ORATORIJ NOVO MESTO 2020

BESEDE OB ZAKLJUČKU – s. Damjana Tramte, salezijanka

Srečno sta se zaključila oba tedna našega mestnega oratorija. Organizacijsko je bilo letos zahtevnejše, tudi v manjšem številu, vendar po doživetju izredno lepo in povezano. Kakor letošnja oratorijska junakinja kraljica Estera lahko rečemo: »Zaupali smo, zato smo si upali.«  Iskrena hvala vsem, ki ste neposredno sodelovali in hvala mnogim, ki ste z dobro mislijo, molitvijo in žrtvijo podprli vzgojno delo v oratoriju. Vabimo vas, da obiščete oratorjisko spletno stran (http://oratorij-nm.rkc.si/), kjer nastaja pravi arhiv fotografij letošnjega 1. in 2. termina oratorija. Še naprej molimo, da bi oratorijska dobra semena obrodila velik sad v srcih otrok in mladih.

============================================================

Mestni oratorij 2020: ZAUPAM, ZATO SI UPAM – 1. teden

Letošnji mestni oratorij v Novem mestu se zaradi posebnih korona razmer odvija v dveh terminih. Čez teden se otroci zbirajo v Šmihelu pred Baragovim zavodom, kjer letos spoznavajo kraljico Estero in njeno življenjsko zgodbo z naslovom: »Zaupam, zato si upam.«

Razdeljeni v manjše skupine so se otroci čez dan družili ob različnih aktivnostih pod vodstvom mladih animatorjev, ki so program izpeljali v organizaciji sester salezijank in treh novomeških župnikov. Vsako jutro smo se zbrali ob himni in dvigu zastave, si ogledali dramsko igro in se o njej pogovarjali na katehezah. Učili smo se novih vrednot, imeli delavnice in veliko igro, poleg tega pa smo tudi ogromno peli in plesali. V petek smo prekinili rutino in se odpravili na izlet po našem mestu.

Izletniški dan smo začeli z družnim odhodom na škofijo Novo mesto, kjer nas je sprejel škof Andrej Glavan. Izročili smo mu oratorijsko majico in stres žogico, ki so jo izdelali otroci na delavnicah. V stolnici sv. Nikolaja smo si nato ogledali znamenita sveta vrata, se udeležili svete maše in po okrepčilu nadaljevali pot proti rotovžu. Tam nas je sprejel novomeški župan Gregor Macedoni, ki je prav tako prejel naše darilo ter nas nagovoril z nekaj prijaznimi besedami. Zatem smo si ogledali nekaj zanimivosti na Glavnem trgu in lepote frančiškanskega samostana, knjižnice in cerkve Sv. Lenarta. Izlet smo seveda zaključili s prijetno vožnjo z Rudolfovim splavom po reki Krki. Nič od tega pa ne bi bilo mogoče brez podpore novomeške škofije, mestnih župnij ter MO Novo mesto. Oratorij zaključujemo z vrednoto hvaležnosti, ki je zares napolnila naša srca.

animatorka Lana Anderlič

FOTOutrinki od četrtka, 20.8. in petka, 21.8.

Spletna stran oratorija

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.