2. NEDELJA MED LETOM, 20. 1. 2019

OZNANILA PDF

 

TEDEN MOLITVE ZA EDINOST MED KRISTJANI

»Prizadevaj si za pravičnost, da boš živel« (5 Mz 16,20)

Teden molitve za edinost kristjanov 2019 (od 18. do 25. januarja) so pripravili kristjani iz Indonezije, ki je znana kot država z največjim deležem muslimanskega prebivalstva na svetu. Od 265 milijonov ljudi jih je kar 86% muslimanov, okoli 10% pa je kristjanov. Zadnja desetletja dežela doživlja gospodarsko rast, ki temelji na konkurenci. Gospodarski napredek je v Indoneziji in tudi drugod po svetu prinesel mnogotero zlo, ki se kaže v nasilju, izkoriščanju, uničevanju okolja in trgovini z ljudmi. Iz teh krivic izhajajo neenakosti in delitve, pri katerih nosimo del krivde tudi kristjani.
»Prizadevaj si za pravičnost, da boš živel« – to geslo letošnje molitve je vzeto iz Pete Mojzesove knjige in nas spominja, da edinosti ne more biti brez pravičnosti. Zavzemanje za pravičnejšo družbo, za mir in dostojanstvo vseh je velika ekumenska naloga.

V novomeški škofiji bo ekumensko molitveno srečanje potekalo to nedeljo, 20. januarja 2019, ob 18.00 uri v evangelijski cerkvi dobrega pastirja na Grmu v Novem mestu.
Poleg omenjene molitve bo v četrtek, 24. januarja, ob 19.00 uri v Baragovem zavodu potekal ekumenski pogovor predstavnikov različnih krščanskih veroizpovedi. Večer pripravlja Kulturno društvo Severina Šalija.

MINI SVETOPISEMSKI MARATON
Svetopisemski maraton (občestveno branje Svetega pisma) bo v naši župniji od četrtka, 24. januarja do sobote, 26. januarja – od 16. ure do večerne svete maše. Dobrodošli vsi ljubitelji Božje besede!

SVETOPISEMSKA NEDELJA
27. januarja 2019 bomo v Cerkvi na Slovenskem že 30. obhajali nedeljo Svetega pisma. Geslo letošnje nedelje je Na poti z Besedo in je vzeto iz evangeljske pripovedi o emavških učencih (Lk 24), ki jo je papež v zaključnem dokumentu sinode o mladih predstavil kot temeljno podobo, ki naj usmerja delo Cerkve za mlade.
• Naša biblična skupina bo oblikovala sv. mašo ob 8:30.

• Ob 15.00 v kapeli Baragovega zavoda srečanje za bralce Božje besede, člane SP skupin in prijatelje Svetega pisma. Predavatelj bo g. Janko Pirc.

ČIŠČENJE CERKVE

25. 1. ob 19:15: Smolenja vas, Petelinjek, Potov Vrh, Križe in Veliki Slatnik.

• SVETOVNI DAN MLADIH V PANAMI: bo potekal v tednu, ki je pred nami, od torka, 22. januarja, do nedelje, 27. januarja. Iz Slovenije se ga udeležuje 35 mladih. SDM bo letos potekal pod geslom: »Glej, Gospodova služabnica sem, zgôdi se mi po tvoji besedi!« (Lk1,38). Mladih se lahko spomnite v molitvi in pri nagovorih.

• KONCERT MLADINSKEGA PEVSKEGA ZBORA KLOŠTER: naši mladi pevci pod vodstvom zborovodkinje Nike Molan napovedujejo koncert v soboto, 26. 1. po večerni sv. maši. Dobrodošli, podprite jih z udeležbo!

• ŠKOFIJSKA KLASIČNA GIMNAZIJA IN JEGLIČEV DIJAŠKI DOM V ŠENTVIDU NAD LJUBLJANO vabita na DAN ODPRTIH VRAT v soboto, 26. januarja 2019, od 8. ure dalje. Dobrodošli mladi, starši in vsi, ki vas zanima življenje naše katoliške izobraževalne ustanove. Udeležili se boste lahko pouka na gimnaziji, spoznali številne obšolske dejavnosti in tudi pestro življenje v dijaškem domu.

• PRVOMAJSKO ZAHVALNO ROMANJE od 28. 4. do 1. 5. 2019: prijave že sprejemamo in polnimo avtobus Na romanju se bomo tako zahvalili za milosti misijona, ki smo jih prejeli. Pot nas bo vodila v Dubrovnik, Budvo, Kotor, Marijino svetišče Gospa od Škrpjela v zalivu Boka Kotorska. Ob povratku domov obiščemo še Medžugorje. Cena romanja je 290€; ob vpisu vplačate 80€. Oznanilom je danes priložen podroben program.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.