8. NEDELJA MED LETOM, 3. 3. 2019

OZNANILA PDF

 

2. DEL POSTNEGA PISMA

Pred nami so kratki poudarki II. dela postnega pisma naših slovenskih škofov pod naslovom Vseživljenjska kateheza.
»Zato, moji ljubi bratje /in sestre/, bodite stanovitni, neomahljivi, nadvse uspešni v Gospodovem delu, saj veste, da vaš trud v Gospodu ni prazen« (1 Kor 15,58). O »Gospodovem delu«, ki nam ga je zaupal kot trajno katehezo, smo razmišljali prejšnjo nedeljo.
Najprej nas Jezus uči s svojim življenjem. Pot krščanske vere je postopno vstopanje v Božjo Skrivnost. Katehet kot Jezusov učenec prime v občestvu Cerkve drugega za roko in ga vodi v življenje v tej Skrivnosti, kar je velika milost za oba.
Danes smo na koncu neke dobe, ki je trajala približno šest stoletij. Doživljamo velike kulturne spremembe, ki so prinesle s seboj tudi poplitvenje vednosti o veri in njenega doživljanja. Posledično na področju vere marsikdaj »slepec« »slepca« vodi.
Jezus poudari: »Dober človek prinaša iz dobrega zaklada svojega srca dobro, /…/ iz preobilja srca govorijo namreč njegova usta« (Lk 6,45). Dobre nas dela Bog sam, ko se mu pustimo oblikovati – tudi po katehezi. Te besede vabijo vsakega izmed nas, da se zave, da je oznanjevalec – katehet v domači družini, v krogu prijateljev in znancev … Starši otrokom, stari starši vnukom, prijatelj prijateljem, sosed sosedom, znanec znancem, v gospodarstvu, v družbi, šolstvu, skratka povsod.«
Vaši škofje

POST 2019
Na pepelnično sredo, letos je to 6. 3., pričenjamo milostni postni čas. Čas, ki nas vabi, da spremenimo smer od greha k Bogu. Papež Frančišek v letošnji poslanici za post, med drugim zapiše:
»Postiti se pomeni naučiti se spremeniti svoj odnos do drugih in do ustvarjenih bitij: od skušnjave, da bi nasitili svojo požrešnost, preiti k sposobnosti trpeti zaradi ljubezni, ki lahko zapolni praznino v našem srcu. Moliti, da bi se znali odpovedati čaščenju samozadostnosti in lastnega jaza ter se znali predstaviti kot iskalci Gospoda in njegovega usmiljenja. Dajati miloščino, da bi izstopili iz nespameti živeti in kopičiti vse za nas same v utvari, da si zagotavljamo prihodnost, ki nam ne pripada. Tako bomo ponovno odkrili veselje Božjega načrta za stvarstvo in vsakega od nas, ki je v tem, da ljubimo Boga, svoje brate in sestre in ves svet ter v tej ljubezni najdemo svojo resnično srečo.«
• PEPELJENJE – pomenljiv obred med sveto mašo na pepelnično sredo, 6. 3. Vabljeni ob 8h in 18h.
• AKCIJA 40 DNI BREZ ALKOHOLA v znamenje solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi bolezni, ki so posledica alkohola, nesreč na cestah in zaradi nasilja v družinah. – vabljeni, da se pridružimo.
• KRIŽEV POT: petek, 8. 3. ob 17.30 vodi 6. razred – dragi starši, radi pridite z otroki.

ČIŠČENJE CERKVE
9. 3.: Ragovo in Krka.

OZNANILA IN POVABILA

• SREČANJE SODELAVCEV KARITAS: torek, 5. 3. po večerni sv. maši.

• VIZITACIJA – BRATSKI OBISK: v četrtek, 7. marca bo v naši skupnosti v kloštru provincial p. Marjan Čuden. Naj bo vsakoletni bratski obisk podprt tudi z vašo molitvijo – hvala.

• STATISTIKA ZA JANUAR IN FEBRUAR:
 o KRSTA: Erazem BAČAR in Žana PAVLIN – (2) – ČESTITAMO!
 o UMRLI: Janez VELIKONJA (76), Martina GRACEL (43), Karla ŠKRINJAR ŠKERBEC (75), Franc BRUDAR                                  (91), Terezija ŠAŠEK (86), Stanislava BOHTE (96), Franc NOVAK (86), Marija KOŠMRLJ (82),                                      Milena ZUPANČIČ (65) in Jože JERALIČ (71) – (10) – R.I.P. RADI MOLIMO ZA RAJNE!
 o POROKA: Franci KOSTREVC in Jerneja KROMAR – ISKRENE ČESTITKE!

• PETROV VRTEC: dragi starši predšolskih otrok, na mizicah za verski tisk so zloženke s predstavitvijo edinega katoliškega vrtca naši škofiji, ki se nahaja v Šempetru. Vzemite si jih in preberite.

• BIRMANCI NA DUHOVNEM VIKENDU NA BREZJAH: od 8. do 10. 3. Bimance, animatorje in kateheta p. Tomaža, podprimo z molitvijo.

• PRVOMAJSKO ZAHVALNO ROMANJE od 28. 4. do 1. 5. 2019: 2 avtobusa sta polna, zato počasi polnimo 3. avtobus, polovica avtobusa je že zasedena. Kdor še razmišlja, naj pohiti s prijavo. Na romanju se želimo zahvalili za milosti misijona, ki smo jih prejeli v mesecu novembru preteklega leta. Ob povratku domov se bomo ustavili še pri Kraljici miru v Medžugorju.
Cena romanja je 290€.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.