2. POSTNA NEDELJA, 17. 3. 2019

OZNANILA PDF

 

POSTNI ČAS

Slovenska karitas nam za letošnji postni čas pošilja naslednje pobude.
2. teden: TEDEN SKUPNE MIZE
O, vsi imamo lepe spomine na skupna praznovanja rojstnih dni, godov, obletnic … Kako nas to osrečuje, poveže med seboj, nam dá poguma za naprej. Žal pa je velikokrat tudi tako, da se pri družinski mizi, pri farni mizi, pri narodni ali svetovni mizi… tolikokrat počutimo kot tujci. Nimamo si česa povedati, zatopljeni smo v svoje misli, morda koga celo ne prenesemo – in zato sploh ne pridemo k skupni mizi. Ali ne manjka tukaj posebna lučka, ki bi razsvetlila to temo?! Ali nismo morda pozabili, da se moramo za uživanje pri skupni mizi potruditi vsi – vsi imamo odgovornost za to, kako je miza pogrnjena, kakšna jedila bodo na razpolago, s čim se bomo odžejali, kakšna glasba bo dajala ton srečanju.

Drugi teden zato napolnimo z veselim prizadevanjem, da bodo vsa naša srečanja mize razumevanja, sodelovanja, skupnega veselja in zadovoljstva.

POVABILO

OTROCI: Pomagaj pripraviti večerjo ali zajtrk, da se boste vsak dan zbrali za skupno mizo.

MLADI: Za skupno mizo ne uporabljaj telefona ali knjige in bodi
pozoren na svoje najbližje. Bodi zadnji, ki si vzameš najboljšo hrano.

STARŠI: Ne pogrevaj napak svojih otrok za skupno mizo. Prijazna postrežba je vredna več od dobre hrane.

STAREJŠI: Obišči sovrstnika/co in skupaj ob klepetu popijte čaj.

MED 2. POSTNIM TEDNOM

• KRIŽEV POT: nedelja, 17. 3. ob 17.30; torek, 19. 3. ob 17.30 – vodijo sodelavci Župnijske karitas; petek, 22. 3. ob 17.30 vodijo 7. razred.

• TEDEN DRUŽINE: obhajamo ga med praznikom sv. Jožefa (19. 3.) in Gospodovim oznanjenjem (25. 3.).
Lani so bili v središču zakonci, letos pa družine z majhnimi otroki, ki jim je namenjeno prav letošnje pastoralno leto. Letošnje geslo je Majhni koraki. Vsaka pot v veri se namreč začenja z majhnimi koraki. Prav je, da znamo mladim družinam približati, kateri so ti mali koraki, ki jih lahko naredijo sami. Pomembno pa je tudi za vse druge, ki že »hodijo v veri«, da pokažejo razumevanje za te prve korake.
Urad za družino pri SŠK

• DEKANIJSKO SREČANJE BIRMA-NCEV IN NJIHOVIH STARŠEV: srečanje bo potekalo v soboto, 23. marca v prostorih kmetijske šole Grm – pridite z veseljem.

ČIŠČENJE CERKVE
23. 3.: Kandija in Grm.

OZNANILA IN POVABILA

• RELIKVIJE SV. FRANČIŠKA SPET MED NAMI: sprejeli smo jih v sredo, 13. 3. pri večerni sveti maši, ki je bo daroval provincial p. Marjan Čuden. PRAV LEPO POVABLJENI k molitvi eno uro pred svet mašo, tako zjutraj kot zvečer k moliti – med nami bodo do srede, 20. 3..

• PRAZNIK SV. JOŽEFA, GLAVNEGA ZAVETNIKA NAŠE ŠKOFIJE: praznik je v torek, 19. marca. Prav lepo vabljeni k sv. maši v našo stolnico ob 18h. Somaševanje bo vodil ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore. Med mašo bo škof Glavan podelil Odličje sv. Jožefa g. Francu Černeliču in g. Ignacu Slakonji za zvesto 60-letno služenje kot organista in zborovodja.

• FRANČIŠKANSKI ŽUPNIJSKI ZBOR SV. LENART: v svoje vrste vabi mlade in mlajše pevce. Vabljeni vsi glasovi: soprani, alti, tenorji in basi. Z veseljem vas pričakujemo na pevskih vajah, vsako sredo ob 19.30 uri v Frančiškovi dvorani. Naj bo postni čas priložnost in spodbuda za odločitev, da s svojim pevskim talentom in glasom obogatite župnijski zbor ter bogoslužja!

• PRVOMAJSKO ZAHVALNO ROMANJE od 28. 4. do 1. 5. 2019: 2 avtobusa sta polna, zato počasi polnimo 3. avtobus, polovica avtobusa je že zasedena. Kdor še razmišlja, naj pohiti s prijavo. PRIJAVLJENI NAJ VPLAČAJO DRUGI DEL. Na romanju se želimo zahvalili za milosti misijona, ki smo jih prejeli v mesecu novembru preteklega leta. Ob povratku domov se bomo ustavili še pri Kraljici miru v Medžugorju. Cena romanja je 290€.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.