3. VELIKONOČNA NEDELJA, 5. 5. 2019

OZNANILA PDF

 

MOLIMO ZA NOVE DUHOVNE POKLICE

Teden med 3. in 4. velikonočno nedeljo je v vesoljni Cerkvi posvečen molitvi za nove duhovne poklice. Letošnji bo pod geslom: Od vidnega k nevidnemu. Papež vsako leto napiše posebno poslanico. Za letošnji 65. svetovni dan ji je dal naslov Pogum tvegati za Božjo obljubo. Naj nam spregovori nekaj papeževih misli:

Dragi bratje in sestre!
Potem, ko smo lani v oktobru doživeli živahno in rodovitno izkušnjo sinode, posvečene mladim, smo pred kratkim v Panami obhajali 34. svetovni dan mladih. Dva velika dogodka, ki sta Cerkvi omogočila, da je prisluhnila tako glasu Duha kot življenju mladih, njihovim vprašanjem in skrbem, ki jih bremenijo, njihovim težavam in njihovim upom…
Dva para bratov, Simon in Andrej, skupaj z Jakobom in Janezom, ki opravljajo svoje vsakdanje delo kot ribiči… V tem napornem poklicu so se naučili zakonov narave in včasih, ko so bili vetrovi nasprotni ter so valovi udarili ob njihove čolne, so se jim morali zoperstaviti. Kdaj pa kdaj je bil njihov trud nagrajen z obilnim ulovom, drugič spet so se lahko trudili vso noč, pa niso napolnili mrež ter so se vrnili na obalo utrujeni in razočarani…
Velik del življenja je tak. Vsak od nas skuša uresničiti svoje najglobje želje, se ukvarja z dejavnostmi, za katere upa, da bodo rodovitne in se poda v “morje” možnosti, da bi našel pravo pot, na kateri bi mogel zadovoljiti svojo žejo po sreči. Včasih uživamo v dobrem ulovu, drugič, nasprotno, moramo zbrati pogum, da obvladamo krmilo čolna, ki ga premetavajo valovi, ali pa smo razočarani, ko vidimo naše prazne mreže.
Kakor v zgodovini vsakega klica tudi v tem primeru evangelij govori o srečanju. Jezus hodi, vidi ribiče in se jim približa … Isto se zgodi, ko srečamo osebo, s katero se želimo poročiti, ali ko prvič začutimo privlačnost posvečenega življenja: doživimo presenečenje nekega srečanja in v tistem trenutku nas spreleti obljuba veselja, sposobna izpolniti naše življenje.
Gospodov klic torej ni vdor Boga v našo svobodo; ni neka “kletka” ali breme, naloženo na naša ramena. Nasprotno, to je ljubeča pobuda, s katero nam Bog prihaja naproti in nas vabi, da vstopimo v veliki načrt, ki ga želi deliti z nami. Pred našimi očmi razkrije obzorje širšega morja in obilnega ribolova.

MARIJIN MESEC – ŠMARNICE
Vabljeni k šmarnicam v župnijsko cerkev ob 8h in 19h ter na podružnicah, kot je bilo oznanjeno.

ZAHVALA
Še enkrat hvala za vse denarne darove, ki ste jih darovali ob minulih velikonočnih praznikih in tudi na današnjo prvo nedeljo v mesecu. Bratje v kloštru smo se odločili obnoviti starodavne stopnice, ki vodijo iz zgornjega samostanskega vrta na spodnji vrt ob Krki.

ČIŠČENJE CERKVE
11. 5.: Ulice: Ragovska, Jakčeva in Maistrova.

• VEROUČNA ŠOLA: z rednim veroukom nadaljujemo vse do konca meseca maja; zaključek veroučnega leta je 2. 6., Festival družin pa v nedeljo, 19. 5. ob 10h, ko je sv. maša in se nadaljuje dogajanje na samostanskem vrtu.

• SREČANJE ŽPS (ponedeljek, 6. 5. ob 20h) in SREČANJE SODELAVCEV ŽUPNIJSKE KARITAS (torek, 7. 5. po večerni sveti maši!)

• SESTANEK ZA STARŠE PRVOOBHAJANCEV: sestanek, da se dogovorimo glede prvega obhajila, ki bo v nedeljo, 26. maja ob 10. uri, bo v sredo, 8. maja ob 10h in 18h.

• 4. SAKRALNI ABONMA: Novomeška stolnica – v četrtek, 9. maja, ob 20. uri v stolnici: Zbori in orkester Zavoda sv. Stanislava, dirigent, Damijan Močnik – VABLJENI!

• ZAKONSKI JUBILANTJE: pari, ki letos praznujete od 5 let pa do 65. obletnice zakramenta zakona, se lahko samo še danes prijavite v župnijski pisarni za praznovanje, ki bo prihodnjo nedeljo, 12. maja ob 11.30.

• STANOVSKO ROMANJE MOŠKIH: romanje bo v soboto, 11. maja; pot bo vodila v Rogaško Slatino na ogled starodavne steklarne, muzeja kmečke opreme in še česa. Odhod bo ob 7. uri iz Kandije. Cena je 30 €. Avtobus še ni poln, zato je želja, da ga čimprej napolnite!

• STANOVSKO ROMANJE DEKLET IN ŽENA: sobota, 18. maj; romale bodo v Koper in Piran ter Hrastovlje. Cena romanja je 45 €. Tudi njihov avtobus še ni poln – pohitite s prijavami!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.