OZNANILA – 3. postna nedelja – 20. 3. 2022

PDFoznanil

 

TEDEN DRUŽINE 2022

Med 19. in 25. marcem tradicionalno obhajamo Teden družine. Lani smo z 19. marcem, na praznik sv. Jožefa, vstopili v Leto družine, ki se bo zaključilo letos junija z 10. svetovnim srečanjem družin (SSD) v Rimu. Teden družine je zato letos pod istim geslom kot 10. SSD: »Družinska ljubezen: poklicanost in pot k svetosti.« V tem kontekstu bomo uporabljali tudi logo, simbole in himno 10. SSD.

Od 19. do 25. marca 2022 bomo lahko vsak dan od 20.00 do 20.20 ure preko spleta prisluhnili družinam iz vseh slovenskih škofij in večjih družinskih organizacij, ki delujejo v Katoliški Cerkvi v Sloveniji, pa tudi družinam, ki živijo v tujini. Prav vse družine so povabljene, da se pridružijo na zoom-u in prisluhnejo njihovim pričevanjem, kako dajejo prostor Bogu v svojem vsakdanjem življenju. Skupaj se povežimo v petju in molitvi rožnega venca. Vsak dan bo škof posamezne škofije molil naprej desetko rožnega venca, družine pa bodo v to molitev vključile konkretne prošnje. Na koncu bo škof družinam podelil svoj blagoslov.

Prenos bo mogoče spremljati preko Zoom-a, Facebook strani in YouTube kanala. Povezava:

https://zoom.us/j/96097073697?pwd=TnpkMUlYeWhWcXlzcWlMV1hyZkFadz09

****************************
Družina je pustolovščina
Amoris laetitia izpostavlja še en problem, to je vzgoja otrok. Treba jih je vzgajati za skupnost, za družinsko življenje, za žrtvovanje za druge. »Družina je pustolovščina, lepa pustolovščina!« je izpostavil papež Frančišek in opozoril, da se včasih vstopa v zakon in se ustvari družino, kot da bi bila neka loterija. Če stvari ne bodo šle dobro, se vse zaključi in se začne znova. »To je plitkost v zvezi z največjim Božjim darom človeštvu, kar je družina.« Po pripovedi o stvarjenju človeka je Bog po svoji podobi in podobnosti ustvaril moškega in žensko. Sam Jezus je o zakonu govoril: »Moški bo zapustil očeta in mater in s svojo ženo bosta postala eno meso.« Družina je ikona Boga. Moški in ženska sta podoba Boga. On sam je to rekel. In to je po papeževih besedah pomembno in sveto.

SPREMEMBA URE S 26. NA 27. 3. – URA GRE ZA 1 URO NAPREJ,
ZATO BO SV. MAŠA 27. 3., OB 19H.

*****************************

OZNANILA IN POVABILA

• POST 2022: vabljeni k molitvi križevega pota vsako nedeljo ob 17.30; v torek,
22. 3., moli molitvena skupina Prenova v Duhu, v petek, 25. 3., pa 6. razred.

• KRIŽEV POT DRUŽIN S POTOVEGA VRHA NA VELIKI SLATNIK: po dveh letih premora želimo letos, v nedeljo, 3. 4., ob 15h ponovno izpeljati naš tradicionalni križev pot. Družine povabljene, da se prijavite k sodelovanju p. Krizostomu.

• ORGELSKI KONCERT ZA UKRAJINO: naša organistka Snežka Podpečan pripravlja koncert orgelskih skladb, ki jih bo izvedla v soboto, 26. marca, po večerni sv. maši. Pripravlja presenečenje, zagotovo pa bo zaigrala skladbe Bacha, Francka in Muffata. Prostovoljni prispevki bodo namenjeni za pomoč ukrajinskim beguncem. Vabljeni k darežljivosti.

• POMOČ UKRAJINI – PROGRAM POTA: V nedeljo, 27. marca, se nam bodo pri sveti maši ob 10h in 11.30 predstavljale prostovoljke Programa POTA, katerega poslanstvo je zajeto s povedjo “Smo mladi, ki nam je mar za srca ljudi širom sveta,” in združuje evangelizacijo ter pomoč bližnjemu. Dekleta se zaradi trenutnih razmer misijona po vsej verjetnosti ne bodo udeležila, še vedno pa bodo zbirala finančna sredstva za pomoč Ukrajincem.

• ROMANJI NA BAVARSKO IN NA DUNAJ: še so prosta mesta na avtobusu. Ob izhodu dobite prijavnice. Letos mineva 500 let od smrti prošta in škofa Jurija Sladkonje, ki je bil prvi škof na Dunaju. Zato novomeška škofija organizira romanje na Dunaj od 25. do 27. 4. Lepo povabljeni na obe romanji.

• ČIŠČENJE CERKVE: sobota, 26. 3.: Žabja vas, Šentjernejska c., Lobetova in Na Tratah.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.