12. nedelja med letom – 21. 6. 2020

PDFoznanila

 

• VERSKI TISK: in nova tiskana Oznanila za 14 dni najdete na mizicah ob izhodu!

• ČIŠČENJI CERKVE – 27. 6.: Kandija in Grm in 3. 7. ob 20h: Smolenja vas, Petelinjek, Potov Vrh, Križe in Veliki Slatnik.

• MOLIMO ZA DOMOVINO SLOVENIJO: Ob 30-letnici slovenske demokracije in ob 29. rojstnem dnevu naše države tudi letos, že desetič po vrsti, vabimo, da se pod geslom: SKUPAJ ZA SKUPNO DOBRO – S TEBOJ BOMO ZMOGLI, pred dnevom državnosti, molitveno povežemo v devetdnevnici za domovino, ki bo potekala od 16. do 24. junija 2020. Slovenski škofje so sklenili, da v župniji na predvečer praznika, v sredo, 24. junija 2020, ob 20. uri, zvonimo z vsemi zvonovi 5 minut.

• POSVEČENJE IN MOLITEV ZA DUHOVNE POKLICE: V novomeški stolnici bo v ponedeljek, 29. junija, ob 16h, na praznik apostolov sv. Petra in Pavla, mašniško posvečenje prejel diakon Blaž Franko, iz župnije Šentjernej. Diakonsko posvečenje pa bosta prejela: bogoslovec Janez Meglen, iz župnije Krka in bogoslovec Jakob Piletič, iz župnije Kostanjevica na Krki. Vseh treh se spomnimo v molitvi. Na posvečenje se bomo pripravljali od 21. do 28. 6., ko bomo vsak dan posebej molili za nove duhovne poklice in svetost poklicanih.

• SVETE MAŠE OB NEDELJAH OB 11.30: Bratje v kloštru smo se odločili, da te maše v poletnih mesecih, juliju in avgustu, ukinemo. Razlog je v manjšem obisku v času po epidemiji in tudi v času počitnic.

• PEŠ ROMANJE NA ZAPLAZ: Letošnje, že 14. peš romanje iz Novega mesta k Mariji na Zaplaz, bo v soboto, 11. julija 2020. Na pot bomo krenili ob 2. uri zjutraj izpred stolnice v Novem mestu. Romarska maša na Zaplazu bo ob 12h.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.