srečanje Biblična skupina – VABLJENI!
  • – sreda, 6. 9. po večerni maši v Lenartovi dvorani skupina Karitas
  • – nedelja, 10. 9 ob 14h,  Vera in luč.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE – 9. 9.: Kandija in Grm. Pridite!

OZNANILA IN POVABILA

• MOLITVENI DAN ZA NOVE DUHOVNE POKLICE NA ZAPLAZU – V soboto je na Zaplazu škofijski molitveni dan za nove duhovne poklice in svetost poklicanih. Hkrati je v soboto tudi romanje vernikov župnij naše novomeške dekanije k Mariji in  bl. Alojziju Grozdetu na Zaplaz, in sicer v okviru priprave na praznovanje 100. obletnice posvetitve tamkajšnje cerkve. Ob 9h bo molitvena ura in ob 10h slovesna škofova maša. Že pred mašo bo posebno srečanje za ministrante, s katerimi se bo po maši  srečal tudi gospod škof. Organiziran je avtobusni prevoz in vabim vas, da se romanja tudi iz naše župnije udeležimo v čim večjem številu in izprosimo novih milosti zase in vso župnijo.  Avtobus odpelje ob 7.55 iz Kandije. Prevoz stane 5 €, stroške poravnate ob prijavi. Prijave zbiramo do četrtka, pohitite!

• ORATORIJSKI DAN – Starši in otroci ste lepo vabljeni na oratorijski dan za družine, ki bo v soboto, 9. septembra, pri Domu sv. Marjete v Šmarjeti. Pričel se bo ob 9.00, zaključil pa se bo s sv. mašo ob 14.30. Obeta se zanimiv program tako za otroke kot tudi za starše (z nami bosta zakonca Čušin). Za kosilo bo poskrbljeno. Prijave se zbirajo do ponedeljka, 4. septembra, na spletni strani škofije, kjer je tudi več informacij.

• STIČNA MLADIH – mladi vabljeni v soboto, 16. 9. v Stično. Pri stari NM občini bo odhod avtobusa ob 8.20 uri.

• SREČANJE ZA MOLITVENE SKUPINE, BIBLIČNO IN KARITAS naših treh mestnih župnij ob pripravi na mestni misijon 2018 bo v soboto, 16. 9. ob 16. uri – prav lepo vabljeni v Baragov zavod v Šmihel.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.