JEZUSOV KRST – 12.1.2020

PDFoznanila

OČETOVO VESELJE NAD OTROKI

Božična doba se izteka, saj traja od 25. 12. – slovesnega praznika Gospodovega rojstva do praznika Jezusovega krsta, kar praznujemo danes. Veselje božične noči na betlehemskih poljanah se danes prestavi v vsako župnijsko cerkev, kjer se ob krstnem kamnu zahvaljujemo za milost svetega krsta in božje otroštvo ter smo ob tem veseli. Kakor se je Bog Oče veselil svojega Sina, tako se veseli ob vsakem krstu novega Božjega otroka. Nebeška slava se je ob krstu naselila v naše sre. Po krstu smo deležni božje slave, smo Božji otroci, sveti in ljubljeni, smo dediči nebes. Zato ni vseeno kako živimo, kaj delamo in tudi v katero smer razmišljamo; tudi misli moramo prečiščevati. Vse izhaja iz krsta in vse vodi k njemu – zakrament krsta je temeljni zakrament.

SV. ANTON PUŠČAVNIK – 17. 1.
Priljubljeni svetnik, ki ga v naši župniji še posebej častimo na Velikem Slatniku, goduje v petek, 17. januarja. Prav na Slatniku bo ta dan sveta maša ob 16h uri. Slovesna sveta maša sv. Antonu Puščavniku v čast pa bo prihodnjo nedeljo 19. januarja ob 10h uri, prav tako na Velikem Slatniku. Po sveti maši sledi tradicionalna licitacija suhomesnih izdelkov. Predvidevamo in želimo si, da bodo ta dan blagoslovljeni trije restavrirani kipci iz najstarejšega oltarja te cerkvice (sv. Barbara, sv. Katarina in sv. Jedrt). Ker je pred nami še veliko načrtov in želja pri obnovi notranjosti cerkvice, zato se priporočamo za denarna sredstva – Bog povrni. Iskrena hvala požrtvovalnim vaščanom, ki tako ali drugače vodijo obnovo podružne cerkvice. Hvala vsem, ki ste darovali in še boste. Čemu jo obnavljamo? Zato ker je bila potrebna iz več razlogov: morda najbolj kličejo stari od črvičkov uničeni leseni oltarji, ki so drugače zelo lepi in dragoceni. Ob tem pa je potrebno urediti še tlak cerkve, odvodnjavanje okrog cerkve. Verjamemo, da bodo dobra volja, odločenost, predvsem pa vera v Boga zadostovale, da bo cerkvica v nekaj letih zasijala kot še nikoli. Že je urejeno: zamenjan lesen strop, elektrifikacija in preureditev korne ograje in še druga dela.

EKUMENSKA OSMINA
Tradicionalno molitveno ekumensko osmino bomo pričeli v soboto, 18. januarja. Pri svetih bomo brali prošnje in razmišljanja v ta namen; predvsem pa radi molimo, da bi se Jezusova prošnja Da bi bili eno! uresničila.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
18. 1.: Belokranjska c., Gotna vas, Ob potoku in Jedinščica.

• HVALA ZA PRVONEDELJSKO NABIRKO: pri svetih mašah se je v nedeljo, 5. 1. za potrebe naše cerkve in samostana nabralo 2.193, 72 €.

• PRIPRAVA ZA BIMANSKE BOTRE: srečanji sta 11. 1. in prihodnjo soboto, 18. 1. ob 10h v Baragovem zavodu v Šmihelu.

• DUHOVNA OBNOVA ZA VSE ČLANE ŽPS IZ NAŠE ŠKOFIJE: Duhovna obnova bo potekala v Baragovem zavodu v soboto, 18. 1. z začetkom ob 9.00 uri s sveto mašo v kapeli. Po maši bo zbrane nagovorila s. Damjana Tramte HMP. Program bo trajal do približno 11:30.

• ZIMSKI VEČERI OZIROMA ČIPS SREČANJA MLADIH 2020 (18. 1.; 1. 2.; 15. 2.): Letošnja tema večerov bo POKLICANOST. Večeri potekajo v Baragovem zavodu z začetkom vsakič ob 18.30 uri. Prvi večer je namenjen druženju. V nadaljevanju sledita še dva večera s pričevanjem mlade žene in duhovnika. Mladi, lepo povabljeni!

• KONCERT MPZ KLOŠTER: prisrčno vabljeni na koncert našega mladinskega zbora v duhu misli: »Vse kar je v meni, Bog, bo slavilo tvoje ime. Živim zato, da tebe le častim!« Koncert bo v soboto, 18. 1. po večerni sv. maši.

• PRVOMAJSKO ROMANJE NA BAVARSKO – od 26. do 28. aprila 2020: Tudi letos smo pripravili romanje za praznike ob prvem maju 2020 in sicer z agencijo Aritours. Želimo poromati na Bavarsko za tri dni. Podroben program s prijavnico vam je na voljo. Prijave se že zbirajo; ob prijavi vplačate 50 €.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.