OZNANILA za 27. nedeljo med letom, 2.10.2016 – FRANČIŠKOVO IN ROŽNOVENSKO

OZNANILA PDF

KRALJICA PRESVETEGA ROŽNEGA VENCA IN SV. FRANČIŠEK – PROSITA Z NAS!
Drugi jesenski mesec oktober nam poleg obilja sadov zemlje podarja vsem vernim tudi veliko milosti, ki se na nas razliva ob praznovanju raznih godov in drugih praznikov. Posebej nas spodbuja k molitvi rožnega venca, ki je osrednja molitev tega meseca. Prav Rožnovenska Mati Božja, ki goduje 7. 10., nam kliče po znani ljudski pesmi: »Če rožni ven’c boš molil rad, dobil boš milost, vsakikrat. Marija Te ljubila bo, sprosila sveto Ti nebo.
Radi molimo vsak dan vsaj desetko, da nam Bog usliši naše prošnje. Vsak večer pa tudi zjutraj molimo v naši cerkvi rožni venec pol ure pred sv. mašo.
V torek, 4.10. pa je praznik SV. FRANČIŠKA. Za nas je to slovesni praznik – vabljeni s sv. maši ob 8. in 19. uri. Naš provincial p. Marjan Čuden je v pismu za letošnje praznovanje praznika sv. Frančiška med drugim zapisal: »Hvaljen, moj Gospod v ljudeh, bratih in sestrah, ki so za nas frančiškane kakor veter in zrak in dihajo z nami, da smo sicer vsak svoji, pa vendarle en dih v enih pljučih, en duh v eni zgodbi. Hvaljen, moj Gospod, da dihajo z nami tudi takrat, ko jih razočaramo in ne izpolnimo njihovih pričakovanj. Naj bo veter tvoje ljubezni vedno na njihovi strani. Hvaljen, moj Gospod, za dobre ljudi, ki so kakor mati zemlja. Hvala, da skrbijo za nas in nas hranijo z močjo prijateljstva.«
Tej hvalnici se pridružujemo tudi bratje v kloštru –

HVALA VAM ZA VSO PODPORO, TAKO V MATERIALNEM KOT DUHOVNEM SMISLU.

TRANZITUS
ali spomin prehoda sv. Frančiška iz zemeljskega v večno življenje, se bomo spomnili v ponedeljek, 3.10. po večerni sv. maši – lepo povabljeni.

SREČANJI ŽPS IN KARITAS
– ponedeljek, 3.10. ob 20. uri je srečanje ŽPS v Lenartovi dvorani; želje in pripombe posredujte članom;
– sreda, 5.10. po večerni sv. maši pa je srečanje sodelavcev Karitas.

TEDEN ZA ŽIVLJENJE
bo potekal od 2. – 9. oktobra, pod naslovom “TI SI MOJE ZAVETJE; MOJE VSE V DEŽELI ŽIVIH” (Ps 142,6).

ČETRTEK PRED PRVIM PETKOM, PRVI PETEK IN PRVA SOBOTA
vabijo k poglobljeni molitvi in prejemu zakramentov. Vse tri večere molimo od 18.30 do 19. Pred Najsvetejšim – VABLJENI!

ZADNJE SLOVO OD ZASLUŽNEGA MEŽNARJA NA VELIKEM SLATNIKU
V soboto, 17.9., smo se na slatenskem pokopališču poslovili od g. Antona Košmerla, ki je bil skoraj 50 let s svojo ženo Marijo, skrbnik – mežnar podružne cerkve. Dobri Bog naj mu bo za vse darovane ure bogat plačnik. Iskreno sožalje vsem žalujočim domačim in HVALA za darove – skoraj 1000 €, ki so jih zbrali namesto cvetja in sveč ter pri sv. maši, za obnovo podružne cerkve.

ČIŠČENJE CERKVE
8.10.: Smolenja vas, Petelinjek, Potov Vrh, Križe in Veliki Slatnik.
Pridite v čim večjem številu – hvala.

1. SREČANJE ZA STARŠE
Dragi starši veroučencev pred vami je prvo srečanje v novem katehetskem letu, pripravljeno prav za vas. Vabljeni torej, v četrtek, 6. 10. ob 18. uri v Frančiškovo dvorano.
Srečanja bodo nekje na dva meseca, vodila pa jih bo družinska terapevtka dr. Nataša Rijavec Klobučar.

STARŠI BIRMANCEV
bodo imeli svoje srečanje v sredo, 5. 10 . ob 18. uri in četrtek, 6. 10. ob 10. uri. Predstavljen bo birmanski program, preko katerega boste spoznali dogodke in pričakovanja ob pripravi na birmo s strani kateheta p. Tomaža.

DAN ROŽNEGA VENCA NA BREZJAH
Radio Ognjišče skupaj z brati frančiškani vabi v baziliko Marije Pomagaj v petek, 7. oktobra, na praznik Rožnovenske Matere Božje. Pričetek ob 18h; najprej molitev veselega in svetlega dela, ob 19h sledi sveta maša, ki jo bo daroval nadškof Uran, in po maši bo še molitev žalostnega in častitljivega dela rožnega venca. Ta dan bodo na Brezjah medse sprejeli relikvijo sv. Janeza Pavla II.

ROMANJE NA BREZJE
Župnije našega mesta vsako leto na drugo nedeljo v oktobru romajo na Brezje.
Letos je to 9. 10. Odhod iz Kandije je ob 13. uri.
Še so prosta mesta, čim prej se prijavite v župnijski pisarni.
Cena prevoza je 10 €.

DEKANIJSKA REVIJA PEVSKIH ZBOROV
BO V NEDELJO,16.10. OB 16. URI V NAŠI CERKVI.
LEPO POVABLJENI.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.