OZNANILA – 7. velikonočna nedelja – 29. 5. 2022

PDFoznanil

 

Čudovita molitev k Svetemu Duhu, ki bo poživila vaše utrujeno ali bolno telo

Sveti Duh, sprehodi se po vsem mojem telesu in ga napolni z življenjem.

V veroizpovedi molimo med drugim, da verujemo “v Svetega Duha, Gospoda, ki oživlja.” Pa res verujemo, da oživlja? Ozdravlja in krepi?

Molimo s trdno vero, da bo poživil tudi naše utrujeno, bolno, ostarelo ali izmučeno telo:

Pridi, Sveti Duh, nauči me ljubiti mene samega, kakor me ljubiš ti. Ti veš, da sem včasih obseden s svojim telesom, da se razžalostim, ko odkrijem sledove let na svoji koži, ko vidim, da moj zunanji videz brez prenehanja izgoreva, ko spoznam, da je moja lepota omejena in da mi nekateri deli mojega telesa niso všeč. Pridi, Sveti Duh, nauči me ljubiti telo, ki si ga ustvaril. Pomagaj mi skrbeti zanj z nežnostjo in pozornostjo, saj je delo tvoje ljubeče moči. Ne dopusti, da bi bil obseden z lepoto in zdravjem, naj zmorem ljubiti svoje telo takšno, kot je, naj spoznam, da ima svoje mesto v tem stvarstvu, ker je tvoja ustvarjenina. Sprehodi se po mojem telesu, Sveti Duh, ozdravi ga, prenovi ga, pomiri ga. Pozdravi vse bolezni, ki so nastale zaradi pomanjkanja ljubezni, ker sem od telesa preveč zahteval, ker sem slabo skrbel zanj, ker sem ga napolnil z napetostmi, ker mu je škodovalo obilno trpljenje. Pridi, Sveti Duh, sprehodi se po vsem mojem telesu in ga napolni z življenjem. Amen.
Vir: 5 minut s Svetim Duhom

10-LETNICA SMRTI P. FELICIJANA PEVCA (2012-2022)

Letos, ko praznujemo 550-letnico pozidave našega samostana in cerkve, mineva 10 let od smrti p. Felicijana (Felija), ki ste ga mnogi dobro poznali, saj je v novomeškem samostanu deloval več kot 20 let. Ob tej obletnici bo kratka spominska slovesnost v torek, 31. maja, po večerni sveti maši. V Karmelsko kapelo, kjer je v grobnici pokopan, bomo postavili velik spominski plakat, na katerem bo predstavljeno njegovo plodovito življenje. Lepo vabljeni.

ZAKLJUČEK VEROUKA

V nedeljo, 5. junija, na binkoštni praznik, bomo pri 10. sv. maši zaključili letošnje veroučno leto. Vabljeni starši in veroučenci, da skupaj s katehistinjami izrečemo Bogu hvala za vse.

=================================

OZNANILA IN POVABILA

• MESEC MAJNIK SE POSLAVLJA IN MESEC JUNIJ SE NAZNANJA: Marijin mesec bomo zaključili v torek, 31. 5. Hvala vsem pridnim šmarničarjem po vseh naših podružnicah. V sredo pa pričnemo mesec junij, ki je posvečen Jezusovemu Srcu; pri svetih mašah bomo prebirali »Vrtnice«: razmišljanja, ki bodo govorila o ljubezni božjega služabnika Antona Strleta do Jezusovega Srca.

• ŠMARNIČNI IZLET: pridni šmarničarji in njihovi starši lepo povabljeni na šmarnični izlet v soboto, 4. junija. Z vlakom se bomo odpeljali v Belo Krajino do Metlike, kjer bomo poromali k Trem faram. Odhod vlaka je ob 9h z novomeške postaje Center, domov se vrnemo ob 18h. Prijave sprejema p. Krizostom do četrtka zvečer.

• BINKOŠTNA DEVETDNEVNICA: od petka, 27. maja, do sobote, 4. junija, še posebej molimo k Svetemu Duhu, saj 5. junija obhajamo binkoštno nedeljo.

• IZLET SODELAVCEV ŽUPNIJE IN SAMOSTANA: v sredo, 15. 6., bodo k Magdaleni Gornik nad Goro nad Sodražico poromali sodelavci Župnijske karitas, pridni čistilci naše cerkve, mežnarji in mežnarice naših podružnic in drugi, ki nesebično pomagate pri utripu naše župnije in samostana. Prijavite se v župnijski pisarni.

• ISKANJE KUHARICE V SAMOSTANU ZA SOBOTO IN NEDELJO: Še vedno se išče, zato kdor je pripravljen/a, naj pokliče p. Tomaža.

• MESTNI ORATORIJ ZA OTROKE: prijavnice so na voljo na spletni strani, oglasni letaki pa na mizicah ob izhodu iz cerkve.

• ČIŠČENJE CERKVE: sobota, 4. junija: Žabja vas, Šentjernejska cesta, Lobetova in Na Tratah; ter ulice Marjana Kozine, Jurčičeva, Levstikova, Stritarjeva in Tavčarjeva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.