3. POSTNA NEDELJA, 24. 3. 2019

OZNANILA PDF

 

POSTNI ČAS

Slovenska karitas nam za letošnji postni čas pošilja naslednjo pobud0.
Tretja luč: TEDEN MOLITVE
Stara modrost pravi: »Povej mi, s kom se družiš, pa bom povedal, kdo si!« Nujno je, da imamo prijatelje, ker bi se brez njih čutili preveč osamljene. Zato z njimi radi spregovorimo o svojih uspehih in težavah. Morda kdaj potočimo kakšno solzo, ki pa jo zna prijatelj obrisati. Tudi vesel nasmeh je sad takih pogovorov.
Najboljši prijatelji, najbolj zaupni in iskreni – pa bi morali biti člani družine. Kako prijetni so – vsaj večeri – tam, kjer si vsi člani izmenjajo doživetja minulega dne, ko vsi prisluhnejo vsakemu, ko skupaj rešujejo težave, napravijo načrte za naprej in si porazdelijo naloge.
Kako neprijetno je, če pri zaupnem in prijetnem pogovoru ob večerih ne bi bil navzoč oče ali bi manjkala mati! Kako čudno bi bilo, če ob reševanju težav ali načrtovanju za naprej oče ne bi našel jasne besede in mati ne tolažilne, razumevajoče spodbude!
Otroci bi bili negotovi, prepuščeni sami sebi. Poslušali bi nasvete z ulice, preizkušali bi vse mogoče in se neštetokrat opekli.

Poskrbimo, da bo naše poročilo prineslo veliko sporočil o naših skupnih pogovorih in rešitvah z Bogom in Marijo. Ravno v tem pogovoru, v molitvi, smo lahko povezani z brati in sestrami z vsega sveta.

POVABILO
OTROCI: Vsak dan sam ali skupaj zmolite Oče naš, Zdrava Marija za nekoga.

MLADI: Ko se zbudiš, se zahvali Bogu za mirno noč in se razveseli novega dne.

STARŠI: S sozakoncem vsak dan zmolita Sveti angel drug za drugega.

STAREJŠI: Vsak dan v tednu nameni svojo molitev za enega svojih otrok ali drugih sorodnikov, še posebej za tiste, ki so morda v stiski.

MED 3. POSTNIM TEDNOM

• MOLITEV KRIŽEVEGA POTA: nedelja, 24. 3. ob 17.30; torek, 26. 3. ob 17.30 – sodelujejo zakonci; petek, 28. 3. ob 17.30 – vodi 8. razred.

• GOSPODOVO OZNANJENJE: slovesni praznik praznujemo 25. 3. – vabljeni k sveti maši ob 8h in 18h.

Iskrene čestitke vsem materam za materinski dan. Danes vam, žene in matere, otroci delijo lepe čestitke, ki so jih izdelali pod vodstvom katehistinje Tine Priselac – HVALA.

• SREČANJE ZA FANTE IN MOŽE: mesečno srečanje bo potekalo v torek, 26. 3. ob 19.30 v Lenartovi dvorani. PRIDITE očetje, možje in sinovi.

• PRESTAVITEV URE: iz sobote, 30. 3., na nedeljo 31. 3., se prestavi ura za eno uro naprej, zato bo večerna sveta maša v nedeljo, 31. 3. ob 19h.

ČIŠČENJE CERKVE
29. 3. ob 19.30.: Smolenja vas, Petelinjek, Potov Vrh, Križe in Veliki Slatnik.

OZNANILA IN POVABILA

• POSTNI KONCERT V STOLNICI: Kulturno društvo nemško govorečih žena »mostovi« iz Maribora, Hrvaško kulturno društvo v Mariboru, Hrvaško kulturno združenje Novo mesto in Društvo Kočevarjev staroselcev Občice vabijo na Postni koncert, ki bo v soboto, 30. marca 2019, ob 20. uri v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Novem mestu. Na sporedu bodo dela velikih mojstrov klasične glasbe.

• DRUGI KONCERT NOVOMEŠKEGA SAKRALNEGA ABONMAJA: bo v nedeljo, 31. marca v frančiškanski cerkvi sv. Lenarta v Novem mestu ob 20.00 uri. Nastopil bo: Frančiškanski komorni zbor s solisti pod vodstvom zborovodja: Mateja Burgerja.

• TEČAJ KRAŠENJA V CERKVI: na tečaj vabijo župnije dekanije Novo mesto in Grm Novo mesto – Center biotehnike in turizma. Tečaj z naslovom DEKORACIJE V CVETLIČARSTVU želi usposobiti krasilce cerkva in drugih sakralnih objektov. Izobraževanje v obsegu 50 ur je sestavljeno iz teoretičnega in praktičnega dela ter samostojnega dela. Prvo srečanje je 28. marca ob 16. uri v kaplaniji Župnije NM – Šmihel, poleg cerkve. Kdor se zanima, naj se javi župniku.

• PRVOMAJSKO ZAHVALNO ROMANJE od 28. 4. do 1. 5. 2019: polnimo 3. avtobus. Kdor še razmišlja, naj pohiti s prijavo. PRIJAVLJENI NAJ VPLAČAJO DRUGI DEL. Na romanju se želimo zahvalili za milosti misijona, ki smo jih prejeli v mesecu novembru preteklega leta. Ob povratku domov se bomo ustavili še pri Kraljici miru v Medžugorju. Cena romanja je 290€.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.