Nedelja Svete Trojice, 27. 5. 2018

OZNANILA PDF

V IMENU OČETA IN SINA IN SVETEGA DUHA

Nedelja Svete Trojice je danes, nedelja našega troedinega Boga. Kdo izmed nas se zaveda, da smo vsak dan v območju Ljubezni, ki nas je sprejela pri svetem krstu? Takrat se je slišalo: »Janez, Marija, Jožica, Nika, Tamara, Sabina, Matevž, Nina, Tomaž, Marko, Peter … Jaz te krstim v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha.« Troedini Bog je naš Bog, in mi smo njegovi. Spoštljivo in iz ljubezni naredimo vsak dan križ in se mu tako izročimo. Ko kristjani dajemo ali izbiramo imena novorojenim otrokom, bi se morali zavedati, kaj pomeni dati nekomu ime. »V imenu« na začetku križa pomeni »v živi navzočnosti«.

TELOVO – SV. REŠNJE TELO IN REŠNJA KRI
Še en praznik bomo ta teden obhajali in sicer slovesni in zapovedani. Njegovo ime je v naslovu – TELOVO. Praznik letos praznujemo v četrtek, 31. maja, kar pomeni, da je to zadnji dan šmarnic, ko drugače obhajamo tudi praznik Obiskanja Device Marije. Ker je praznik slovesen in zapovedan, vabljeni k sv. maši ob 8., 10. in 19.; sv. maša je tudi v novomeški bolnišnici ob 19.30.

ZAKLJUČEK ŠMARNIC
V naši župniji smo letos obhajali šmarnice na petih krajih, kar nekaj pa se jih je tudi zbiralo pri kapelici. Zaradi slovesnega praznika je prav in primerno, da zaključite šmarnice po podružnicah v sredo, 30. 5. V četrtek, 31. 5., pa se vsi skupaj dobimo ob 18.30 v naši cerkvi, kjer bomo zapeli litanije Matere Božje in prisluhnili zadnjemu šmarničnemu razmišljanju. Nato sledi slovesna praznična sv. maša. LEPO VABLJENI.

ŠMARNIČNI IZLET
Izlet bo v soboto, 2. 6. Z avtobusom se bomo ob 8.00 odpeljali iz Kandije do Vinice, od koder je približno 20 minut peš hoje do romarske poti Žeželj. Prijave zbiramo v župnijski pisarni. Za odraslega je cena 10, za otroka pa 5 €. Pridni šmarničarji imajo izlet za nagrado, torej zastonj.

MESTNA TELOVSKA PROCESIJA
V nedeljo, po slovesnem prazniku Sv. rešnjega Telesa in Krvi, 3. 6., bo mestna telovska procesija. Ob 8. uri bo sv. maša v novomeški stolnici. Po maši pa se bomo razporedili v procesijo, ki se bo odvijala po novomeških ulicah vse do našega Frančiškanskega trga.
Kot je bilo že minuli dve leti, sv. maša ob 8.30 pri nas odpade.

PRVI DNEVI V MESECU, KI NAS POSVEČUEJO – vabljeni k molitvi pol ure pred večerno sv. mašo: četrtek, 31. 5., petek, 1. 6. in soboto 2. 6.

OZNANILA IN POVABILA

ČIŠČENJE CERKVE
26. 5.: Žabja vas, Šentjernejska c., Lobetova in Na Tratah.

• TA TEDEN SO ZADNJE URE VEROUKA. V NEDELJO, 3. 6., PO SV. MAŠI OB 10. URI PA JE PODELITEV SPRIČEVAL.

• GOD BL. ALOJZIJA GOZDETA – 27. 5.: Na Zaplazu, kjer so shranjene njegove relikvije, je danes, v nedeljo, 27. maja, osrednja slovesnost ob godu blaženega Alojzija Grozdeta. Ob 15.00 bo najprej molitvena ura pred Najsvetejšim, ki jo pripravljajo člani Župnijskih pastoralnih svetov novomeške škofije. Ob 16.00 bo slovesno somaševanje, ki ga bo ob domačem škofu in duhovnikih vodil ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore OFM. Ob koncu svete maše bomo pred Grozdetovim oltarjem zmolili vzklike k bl. Alojziju Grozdetu in prejeli blagoslov z njegovimi relikvijami. LEPO VABLJENI!

• Obnovljena Kovačeva hiša z Grozdetovo sobo – Letos se veselimo tudi dokončane obnove Kovačeve hiše na Gornjih Impoljah, kjer je Alojzij Grozde pri svoji materi bival v letih 1931 do 1935 in obiskoval šolo na bližnjem Studencu. Kasneje se je v Impolje vračal med šolskimi počitnicami iz Ljubljane. Občina Sevnica se je skupaj s škofijo in KUD Primož odločila za obnovo te stare kmečke hiše, v kateri bo urejena tudi posebna Grozdetova spominska soba. V nedeljo, 27. maja ob 13.30, bo škof Andrej Glavan opravil blagoslov obnovljene hiše, pripravljen pa bo tudi krajši kulturni program.

• STANOVSKO ROMANJE ZA DEKLETA IN ŽENE bo prav tako v soboto, 2. 6. Predviden je obisk Bleda in Brezij ter še česa. Še pol avtobusa je prostega. Prispevek je 45 € (prevoz, kosilo, prevoz s pletno in vstop v Blejski Vintgar). Prijave se zbirajo v župnijski pisarni. POHITITE! Odhod je ob 7h iz Kandije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.