1. dan misijona: začetek v stolnici in prvo srečanje ob gledanju filma

V petek, 16. novembra 2018 smo s sveto mašo v stolnici pričeli misijon v Novem mestu. Sveto mašo je na čast Svetemu Duhu daroval novomeški škof msgr Andrej Glavan, somaševalo pa je, poleg štirih misijonarjev še deset duhovnikov. Ob koncu svete maše je gospod škof misijonarjem izročil misijonske križe z naročilom naj oznanjajo Kristusa križanega in od mrtvih vstalega ter štole znamenje misijonskega poslanstva, ki ga bodo v teh desetih dneh opravljali v Novem mestu.

Po maši pa je bilo že prvo misijonsko srečanje v Baragovem zavodu: ogled filma in pogovor s patrom Andražem Arkom: S čim polnim svoje srce.

Sobota, 17. novembra 2018 pa bo na misijonu polna molitve in raznih srečanj: cel dan bomo v stolnici molili pred Najsvetejšim za blagoslov misijona. V Baragovem zavodu se bodo zvrstila naslednja srečanja:
ob 16 h ga bo imel p. dr. Andraž Arko za zaročence in pare v spoznavanju z naslovom Kdaj bova zares pripravljena?
ob 17 h za vse humanitarne delavce, ki bodo s s. Slavko Cekuta, g. Jožetom Planinškom in g. Marjanom Dvornikom razmišljali o tem kako Prepoznati in lajšati telesne, duhovne in duševne stiske ljudi
ob 17 h bo v župnijski cerkvi v Šmihelu srečanje za ministrante vseh treh župnij
ob 19.30 bosta s. mag. Damjana Tramte in p. mag. Branko Cestnik imela predavanje za starše z naslovom Vzgoja otrok in starševstvo
ob 20.15 bo bogoslužje z Neokatehumensko skupnostjo, ki se srečuje v Šmihelu.

Več o misijonu si preberite na misijonski spletni strani: http://misijon-nm2018.rkc.si

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.