OZNANILA – 3. adventna nedelja, 12. 12. 2021 – GAUDETE

PDFoznanila

 

  • 3. ANIMA VEČER: soboto, 18. decembra bo tretji ANIMA VEČER za vse mlade. Sv. mašo ob 18. uri bo v šmihelski župnijski cerkvi vodil naš novi škof Andrej. Na sporedu bo tudi intervju s škofom in možnost za božično spoved. Lepo vabljeni.

  • LUČ MIRU IZ BETLEHA: Prihodnjo, 4. adventno nedeljo, bodo skavti v našo župnijo prinesli Luč miru iz Betlehema in prebrali poslanico. Povabljeni ste, da sprejmete to lučko, ki naj v tem božičnem času sveti na naših oknih kot znamenje miru, ki ga prinaša novorojeni Odrešenik. Pri tem skavti prosijo vse, da prinesete s sabo stekleno ohišje lanskoletnih sveč in tako prejmete le nov vložek za LučkoMiruBetlehema. S tem naredite tudi nekaj dobrega za okolje in naravo. Kdor ne bi imel steklenega ohišja, bo lahko dobil celotno svečo. Dar, ki ga boste ob tem namenili, bo namenjen za novo skavtsko hišo Združenja in za dobrodelne namene.

• HVALA: za vse vaše darove na zahvalne nedelje v mesecu novembru pri ofrih na podružnicah: v Gotni vasi na Lenartovo nedeljo (242,01 €); na Potovem vrhu na Martinovo nedeljo (330,21 €); v Smolenji vasi (320,10 €) in na Velikem Slatniku (222,02 €). Bog povrni za vsak vaš dar! Hvala tudi za darove pri ofru v kloštru na Lenartovo nedeljo (3.000 €) in na prvo nedeljo v decembru (1.659,69 €).

• SPREJEM MARIJE ROMARICE: po enoletnem premoru si želimo, da se letos ponovno poda na pot Marija romarica. Prijave sprejemamo v zakristiji; na pot se poda v sredo, 15. 12., pri večerni sveti maši.

• DEVETDNEVNICA PRED BOŽIČEM (od 16. do 24. 12.): Kralja, ki prihaja, pridite molimo! – adventni vzklik bomo z veseljem prepevali devet dni pred božičem. Pričnemo v četrtek, 16. 12. Lepo povabljene družine z otroki; otroci bodo vsak večer prejeli eno ovčko.

• OBISK BOLNIKOV NA DOMU: kdor si od ostarelih in bolnih želi obiska duhovnika pred prazniki, vas prosimo, da nas pokličete in se dogovorimo.

• ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE: v soboto, 18. 12., so na vrsti farani iz ulic: Ragovska, Jakčeva in Maistrova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.