32. nedelja med letom – 11. 11. 2018

OZNANILA PDF

PROGRAM MESTNEGA MISIJONA

 

DNEVI PRED MISIJONOM

Če se nam je zdelo lansko leto, na 1. adventno nedeljo, daleč do misijona, se nam danes na 32. nedeljo med letom, 11. 11., zdi misijon zelo blizu. Manjka namreč samo še nekaj dni do pričetka milostnega časa svetega misijona. Skoraj vse je že pripravljeno, manjkajo še samo drobne stvari, ki bodo dodale zgodovinskemu trenutku polnost in vrednost. Zakaj zgodovinskemu? Zato, ker se ljudski misijon ne dogaja vsak teden ali vsako leto, ampak na vsakih 10, 15 ali morda celo več let. Pri nas je bil misijon nazadnje leta 2002, torej letos mineva natanko 16 let. Zato, tako velikega dogodka res ne velja zamuditi. Prosimo in vabimo vas, da vzamete 10 dnevno dogajanje zares, v vsej ponižnosti in veri ter pričakovanju, da se vas po Božji ljubezni in dobroti dotakne Božja milost, ki spreminja človeka. Zapisane besede naj ne izzvenijo pobožno in kot fraza, ampak kot resnične, saj nam vsem želi Bog po misijonarjih podeliti obilje Svetega Duha. Sledite misijonskemu programu in bodite prisotni na več dogodkih, ki so pripravljeni za vas.

MISIJONSKA ZNAMENJA
Vzemite si misijonske sveče in pred njimi molite. Še posebej vsak večer ob 19.30, ko se bo oglasil misijonski zvon. Tudi misijonskih programov je še veliko na razpolago.
Če ima kdo starejšega, bolnega in onemoglega člana družine in si želi obisk misijonarja, naj pokliče župnika. Misijonarji želijo obiskati vse bolne in trpeče brate in sestre ter jim z zakramenti olajšati težo križa starosti in bolezni.

ZAČETEK MISIJONA
Poseben bo začetek misijona, ki bo za vse 3 župnije skupen v naši stolnici, v petek, 16. 11. ob 18. uri. Tisti večer ne bo sv. maše v Šmihelu in kloštru! Vsi vabljeni zvečer k slovesnemu začetku misijona. Sv. mašo bo daroval škof Andrej Glavan, pri sv. maši pa bodo prepevali združeni pevski zbori vseh treh župnij.

VPRAŠANJA, ki se vam zastavljajo in bi jih želeli postaviti misijonarjem, lahko napišete na listek in oddate v nabiralnik, ki je za darove. Misijonarji bodo nanje odgovarjali v soboto, 24. 11. na zadnjem pogovornem večeru v Baragovem zavodu v Šmihelu.

DAROVI ZA MISIJON
HVALA vsem, ki ste že ali še boste darovali v nabiralnik za stroške našega misijona,
ki je v cerkvi spredaj levo.
Na zadnji seji Župnijskega pastoralnega sveta smo sklenili da bo nabirka za misijon tudi v nedeljo, 18. 11., pri vseh svetih mašah.

ČIŠČENJE CERKVE
17. 11.: Kandija in Grm.

• HVALA: za vse darove, ki ste jih namenili za pogostitev ob Lenartovi nedelji; za darove pri ofru, katere smo prešteli 4000 €. Hvala za vse kar darujete ob zahvalnih nedeljah na podružnicah, tudi za biro v tej ali oni obliki. Naj vam Bog povrne z milostnimi darovi.

• ZAHVALNA NEDELJA V SMOLENJI VASI: v misijonskem programu piše, da bo 18. 11. ob 10h sv. maša na Potovem Vrhu – to je napaka!!! V resnici bo v Smolenji vasi.

KMALU NAS BO OBISKAL SVETI MIKLAŽ: še posebej želi obdariti otroke do vključno 3. razreda osnovne šole. Pomagajte mu napraviti darila. Prijavnice s prispevkom po 10 € zbiramo v župnijski pisarni.

• POGOSTITEV OB ZAKLJUČKU MISIJONA: v nedeljo, 25. 11., po sv. maši bo pogostitev pred dvorano Leona Štuklja. Prosimo za sladke dobrote, ki jih v soboto, 24. 11., do 16h prinesite v klošter. Hvala.

• ZADNJA TISKANA OZNANILA V TEM CERKVENEM LETU: bodo izšla prihodnjo nedeljo, 18. 11. in sicer za 14. dni. V njih bo tudi priloga Karitas, saj bo takoj po koncu misijona Teden Karitas.

ODPEV IZ MISIJONSKE HIMNE
Milost misijona, Krke tihi tek …,
Bog, ohrani vero nam v prihodnji vek.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.