Oznanila na veliko noč, 16.4.2017

SONY DSC

OZNANILA PDF

KAMEN JE ODVALJEN – GROB JE PRAZEN – GOSPOD JE VSTAL

Vsakoletno radostno praznovanje Velike noči je za nas kristjane zares nekaj upajočega. V nemirni svet, v katerem živimo, moremo zato prinašati veselje in mir Vstalega Gospoda. Vstal ni samo On, ampak bomo vstali tudi mi, kot nas uči naša vera.

Frančiškovi bratje v kloštru v Novem mestu želimo vsem obiskovalcem naše cerkve, še posebej pa vsem prijateljem in dobrotnikom našega samostana in cerkve, obilje Veliko-nočnega miru in veselja. Voščilo ponesite tudi vsem bolnim in z boleznijo ter trpljenjem zaznamovanim bratom in sestram.
A L E L U J A !

HVALA
Vsem, ki ste nam za praznike voščili v pisni ali z besedo izraženim voščilom. Hvala za vse darove. Hvala župnijskim sodelavcem: zakristantki Ani, ministrantom, bralkam in bralcem, izrednim delivcem obhajila, pevcem in pevkam, zborovodjem in organistom, pritrkovalcem, nosilcem bander pri procesiji, godbenikom in vsem drugim, ki ste kakorkoli pomagali, da smo lepo praznovali sveto tridnevje z v Veliko nočjo. Bog Vam povrni z milostnimi darovi. Hvala tudi naši kuharici Hildi ter Zvonetu in Meti Blažič, ki sta lepo okrasila cerkev.

VELIKONOČNI PONEDELJEK
Drugi dan velikonočne osmine se imenuje EMAVS, ko se kristjani podamo k drugim: sosedom in sorodnikom, da jim oznanimo radostno vest o Kristusovem vstajenju. Sv. maše bodo pri nas kot ob nedeljah. Po maši ob 8.30 bodo imeli mladi – FLM velikonočni zajtrk v Lenartovi dvorani.

BIRMANSKA 9-DNEVNICA

 PONEDELJEK, 17. 4. 2017 ob 16. uri začetek izdelave vencev do svete maše ob 19. uri. Vsi starejši in mladi posebno pa starši lepo povabljeni, da birmancem pripravimo svečano birmo. Ta termin bo izdelovanje ven-cev do petka 21. 4. 2017.

 TOREK, 18. 4. 2017 ob 18 uri srečanje z birmovalcem gospodom prelatom Božidarjem Metelkom. Ob 19. uri spoved za starše birmancev in botre.

 SREDA, 19. 4. 2017 ob 16. uri izde-lovanje vencev.

 ČETRTEK, 20. 4. 2017 ob 17.30 spo-ved za birmance. Po devetdnevnici čiščenje cerkve za starše birmancev. Postavljanje napisa in smrečic pred cerkvijo. Vabljeni fantje in moški.

 PETEK, 21. 4. 2017 po večerni sveti maši generalka z botri in birmanci. Zbor birmancev in botrov ob 10.15 v Lenartovi dvorani.

 SLOVESNOST SVETE BIRME – sobota, 22. 4. ob 11h.

OZNANILA IN POVABILA

OBNOVA ZVONIKA – na Cvetno nedeljo ste bili preko priloge k oznanilom povabljeni k darovanju za načrtovano obnovo zvonika. Sredstva že prihajajo. Po veliki noči želimo intenzivno poiskati najboljšega izvajalca del. Še naprej se priporočamo se za darove. V oznanilih na zadnji strani ni pravi TRR. Pravi TRR je: SI56-0297-0009-2265-498 (NLB). BOG POVRNI!

VEROUČNE POČITNICE so povezane z VELIKO NOČJO, zato verouka ne bo po Veliki noči v času velikonočne osmine. VEROUK tako pričnemo po urniku v ponedeljek, 24. 4.

SV. MAŠA ZA NOTRANJE OZDRAVLJENJE bo v četrtek, 20. 4. ob 19. uri. Po sv. maši sledijo molitve nad posamezniki.

ŠKOFIJSKO ROMANJE ŽPS NA ZAPLAZ – v nedeljo, 23. aprila: ob 15h je molitvena ura in ob 16h škofova maša, med katero bodo blagoslovljene nove orgle. Člani ŽPS in tudi drugi verniki, prav lepo povabljeni na Zaplaz k Zaplaški Materi Božji.

ZAKONSKI JUBILANTI letos praznujejo svoj zakonski jubilej pri maši ob 11.30, v nedeljo, 14. 5. Vsi, ki ste skupaj v zakonu že: 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50 ali celo več let, se prijavite v župnijski pisarni.

STANOVSKO ROMANJE FANTOV IN MOŽ v Zgornjo Savinjsko dolino, kjer se bomo srečali s splavarji in gozdarji. Romanje bo v soboto, 13. maja. Za ceno 30 € se lahko že prijavite v župnijski pisarni.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.