OZNANILA – 2.Božični teden 2023

OZNANILA v PDF

GROZDETOVO LETO

 

Ob 80-letnici mučeniške smrti (1. 1. 1943) blaženega Lojzeta Grozdeta bo v župnijski cerkvi na Mirni v nedeljo, 1. januarja 2023, ob 10.30 sveta maša, ki jo bo daroval novomeški škof Andrej Saje. Ob tej priložnosti bo razglasil Grozdetovo leto za našo škofijo. Ob 12h bo sledila molitev na kraju mučeništva ob znamenjih pod Mirenskim gradom.

 

Sveta noč (Lojze Grozde)

Ko s sladkimi zvoki se noč prepoji,

ko zadnja nam prošnja v pokoj izzveni,

tedaj se odprejo potihoma vrata,

in vstopi Marija vsa lepa in zlata,

v naročju nebogljeno Dete drži.

 

Pristopi in vsem nam v naročje Ga da,

in Jezušček mali nas blagoslovi,

obriše solze, odvzame skrbi.

V sladkosti neskončni nam srca bijo,

ko znova za Njim se vrata zapro.

*  *  *  *  *  *

 PETEK, 6. januar – GOSPODOVO RAZGLAŠENJE – TRIJE KRALJI

Obisk Modrih z Vzhoda, ki so se od daleč prišli poklonit Novorojenemu kralju, nas opozarja na to, da je bil Jezus rojen za vse ljudi in za vse narode sveta. Bodimo tega veseli in se potrudimo, da Ga bomo tudi mi z besedo in zgledom razglašali drugim!

 

 

Prvi petek: po domovih bomo delili zakramente bolnim in ostarelim.

18.00 – veroučenci, ki so sodelovali v adventni akciji Otroci za otroke, naj pri večerni maši – kakor Modri z vzhoda – Jezusu v jaslih prinesejo darove: nabiralnike s prihranki za revne otroke v misijonskih deželah.

 

PETEK, 6. januar  – celonočno češčenje Najsvetejšega zakramenta bo ob 20h  v lurški kapeli v tišini, ki se bo zaključilo v soboto pred sveto mašo ob 8h – padimo pred Gospoda kakor Modri z Vzhoda!

 

NEDELJA JEZUSOVEGA KRSTA, 8. januar 2023

Po dopoldanskih mašah bo v Lenartovem domu agape – pogostitev, ki smo jo zaradi Novega leta izjemoma prestavili na drugo nedeljo – vabljeni!

10.00 – družinsko mašo pripravijo birmanci z animatorji

 

BOŽIČNE POČITNICE za vero-učence bodo trajale 14 dni. Torej nadaljujemo z veroukom spet v ponedeljek, 9. januarja 2023.


 ČIŠČENJE CERKVE

Sobota, 7. januar: Ragovo in Krka


OZNANILA IN POVABILA:

  • FRANČIŠKAN Z RASTOČO KNJIGO (iz govora umetnostnega zgodovinarja akademika dr. Milčka Komelja ob odkritju spomenika 16.12.2022)

»Zaradi utrjenosti neosvojljivo Novo mesto je dalo frančiškanom varno zavetje, ko so leta 1470 k nam pribežali pred turško nevarnostjo prek Bele krajine in Gorjancev iz Bosne. Mesto jih je sprejelo, z njim so preživljali bolj ali manj nemirne čase, o katerih pričajo v frančiškanski cerkvi renesančni figuralni nagrobniki okoliških graščakov in vojskovodje Lenkovića, ki je bil tudi dobrotnik samostana, in so v njem pustili pomemben in prepoznaven pečat, ki je v mestni podobi močno viden tudi že navzven…«

 

  • BOŽIČNI KONCERT – v petek, 6. januarja ob 18.45 vas pevci našega FRANČIŠKANSKEGA ŽUPNIJSKEGA ZBORA SV. LENART pod vodstvom Matevža Novaka in ob spremljavi Snežke Podpečan vabijo na svoj letni koncert s solisti, povabite še koga!

 

  • SAKRALNI ABONMAv nedeljo, 8. januarja ob 19h bo v novomeški stolnici koncert Mladinskega pevskega zbora sveti Janez. Pod vodstvom Jerneja Fabjana bodo izvedli Sveto noč, božično kantato Andreja Makorja – veseli bodo prostovoljnih prispevkov!

 

  • NOVI KOLEDARJI – v pisarni lahko dobite stenske Marijanske koledarje (3€) in namizne Družinine koledarje (6,50€).

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.