OZNANILA – do 17. do 22. nedelje med letom 2022

PDFoznanila

 

• KRIŠTOFOVA NEDELJA, 24. 7.: hvala vam za vsak vaš dar, ki bo namenjen za prevozna sredstva naših misijonarjev.

• 2. SVETOVNI DAN STARIH STARŠEV, 24. 7.: Papež Frančišek je v poslanici pod naslovom »Še v starosti rodijo sadove«, med drugim zapisal: »Eden od sadov, ki smo jih poklicani obroditi, je varovati svet. Vsi smo prišli s kolen starih staršev, ki so nas držali v naročju«;danes pa je čas, da na svojih kolenih – s konkretno pomočjo ali tudi samo z molitvijo – skupaj s svojimi držimo še toliko prestrašenih vnukov, ki jih še nismo srečali in ki morda bežijo pred vojno ali trpijo zaradi nje. Varujmo v svojih srcih – kot je to počel sveti Jožef, nežni in skrbni oče – malčke iz Ukrajine, Afganistana, Južnega Sudana …«

• 2. AVGUST – PRAZNIK DEVICE MARIJE ANGELSKE V PORCJUNKULI: vabljeni k sveti maši in prejemu zakramentov, ki so pogoj za porcjunkulski odpustek.

• PRVI PETEK: v avgustu ga obhajamo 5. 8. Vabljeni k sveti maši in molitvi ter prejemu zakramentov, tako dan prej, kot na sam dan in dan po tem.

• SVETE MAŠE NA PODRUŽNICAH: 14. in 15. 8. ob 10h v Smolenji Vasi – žegnanje; 21. 8. ob 10h na Potovem Vrhu in 28. 8. na Velikem Slatniku.

SPREJEM IN UMESTITEV NOVEGA ŽUPNIKA P. GREGORJA KOSA: 14. 8. ob 10h.

VPIS K VEROUKU BO V ČETRTEK, 8. IN PETEK, 9. SEPTEMBRA MED 16. in 18. URO.

• ČIŠČENJE CERKVE: 30. 7.: Žabja vas, Šentjernejska cesta, Lobetova in Na Tratah; 6. 8.: Ul. Marjana Kozine, Jurčičeva, Levstikova, Stritarjeva in Tavčarjeva; 13. 8.: Ulice: Ivana Roba, Drejčetova pot, Pot na Gorjance, Na lazu, Knafelčeva in Avšičeva; 20. 8.: Belokranjska cesta, Gotna vas, Ob potoku in Jedinščica in 27. 8.: Ragovska ulica, Jakčeva in Maistrova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.