PRAZNIK JEZUSOVEGA KRSTA, 13. 1. 2019 – 1. nedelja med letom

OZNANILA PDF

 

JEZUS JE BIL TUDI KRŠČEN

Jezus se je rodil v hlevu, bil kot begunec v Egiptu, kot najstnik »izgubljen« in najden v templju svojega in našega Boga, do tridesetega leta v poslušnosti svojim staršem živel skrito družinsko življenje v Nazaretu in naposled kot odrasel moški stopil v javnost. Preden je začel javno delovati, je bil oblit – krščen z vodo Jordana; krst je opravil njegov predhodnik Janez Krstnik. Zakaj je bil krščen? Ker je bil eden izmed nas, bil je človek in zato je vsem nam hotel pokazati držo človeka pred Bogom, ki se kaže v ponižnosti in poslušnosti. V Jezusovem krstu je viden in udejanjen tudi naš krst. Zato bodimo danes veseli in ponosni, da smo kristjani in da imamo skupnega Očeta v nebesih, ki nas je vesel in želi, da hodimo po njegovi poti.

TEDEN EDINOSTI – od 18. do 25. 1.
Mesec januar je povezan z molitvijo za edinost med kristjani. Vsako leto se prične molitvena osmina 18. 1., letos je to v soboto. Naslov celega tedna je Prizadevaj si za pravičnost, da boš živel (5 Mz 16,20). Posamezni dnevi pa bodo nosili naslove:
1. dan: Pravica naj teče kakor voda (Am, 5,24)
2. dan: Vaš govor naj bo »da«, »da«, »ne«, »ne« (Mat 5, 37)
3. dan: Milostljiv in usmiljen je Gospod vsem (Ps. 145,8)
4. dan: Zadovoljni bodite s tem, kar imate (Heb 13,5)
5. dan: Duh Gospodov me je poslal, da prinesem blagovest ubogim (Lk 4,18)
6. dan: Gospod nad vojskami mu je ime (Jer 10,16)
7. dan: O, žena, velika je tvoja vera! (Mt 15,28)
8. dan: Gospod je moja luč in moja rešitev (Ps 27,1)
Osnutek k letošnji molitveni osmini so pripravili kristjani v Indoneziji. Molimo, da bi res mogli enkrat uresničiti Jezusovo željo in prošnjo: »Da bi bili eno!«

OČALA ZA MISIJONE
Vam doma ostajajo kakšna očala, ki jih ne potrebujete več? Oddajte jih v škatlo pri pisarni – v misijonih jih bo nekdo zelo vesel – Hvala vama v imenu Misijonske središča Slovenije in Optike Glasmaher, ki bo poskrbela, da bodo očala popravljena dosegla pomoči potrebne v misijonih.

SV. ANTON PUŠČAVNIK – 17. 1. – VELIKI SLATNIK
Sv. maša ob godu sv. Antona Puščavnika bo na Velikem Slatniku v četrtek, 17. 1. ob 17. uri. Tradicionalna licitacija suhomesnih izdelkov pa bo prihodnjo nedeljo, 20. 1., po sv. maši ob 10h. Lepo povabljeni.

ČIŠČENJE CERKVE
19. 1.: Kandija in Grm.

• NIKODEMOVI VEČERI 2019 – BOG JE MLAD: v veliki dvorani Baragovega zavoda v Šmihelu 10 in 11. ter 17. in 18. – LEPO POVABLJENI!
o Tone Kerin: »Pričevanje, ki bogati«, 17. 1. 2019, ob 19. uri. Misijonar Tone Kerin z Madagaskarja nam bo spregovoril o življenju na Madagaskarju in o veselju, ki ga med Malgaše prinaša evangelij.
o Sergej Valijev: »Meriti neizmerljivo«, 18. 1. 2019, ob 19. uri, Baragov dom v Šmihelu. Moderator Sergej Valijev bo ob prvem delu filmskega ciklusa Dekalog, poljskega režiserja Krzysztofa Kieślowskega, razmišljal o temeljih življenja. Najprej bo ogled filma, nato pogovor z gosti večera.

• BOŽJI SLUŽABNIK PROF. DR. ANTON STRLE: Rojen in krščen je bil 21. 1. 1915 v župniji Sv. Vid nad Cerknico in umrl 20. 10. 2003 v bolnišnici dr. Petra Držaja v Ljubljani. 30. 11. 1944 je nastopil službo kateheta na novomeški gimnaziji, torej je deloval in živel nekaj mesecev tudi v našem mestu. Molimo, da bo kmalu prištet med blažene.

• KONCERT MLADINSKEGA PEVSKE ZBORA KLOŠTER: naši mladi pevci pod vodstvom zborovodkinje Nike Molan napovedujejo koncert v soboto, 26. 1. po večerni sv. maši. Dobrodošli!

• PRVOMAJSKO ZAHVALNO ROMANJE od 28. 4. do 1. 5. 2019: prijave že sprejemamo. Program romanja je na spletni strani župnije in na plakatih na oglasnih deskah.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.