Oznanila na 23. nedeljo med letom, 10.9.2017

OZNANILA PDF

SREČANJE Z ABRAHAMOM

Naša župnija se danes srečuje z Abrahamom, saj obhaja 50 let od ustanovitve (10. 9. 1967 – 10. 9. 2017). Bogu hvala za vse prejete milosti in prošnja k Svetemu Duhu, da nas vodi naprej.HVALA vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri praznovanju našega jubilejnega praznika župnije, še posebej možem: Romanu, Mihu, Ervinu in Mateju ter p. Tomažu za postavitev mlajev in napisa. HVALA gospem za pecivo in možem za vino ter vsem, ki ste pomagali postreči vse prinešene dobrote. HVALA pevcem Komornega in Župnijskega pevskega zbora.

ZAHVALE OB JUBILEJU ŽUPNIJE
Ob praznovanju 50. obletnice so bili nagrajeni naslednji župljani, oziroma sodelavci:

ŠKOFIJSKO PRIZNANJE SO PREJELI:
– SONJA PIRC – za 50 letno vodenje Župnijskega pevskega  zbora v Mirni Peči in v župniji Novo mesto –  sv. Lenart;

– MATEJ BURGER – za 25 letno igranje na koru v župniji Novo mesto – sv. Lenart in drugod v škofiji ter za več kot 20- letno vodenje Frančiškanskega komornega zbora;

– JOŽICA PLESKOVIC za več kot 70 letno prepevanje na pevskem koru in – KAROLINA PRUS za 47-letno prepevanje na cerkvenem koru.

ŽUPNIJSKO PRIZNANJE IN ZAHVALO pa so prejeli:
 pevke in pevci Župnijskega pevskega zbora  – v oklepaju piše koliko let že prepevajo na koru:MILKA GRAHEK ( 33), IVANKA KARLIČ (30), MOJCA KLOBČAR (29), JANEZ KVAS (25), ELICA MATOH (24), FRANC JUDEŽ (23) in ANICA GALIČ KRAŠEVEC (21).
 Pritrkovalci za zvesto pritrkavanje v zvoniku: IGOR BOŽIČ, PETER KARLIČ, ANDREJ PRUS IN UROŠ ZUPANČIČ
 Zakristantka ANA ALESSANDRA za nesebično služenje v zakristiji in cerkvi.
 Cerkveni ključarji na naših podružnicah: ANTON IN MARIJA CIMERMANČIČ za Gotno vas, MARIJA BOŽIČ IN MIHA PEČE za Smolenjo vas, JANEZ IN JOŽA ŽELEZNIK za Potov Vrh in STANKO CERAR za več desetletno požrtvovalno delovanje pri delu v samostanu in župniji ter na podružnici Gotna vas.
 Za več letno požrtvovalno krašenje naše cerkve za večje slovesnosti in praznike ZVONETU IN METI BLAŽIČ.
 Sodelavkam in sodelavcem Župnijske karitas Novo mesto – sv. Lenart.

HVALA ZA DAROVE NA PRVO NEDELJO
našteli smo preko 2.300 € – BOG POVRNI!

VPIS K VEROUKU
Je potekal v minulem tednu. Kdor še ni vpisan naj to stori čim prej in sicer v ponedeljek in torek med 10. in 11. uro ali v ponedeljek in torek ob 15. ali 18. Med veroukom ne moremo vpisovati otrok!

KATEHETSKO – VEROUČNO LETO

Bomo pričeli v nedeljo, 17. 9. ob 10. uri, verouk pa v ponedeljek, 11. 9. po urniku.

ČIŠČENJE CERKVE
15. 9. ob 20. uri: Smolenja vas, Petelinjek, Potov Vrh, Križe in Veliki Slatnik.

OZNANILA IN POVABILA

  • SREČANJA ŽUPNIJSKIH SKUPIN
    • ponedeljek, 11. 9. po jutranji maši skupina Klepet ob kavici; zvečer po maši pa se dobi Biblična skupina;
    • torek, 12. 9. ob 20. Skupina za razvezane ali razporočene v Lenartovi dvorani;
    • sreda, 13. 9. ob 20h – srečanje za mlade v Lenartovi dvorani;
    • petek, 15. 9. ob 16h mladinski zbor, ob 16.30 otroški zbor in ob 17.30. ministranti. Otroci, pridite in obogatite ter razveselite sebe in druge!
  • GOD NAŠE FRANČIŠKANSKE PROVINCE SV. KRIŽA bo v četrtek, 14. 9., na praznik Povišanja sv. križa.
  • STIČNA MLADIH – mladi vabljeni prihodnjo soboto, 16. 9. v Stično. Pri stari NM občini bo odhod avtobusa ob 8.20 uri. Prijavite se še danes.
  • SREČANJE ZA MOLITVENE SKUPINE, BIBLIČNO IN KARITAS naših treh mestnih župnij ob pripravi na mestni misijon 2018 bo v soboto, 16. 9., ob 16. uri – prav lepo vabljeni v novomeško stolnico (ne Baragov zavod, kakor je pisalo v prejšnjih oznanilih!), kjer bo najprej predavanje enega od misijonarjev, lazarista g. Jožeta Planinška in nato molitev.
  •  ŽUPNIJSKO ROMANJE V JUBILEJNEM LETU ŽUPNIJE na Staro goro nad Čedadom in Čedad – v soboto, 30. 9. Odhod iz Kandije bo ob 7. uri; prvi postanek bomo naredili v Logatcu, kjer si bomo ogledali naš cerkveni zvonik, ki nastaja v delavnici podjetja Šuštaršič. Nato nadaljujemo pot proti Primorski in naprej v Italijo na Staro goro, kjer bo tudi kosilo. Prijave že sprejemamo v župnijski pisarni. Cena prevoza in kosila ter vstopnino v muzej v Čedadu je 40 €.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.