OZNANILA – 31. nedelja med letom, 3.11.2019, ZAHVALNA – LENARTOVA

PDFoznanila

Škofova zahvala

Vabilo na simpozij

HVALEŽNOST

Enkrat na leto Cerkev praznuje zahvalno nedeljo. To je kar malo čudno, če pomislimo, da je vsaka sveta maša zahvalna daritev. Pa vendar se enkrat na leto, ob koncu Cerkvenega leta, tega še posebej spomnimo. Tudi tako, da na oltar ali pred Njega položimo darove polja, vrtov, sadovnjakov in vinogradov, pa tudi darove, kupljene v trgovini. Vse nam je podarjeno, četudi moramo marsikaj kupiti. Drug drugemu smo darovani, kot bratje in sestre – zato HVALA!
V Cerkvi smo prejeli ali še prejemamo mnogotere milosti – zato HVALA! Hvaležnosti res ni nikoli preveč.
Bratje v kloštru smo Bogu hvaležni, da vam lahko v roke ponovno izročimo brošuro Sklenili smo krog od Lenarta do Lenarta (2018-2019). Vsem in vsakemu posebej smo hvaležni, da smo skozi vse leto skupaj praznovali praznike, skupaj romali, molili in se veselili. Preberite uvodnik v brošuro, poglejte številne fotografije in se zamislite nad dejstvom, da nas je še vedno veliko in da so nam številni dogodki podarjeni v pomoč na naši poti in osebni rasti v svetosti. Naj nam to na priprošnjo sv. Lenarta še naprej uspeva!

PRAZNIK SV. LENARTA – 6. 11.

Opat sv. Lenart goduje letos v sredo, 6. novembra. V našem samostanu se bosta ta dan zgodila dva velika dogodka, tretji pa bo potekal cel dan.
Prvi dogodek je zgodovinski simpozij, ki bo od 9. do 13. ure potekal
v samostanski obednici. Imeli boste priložnost prisluhniti predavateljem, ki se bodo dotaknili predvsem prvih desetletij frančiškanov v Novem mestu.
Drugi dogodek je: redno mesečno srečanje duhovnikov novomeške dekanije, ki se bomo zbrali najprej pri sv. maši v naši cerkvi ob 9.30, nato pa nadaljevali delovno srečanje
v Lenartovi dvorani. Ob 11h pa se zopet zberemo v cerkvi pred Njim, saj bo Jezus ves dan izpostavljen kot Najsvetejši zakrament v češčenje. Tretji dogodek je torej: celodnevno češčenje Najsvetejšega zakramenta!

ČEŠČENJE NAJSVETEJŠEGA

Kot vsako leto, bomo tudi letos 6. 11. častili Najsvetejši zakrament:
– 8. 00: sv. maša
– 8.45 do 9.30: tiha molitev ali rožni venec – molivci!
– 9.30: sv. maša – dekanijski duhovniki
– 10.15 – 11.00: Frančiškova družina
– 11.00 – 12.00: dekanijski duhovniki
– 12.00 – 13.00: tiha molitev
– 13.00 – 14.00: sestre Notre dame
– 14.00 – 15.00: Prenova v Duhu
– 15.00 – 16.00: Biblična skupina
– 16.00 – 17.00: Karitas
– 17. 00 – 17.30: ŽPS
– 17.30 – zaključek češčenja s petjem litanij Srca Jezusovega
– ob 18.00 sv. maša, ki jo bo daroval
g. Klavdio Peterca, dekan dekanije Trebnje, župnik iz Mokronoga. Prepeval bo Frančiškanski župnijski pevski zbor sv. Lenart. Radi pridite k molitvi in seveda k slovesnemu sklepu češčenja Najsvetejšega zakramenta!

• NOVEMBRSKA PISMA: Čimprej napišite svoje rajne, da bomo lahko ves mesec zanje molili in darovali svete maše.

• MESEČNO SREČANJE ŽPS: ponedeljek, 4. 11., ob 19h, v Lenartovi dvorani!

• SREČANJE SODELAVCEV KARITAS: torek, 5. 11., po večerni sveti maši, v Lenartovi dvorani – Vabljeni novi sodelavci! Nikoli ni preveč rok!

• SAKRALNI ABONMA: V sredo, 6. novembra, ob 19h, bo v novomeški Stolni cerkvi sv. Nikolaja 7. sakralni abonma. Nastopil bo Koralni zbor akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, pod dirigentskim vodstvom Toneta Potočnika. Vstopnine ni! Prostovoljni darovi pa so namenjeni za delovanje Novomeškega sakralnega abonmaja.

• LENARTOVA NEDELJA: Prihodnja nedelja, 10. 11., ob 10. uri, bo Lenartova nedelja na podružnici Gotna vas.

• MARTINOVA NEDELJA: Prihodnja nedelja je tudi Martinova nedelja, zato bo sveta maša tudi na Potovem Vrhu ob 10. uri.

• ČIŠČENJE CERKVE, 9. 11.: Ulica Ivana Roba, Drejčetova pot, Pot na Gorjance, Na Lazu, Knafelčeva ulica in Avšičeva ulica.

• OBNOVA MISIJONA: bo potekala od 17. do 23. novembra. Program je napisan na posebnih podobicah, ki si jih vzemite in jih ponesite na domove ter delite še svojim sosedom in prijateljem.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.