4. POSTNA NEDELJA, 31. 3. 2019

OZNANILA PDF

POSTNI ČAS

Slovenska karitas nam za letošnji postni čas pošilja naslednjo pobud0.
Četrta luč: TEDEN ZAHVALJEVANJA
»Nehvaležnost je plačilo tega sveta« – pravi modrec stare zaveze. Ali ni čudno, da tudi ta oddaja ‘od petka do petka’ na Koroškem radiu, večinoma poroča o nesoglasjih, o napakah, o napačnih odločitvah, o neuspehih, o zablodah, o katastrofah – tako malo pa o požrtvovalnih ljudeh, o tistih, ki pravzaprav nosijo težo dneva in zaradi katerih nam je kljub vsem krizam še kar lepo. Mediji enkrat na leto izberejo naj-športnika, ali naj-podjetnika, naj-zdravnika, ali naj-nevemkaj. Takrat ga častijo in se mu zahvalijo – potem je pa vse pozabljeno.
Sicer pa – kako se morajo starši truditi, da otroka naučijo čudežno besedo ‘hvala’ – da ta pride otroku spontano iz ust in pozneje tudi iz srca. Kar razvadili smo se, da nam je vse dano, da je miza obložena, da je trgovina založena, da je letina bogata, da je služba ugodna, da je šola učinkovita, da so politiki pošteni, da živimo v kolikor toliko mirnem času, da nas drugi poslušajo in pokažejo razumevanje, da potrpijo z nami in nam pomagajo, da nam odpuščajo in so naši prijatelji – vsaj takrat, ko jih potrebujemo. Mnogokrat šele govor ob odprtem grobu razodene, za kaj vse smo lahko pokojniku hvaležni. Lahko bi tudi dejali: »Bolje en hvaležen nasmeh ob srečanju, kakor potok solz na pokopališču.«

POVABILO
OTROCI: Vsak dan se zvečer zahvališ za 5 stvari, ki si jih tisti dan prejel.

MLADI: Vsak dan se zahvali staršem za eno od stvari, ki niso samoumevne: pripravljen obrok, oprano perilo, žepnino, prevoz …

STARŠI: Bodi hvaležen za vse, kar si lepega doživel v svojem življenju. Z zakoncem si vsak večer izmenjajta najlepši dogodek dneva.

STAREJŠI: V vsakem dnevu najdi vsaj en dober dogodek in se zanj zahvali sebi ali človeku, s katerim si ga doživel.

MED 4. POSTNIM TEDNOM

• MOLITEV KRIŽEVEGA POTA: nedelja, 31. 3. ob 18.30; torek, 2. 4. ob 18.30 – biblična skupina in petek, 5. 4. ob 18.30 – vodi 3. in 4. razred.
• SREČANJE ČLANOV ŽPS : ponedeljek, 1. 4. ob 20h.
• SREČANJE SODELAVCEV ŽUPNIJSKE KARITAS: torek, 2. 4. po večerni sveti maši.

ČIŠČENJE CERKVE
6. 4.: Žabja vas, Šentjernejska cesta, Lobetova in Na Tratah.

OZNANILA IN POVABILA

• PRVI PETEK V MESECU: Glede na prvi petek v mesecu se ravnata oba druga dneva, četrtek, pred prvim petkom in prva sobota. Vsi trije dnevi so pred nami. Vabljeni k molitvi pred Najsvetejšim ob 18.30 (v četrtek za nove duhovne poklice, v petek za zadoščevanje osebnih grehov in soboto za svetost vseh poklicanih!). VABLJENI K VELIKONOČNI SVETI SPOVEDI!

• PRVA NEDELJA – 7. 4.: nabirka pri sveti maši je za potrebe samostana in cerkve; v minulih mesecih ste darovali na prvo nedeljo 2.000 € – Bog povrni za vsak vaš dar. Po dopoldanskih sv. mašah je druženje v Lenartovi dvorani.

• KRIŽEV POT IZ POTOVEGA VRHA NA VELIKI SLATNIK: bo v nedeljo, 7. aprila ob 15.00 uri. Vabljene družine, da sprejmete molitev posamezne postaje.

• TRADICIONALNI RADIJSKI MISIJON: Prihodnjo nedeljo se bo na Radiu Ognjišče začel 14. radijski misijon, ki bo največji po številu misijonarjev. Naslov letošnjega radijskega misijona “Cerkev je mlada” je navdihnila lanska sinoda mladih. Od nedelje 7. aprila, do sobote, 13. aprila, nas bodo nagovarjali: kardinal, nadškof, kar osemnajst (18) duhovnikov, tri redovne sestre, pet glasbenih skupin in kopica mladih laikov. Vabljeni k poslušanju Radia Ognjišče. Več: http://tehnika.ognjisce.si/robertb/misijon/

• PRVOMAJSKO ZAHVALNO ROMANJE od 28. 4. do 1. 5. 2019: polnimo 3. avtobus. S prijavami zaključujemo. PRIJAVLJENI NAJ VPLAČAJO DRUGI DEL. Ob povratku domov se bomo ustavili še pri Kraljici miru v Medžugorju. Cena romanja je 290€.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.