1. POSTNA NEDELJA, 10. 3. 2019

OZNANILA PDF

POSTNI ČAS

Slovenska karitas nam za letošnji postni čas pošilja naslednje pobude.
1. teden: TEDEN NASMEHA
Človek, ki ima cilj pred seboj, se ne ustraši napora, ki ga nakazuje pot. Četudi pridejo nepredvidena presenečenja, ostaja v srcu pogum, ki premaga ovire in gre pokončno naprej.
Že pepelnična sreda nas je soočila z resnimi nalogami, ki nas čakajo, etapah prispeli do tistega petka, ki iz drame daritve ustvarja zarjo rešitve. In zato, ker je cilj jasen in prinaša veselje – se v prvi teden podajmo z nasmehom. »Veselje v Gospodu je naša moč!« /Neh 8,10/ Vsi vemo, da se z dobro voljo naredi več, kot pa s slabo. Stara modrost pravi, da na kapljico meda pride več čebel, kot pa na sod kisa.
Ozdravimo v tem tednu svoj kisli pogled, razvedrimo vsak dan koga s svojo dobro voljo. Bog je vlil v naša srca svoj nasmeh Ljubezni – podarjajmo ga vsem, ki jih bomo srečevali. Prva postna kronika naših dogodkov naj bo posejana s cvetovi nasmeha. Nasmeh nič ne stane – pa toliko da.
POVABILO
OTROCI: Vsakomur, ki ga srečaš, se nasmehni in ga prijazno pozdravi.

MLADI: Vzemi si čas za svojega brata ali sestro in ga/jo prijazno poslušaj.

STARŠI: Vzemi si čas za svoje starše in starejše. Pokaži jim z nasmehom, da jih imaš rad.

STAREJŠI: Pozdravi in nasmehni se vsem, ki jih srečaš, tudi mlajšim, čeprav meniš, da bi te morali oni prvi pozdraviti.

MED 1. POSTNIM TEDNOM

• AKCIJA 40 DNI BREZ ALKOHOLA v znamenje solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi bolezni, ki so posledica alkohola, nesreč na cestah in zaradi nasilja v družinah. – se nadaljuje!

• KRIŽEV POT: nedelja, 10. 3. ob 17.30; torek, 12. 3. ob 17.30 – vodijo članice Frančiškovega svetnega reda; petek, 15. 3. ob 17.30 vodijo birmanci.

• SREČANJE ZA RAZPOROČENE IN LOČENE V CERKVI: torek, 12. 3. ob 19.30 v Lenartovi dvorani.

• SVETA MAŠA ZA OZDRAVITEV DRUŽINSKEGA DEBLA IN MOLITVE NAD POSAMEZNIKI: četrtek, 14. 3. ob 18. uri – lepo vabljeni!

• 3. PREDAVANJE OB 550-LETNICI PRIHODA FRANČIŠKANOV V NOVO MESTO: v nedeljo, 17. 3. po večerni sveti maši ob 18h; Predavatelj bo mag. Mitja Sadek, naslov predavanja: Frančiškani in gimnazija v Novem mestu – DOBRODOŠLI!

ČIŠČENJE CERKVE
16. 3.: Mali Slatnik, Mala in Velika Cikava ter ulice: Milana Majcna, Ilke Vaštetove in Slančeva.

======================================================

OZNANILA IN POVABILA

• RELIKVIJE SVETEGA FRANČIŠKA SPET MED NAMI: sprejeli jih bomo v sredo, 13. 3. pri večerni sveti maši, ki jo bo daroval provincial p. Marjan Čuden. K sveti maši lepo povabljeni; še posebej, kdor more, od ministrantov in mladih. Med nami bodo en teden. Pred njimi bomo vsak dan molili na nove duhovne poklice. Veliko je poklicanih, a malo izvoljenih; Bog kliče in vabi, zato molimo, da bi povabljeni slišal glas in se odzval za njega.

• OBČNI ZBOR ŠKOFIJSKE KARITAS NOVO MESTO: sobota, 16. 3. ob 9h, ki se prične s sveto mašo v župnijski cerkvi sv. Mihaela v Šmihelu in se nato nadaljuje v Baragovem zavodu. Člani Župnijske karitas lepo povabljeni.

• 2. VSESLOVENSKO SREČANJE MOŽ, OČETOV IN SINOV: Zavod sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano, od 8.30 do 18. ure. Srečanje pod naslovom “Srečen in uspešen?” obsega bogat program: slavilna molitev, sveta maša, dva nagovora, pogovori po skupinah, delavnice in zaključni obred z maziljenjem. »Močnejši spol«, prisrčno dobrodošli! Več na https://moskaduhovnost.si/

• PRVOMAJSKO ZAHVALNO ROMANJE od 28. 4. do 1. 5. 2019: 2 avtobusa sta polna, zato počasi polnimo 3. avtobus, polovica avtobusa je že zasedena. Kdor še razmišlja, naj pohiti s prijavo. PRIJAVLJENI NAJ VPLAČAJO DRUGI DEL. Na romanju se želimo zahvalili za milosti misijona, ki smo jih prejeli v mesecu novembru preteklega leta. Ob povratku domov se bomo ustavili še pri Kraljici miru v Medžugorju. Cena romanja je 290€.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.