BRATJE IZ KLOŠTRA SMO Z VAMI

Dragi bratje in sestre v Kristusu!

Naenkrat se je svet spremenil v virtualno družino, družino, ki veruje, upa in moli. Želim si in prosim, da bi bilo tako.
Eno drži in nam je znano, Bog je z nami že 2000 let in tudi v tem zgodovinskem trenutku. Morda še nikoli ni človeštvo čutilo takih občutkov, kot jih občuti sedaj, ob vsej razvitosti.

Otroci bodo mogli svojim otrokom pripovedovati o Korona virusu. Bog daj, da bi jim pripovedovali tudi, da smo ga premagali z vero, oziroma, da se je ob tej epedemiji okrepila naša vera.
Stiska vedno zbliža človeka, ga prečisti, ga tudi na nek način prisili, da stopi na pot spreobrnjenja – smo v času POSTA – sprejmimo to kot dar in milost…
Zato Vam sporočam, kot župnik župnije Novo mesto – sv. Lenart, da smo bratje v kloštru povezani z vsemi župljani in tudi drugimi ljudmi dobre volje.
Za vse vas molimo in darujemo svete maše zasebno, kot so naročene. VABIMO VSE, da se nam vsak dan ob 18h pridružite v molitvi rožnega venca. Molite ga doma!
Na naši spletni strani boste mogli dobiti osnovne informacije, ostalo pa se nadvse potrudimo, da spoštujmo navodila, ki nam jih dajejo mediji in tudi naša mati Cerkev, ki je verjetno sprejela ene najbolj strogim ukrepov v zgodovini. Še enkrat, v teh dneh molimo Boga v duhu in resnici, kjerkoli smo; žal večini ni dano moliti Boga s pomočjo zakramentov, vendar molitev in Božja beseda ostaja.

Bog vas blagoslovi in v imenu vseh bratov želim vsem Mir in dobro ter nad vse kličem blagoslov troedinega Boga!

župnik, p. Krizostom

P.s.

Pripenjam prilogo za družinsko katehezo, spodbudo iz Radija Ognjiše in eno grozlivo poročilo iz Italije, da nas še bolj spodbudi, k resnemu poslušanju in uresničevanju navodil.

A Družinska kateheza za 3. postno nedeljo.

B. spodbuda iz Radija Ognjišče –

C. Poročilo iz Italije

DELI NAPREJ!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.