OZNANILA – Binkoštna nedelja 2023

OZNANILA v PDF

BINKOŠTNA NEDELJA

Pridiga nadškofa Zoreta ob godu bl. Alojzija Grozdeta na Zaplazu

»Posebna lastnost, s katero nas danes nagovarja blaženi Alojzij Grozde, je jasnost njegovih misli in pogledov. Vse je presojal skozi Kristusa in njegov evangelij… Danes, v času diktature strpnosti, lahko dobimo občutek, da živeti vero pomeni vznemirjati tiste, ki ne verujejo. V imenu lažne tolerance začnemo svojo vero omejevati na cerkev in morda še na stene našega doma. Kristjanom   preprosto primanjkuje verskega ponosa. No, Grozdetu zdravega krščanskega ponosa gotovo ni manjkalo. Zato se ni skrival, ampak je veselo živel svojo vero in tako vabil h Kristusu tudi svoje vrstnike…«

 

Sreda, 31. maj – Obiskanje Device Marije, zaključek šmarnic

POSEBNA ZAHVALA vsem, ki ste na vseh štirih podružnicah in tudi pri kapelici v Irči vasi vodili šmarnice za naše najmlajše in jih tako vzgajali v prisrčni pobožnosti do nebeške matere!

 

Petek, 2. junij – prvi v mesecu

Delitev zakramentov bolnim in onemoglim po domovih.

19.45 – NOČNO ČEŠČENJE Najsvetejšega zakramenta v tišini

 

Sobota, 3. junij

9.00 –  nagradni izlet za  šmarničarje in starše, v Mirno in na Zaplaz; odhod avtobusa iz Kandije, malica iz popotne torbe.

 

NEDELJA SVETE TROJICE, 4. junij

10.00 – zaključna katehetska maša in ŽUPNIJSKI DAN s piknikom, na katerega vabimo vse skupine in posameznike velike kloštrske družine!

Program: dramska igra o bl. Lojzetu Grozdetu; delavnice (plesna, likovna, ustvarjalna), igre brez meja ter PIKNIK-KOSILO za vse. Za glavni meni bo poskrbel ožji odbor, pecivo in pijačo pa prinesite, prosim, od doma na predvečer v Lenartovo dvorano!

 

* Nedelja, 28. maj BINKOŠTNA NEDELJA:

* Nedelja, 11. junij ob 8h: skupna slovesna maša na Kapitlju, po njej Telovska procesija do Kloštra, kjer bo g. škof Andrej podelil zaključni blagoslov. POZOR: sv. maša ob 8.30 ta dan ODPADE!

 

* 23. do 29. julij 2023 – letovanje za ministrante, pevce OPZ in MPZ ter animatorje v Strunjanu – prijavnice dobite pri p. Gregorju!


 ČIŠČENJE CERKVE

Sobota, 3. junij:  Mali Slatnik, Mala in Velika Cikava ter ulice Milana Majcna, Ilke Vaštetove in Slančeva


OZNANILA IN POVABILA:

  • FRANČIŠKAN Z RASTOČO KNJIGO (iz govora umetnostnega zgodovinarja dr. Milčka Komelja ob odkritju spomenika 16.12.2022)

»Zato med nas prinaša knjige, kot da bi vstopal skozi portal iz redovniške knjižnice in jih odnašal na pult pred bralce, ne da bi zanesljivo vedeli, ali jih je tudi že sam prebral, ali je znamenit pridigar ali »samo« knjižničar, in tako ostaja nenavadni kip ob vsej konkretnosti po svoje tudi skrivnosten in v napetem kontrastu med krhko, a ognjevito energično frančiškovsko figuro in veliko težo naloženih starinskih bukev celo duhovit, kot so bili med profesorji duhoviti nekateri legendarni in požrtvovalni frančiškani…«

 

  • SAKRALNI ABONMA na Kapitljuv nedeljo, 28. maja ob 19h bo v stolnici sv. Nikolaja koncert: »Ave Maria« skozi stoletja. Nastopili bodo Petra Vrh Vrezec (sopran), Al Vrezec (bariton) in Robert Kohek, orgle.

 

  • MESTNI ORATORIJ 2023 se bo začel takoj po zaključku šolskega leta v ponedeljek, 26. junija in bo trajal do nedelje, 2. julija. Počitniški program z naslovom »Stopi na pot!« bo potekal v Baragovem zavodu v Šmihelu. Prijavite se preko e-prijavnice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.