Lenartove počitnice 2013

grbLetošnje Lenartove počitnice v župniji NM – Sv. Lenart bodo potekale nekoliko drugače.

V treh dneh, od 28. do 30. oktobra 2013, bomo skupaj z otroki, preko delavnic, romanja in obiskov skušali postati »majhni lenarti«, ko bomo pripravili program in majhna presenečenja za ljudi, ki so na nek način obsojeni na »zapor« svojih lastnih domov, ker jih zaradi starosti ali bolezni ne morejo več zapuščati. Mi jim bomo tja prinesli nekaj veselja in dobrote in jih na ta način osvobodili vezi osamljenosti – tako kot sv. Lenart v zgodovini.

Program Lenartovih počitnic bo potekal v Lenartovi dvorani vsak dan od 9. do 15. ure, možno pa bo tudi varstvo od 7.30 ure zjutraj naprej.

1. dan, ponedeljek 28.10.2013: ustvarjalne delavnice
Ustvarjalni bomo v delavnicah, kjer bomo pripravljali vse potrebno za obiske po domovih, ki jih bomo opravili tretji dan.

2. dan, torek 29. 10. 2013: romanje od Lenarta do Lenarta
Ta dan bo namenjen »romanju od Lenarta do Lenarta«, ko bomo poromali od župnijske cerkve do podružne cerkve v Gotni vasi.

3. dan, sreda 30.10.2013: obisk »zapornikov«
Zadnji dan se bomo v manjših skupinah odpeljali po domovih naših bolnih in ostarelih župljanov in jim pričarali nekaj trenutkov veselja ter jih tako osvobodili vezi osamljenosti. Obiskali bomo tudi naše farane v domu starejših občanov v Šmihelu ter varovance varstveno-vzgojnega zavoda. Priporočamo se za pomoč pri prevozih!

Vsak dan bo za otroke na voljo okrepčilo, za dan romanja pa pripravite kakšen popotni priboljšek za v nahrbtnik.

PRIJAVNICO oddajte do četrtka 24. oktobra 2013!

1 Trackback / Pingback

  1. OZNANILA za 30. nedeljo med letom, 27.10.2013 | NM - Klošter - sv. Lenart

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.