OZNANILA – 1. nedelja po božiču – PRAZNIK SVETE DRUŽINE, 29.12.2019

Slovenija, Malecnik, 24.12.2011, 24. December 2011 Bozicne jaslice so postavljene v Marijini cerkvi na Gorci. Bozic, polnocnica, jaslice Foto: Milos Vujinovic/Bobo

PDFoznanila

 

HVALA – Z BLAGOSLOVOM

Koledarsko leto 2019 se izteka. Današnja nedelja je nedelja, ko se spominjamo Svete Družine. Tiste Družine, k je bila tako nenavadna, pa vendar je zaradi Božjega posega in sodelovanja vsakega izmed članov družine postala sveta. Vse je mogoče, če se predamo Bogu in ga prosimo za pomoč in varstvo.

Čez dva dni bo 2. sveti večer – SILVESTROVO. Spet en velik razlog, da kot družina stopimo skupaj, se zberemo pri jaslicah, zmolimo in skupaj zapojemo. Sveti večer nam kaže, da je to svet trenutek, ko smo drug z drugim in z Bogom. Ne zamudimo ga.

Konec leta je priložnost, da pogledamo na 365 dni, ki so za nami in se Bogu zahvalimo za življenje, za vse kar smo prejeli po drugem in ne nazadnje, kar nam je uspelo dobrega storiti.
Bratje v kloštru želimo ponovno izreči HVALA vsem dobrotnikom, ki za nas skrbite preko materialnih dobrot in denarnih sredstev. HVALA, ker ste se nas spomnili v minulih praznikih v pisni obliki ali tudi, ko ste nam stisnili roko. HVALA za biro (koline) in druge dobrote, ki ste jih prinesli v klošter. HVALA vsem župnijskih sodelavcem! Ni vas malo. Zaradi vseh vas, ki nam pomagate, je naša cerkev večkrat polna in ljudje zadovoljni odhajajo od nas ter se tudi radi vračajo.

ENA VELIKA HVALA naj bo na tem mestu zapisano za našo kloštrsko kuharico Hildo Tisovic, ki je dobrih 11 let nesebično skrbela za kloštrsko kuhinjo in s tem tudi veliko pripomogla, da so številni župnijski dogodkih stekli in se odvili tako, kot so se (počitnice v Strunjanu, prve nedelje v mesecu, Lenartove počitnice, Lenartova žegnanja in drugo). Draga gospa Hilda, nikoli Vam ne bomo dovolj hvaležni za vse! Želimo Vam veliko zdravja in moči ter Božjega blagoslova! Vedno dobrodošli pri svetem Lenartu v kloštru! Ob besedici hvala pa se pojavi ENA VELIKA PROŠNJA za novo kuharico ali kuharja v kloštru. Verjamemo in zaupamo, da bo Gospod poskrbel za nas. V kolikor bi kdo vedel za primerno rešitev, naj se oglasi in svojo idejo ali predlog pove.

TEBE BOGA HVALIMO
Vabljeni k sveti maši na silvestrovo, 31. 12. ob 18h, ko bomo ob koncu svete maše Bogu zapeli zahvalno pesem!

BLAGOSLOV, ZDRAVJE IN MIR NAJ VAS SPREMLJAJO V LETU 2020.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
4. 1. 20: Ulice: Marjana Kozine, Jurčičeva, Levstikova, Stritarjeva in Tavčarjeva.

• NOVO LETO – 1.1.2020: Prvi dan Novega leta Cerkev obhaja praznik Božje Matere Marije. – Vabljeni k svetim mašam, ki so kot ob nedeljah. Zvečer ob 19.30 pa je sveta maša tudi v bolnišnični kapeli.

• BOŽIČNE NOVOLETNE POČITNICE: V tednu, ki je pred nami, ni verouka!

• PRVA NEDELJA V JANUARJU – 5.1.: Nabirka je za cerkev in samostan!

• SLOVESNA SVETA MAŠA OB 550. LETNICI UMESTITVE FRANČIŠKANOV V NOVO MESTO: V samostanski kroniki piše takole: »7. januarja 1470 se je okoli 9. ure dopoldne začela slovesnost, ki jo je vodil cistercijanski opat iz Kostanjevice na Krki; opat je prebral listino patriarhovega vikarja, nato so zapeli zahvalno pesem.« V spomin na ta dan bo v ponedeljek, 6. januarja 2020 ob 17h slovesna akademija; govornik bo profesor Stane Granda, Novomeščan. Ob 18h pa sledi slovesna sveta maša, ki jo bo daroval novomeški škof Andrej Glavan.

• STALNA RAZSTAVA O NAŠI ZGODOVINI: Na spodnjem hodniku si lahko na nameščeni časovnici ogledate razstavo, ki se bo z leti še dopolnjevala. Tako bo zgodovina s kulturnim bogastvom zaživela med nami. Na hodniku okrog knjižnice, ki se nahaja pod stopnicami proti cerkvenemu koru, pa si lahko ogledate razstavljene najbolj znamenite knjige iz naše samostanske knjižnice.

• PRVOMAJSKO ROMANJE NA BAVARSKO – od 26. do 28. aprila 2020: Tudi letos smo pripravili romanje za praznike ob prvem maju 2020 in sicer z agencijo Ariturs. Želimo poromati na Bavarsko za tri dni. Podroben program s prijavnico vam je na voljo. Ob prijavi vplačate 50 €.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.