OZNANILA – 3. adventna nedelja 2022

OZNANILA v PDF

3.ADVENTNA NEDELJA

MISEL za III. adventno nedeljo – GAUDETE

»Cerkev ni zavetišče žalostnih ljudi. Cerkev je hiša veselja! Tisti, ki so žalostni, najdejo v njej resnično veselje… Krščansko veselje, kakor tudi upanje, je utemeljeno na Božji zvestobi, na gotovosti, da On vedno drži svoje obljube. Prerok Izaija spodbuja tiste, ki so izgubili pot ter so obupani, naj svoje zaupanje gradijo na Gospodovi zvestobi, saj bo njegovo zveličanje slej ko prej vstopilo v njihovo življenje. Tisti, ki so na poti srečali Gospoda, okušajo v svojem srcu vedrino ter veselje, ki jim ga nič in nihče ne more vzeti. Kristus je naše veselje, njegova zvesta in neizčrpna ljubezen! To, da kristjan postane žalosten, pomeni, da se je odaljil od Jezusa. Toda ne smemo ga pustiti samega. Moliti moramo zanj in mu dati čutiti toploto skupnosti.«

(papež Frančišek)

 

Ponedeljek, 12. december

20.15 – zakonska skupina

 

Petek, 16. december – začetek božične 9-dnevnice, pri kateri bomo prepevali čudovite koralne speve, polne adventnega hrepenenja…

 

MARIJA ROMARICA bo začela potovati po domovih v petek, 16. decembra – po večerni maši jo bomo izročili prvi družini, ki se bo prijavila na seznam v zakristiji – posebej vabljene družine prvoobhajancev!

 

 

IV. adventna nedelja, 18.12.

10.00 – pri družinski maši bodo sodelovali veroučenci 2. razreda in njihovi starši

 

Predstavitev medicinsko-humanitarne odprave Zambija 2023 – pri dopoldanskih mašah se nam bodo predstavili študenti medicine, ki bi radi kot prostovoljci pomagali pri delovanju tamkajšnje bolnišnice, ki jo je ustanovil misijonar p. Stanko Rozman. To jim lahko omogočijo tudi vaši darovi!

 

ZAHVALA ZA BÉRO

V imenu sobratov se zahvaljujem vsem, ki ste nas na zahvalno nedeljo tako obilno obdarili s pridelki zemlje in drugimi dobrotami za samostansko ozimnico – tako v Smolenji vasi, kakor na Potovem vrhu in Velikem Slatniku, Bog vam povrni!


 ČIŠČENJE CERKVE

Sobota, 17. december: Ul. Ivana Roba, Drejčetova pot, Pot na Gorjance, Na lazu, Knafelčeva in Avšičeva


OZNANILA IN POVABILA:

  • FRANČIŠKAN ZA RASTOČO KNJIGO – v petek, 16.12. ob 11h

bo v naši cerkvi in na zelenici pred samostanom svečano odkritje kipa (akademski kipar Jernej Mali), ki je poklon Novomeščanov našemu frančiškanskemu samostanu ob 550 letnici prihoda bratov. Govorniki bodo: župan Gregor Macedoni, dr. Miha Japelj, dr. Stane Granda in dr. Milček Komelj; kip bo blagoslovi ljubljanski nadškof p. Stanislav Zore, kulturni program pa bodo oblikovali dijaki tukajšnje gimnazije pod mentorstvom Tomaža Koncilja – prisrčno vabljeni vsi, ki nas podpirate v našem pastoralnem in kulturnem poslanstvu!

  • PRAZNIČNO SPOVEDOVANJE – v Kloštru bomo spovedniki na razpolago v nedeljo, 18.12. (med vsako sv. mašo) in zadnje 4 dni pred Božičem, torej od 21. do 24. decembra: 8h – 12h in 14h – 19h.

 

  • ADVENTNA ORGELSKA GLASBA – organistka Snežka Podpečan bo na IV. adventno nedeljo, 18. decembra ob 18.45 (po večerni maši) zaigrala Andante Roberta Schumanna (Studie 2 in kanonischer Form für Orgel solo)

 

  • NOVI KOLEDARJI – v pisarni lahko dobite stenske Marijanske koledarje (3€) in namizne Družinine koledarje (6,50€).

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.