BETLEHEMSKA LUČKA MIRU

LUČ MIRU IZ BETLEHEMA

Tudi letos bodo skavti raznesli luč miru iz Betlehema po škofiji, kolikor bo to mogoče oziroma kjer so skavti. Razdeljevanje plamena se bo razlikovalo od župnije do župnije v skladu z dogovori z župniki. Plamen bodo skavti delili na 4. adventno nedeljo, 19. decembra 2021. Deljenje LMB bo potekalo v času dopoldanskih maš. V priponki prilagam poslanico LMB in razlago poslanice. Če kje po župnijah skavti ne prinašajo LMB, pa lahko v dneh pred božičem preberete poslanico LMB. Za vsa morebitna vprašanja se obrnite direktno na vaše skavte ali skavte v vaši bližini.

Pri tem skavti prosijo vse, da prinesejo s sabo stekleno ohišje lanskoletnih sveč in tako prejmejo le nov vložek za LMB. S tem se opravi tudi nekaj dobrega za okolje in naravo. Kdor ne bi imel steklenega ohišja bo lahko dobil celotno svečo.

Poleg deljenja plamena po župnijah pa sta tu še dva pomembna datuma. V soboto, 11. 12. se bo odvijal sprejem LMB na Dunaju, v nedeljo, 12.12. ob 16.00 bo potekal ognjiščni sprejem v Šentjerneju (sprejem LMB za celotno škofijo). Na ta sprejem so, zaradi situacije z omejitvami, povabljeni zgolj voditelji vseh stegov. Povabljeni ste duhovniki k somaševanju. Sveto mašo bo vodil g. škof Andrej Saje. Šentjernejčani bodo najverjetneje po sveti maši pripravili le krajšo aktivnost v povezavi s sprejemom.

 

V KLOŠTRU – pri vseh po vseh svetih mašah!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.