OZNANILA za Veliko noč, 5.4.2015

OZNANILA v PDF

GROB JE PRAZEN – KRISTUS JE VSTAL
ALELUJA! Dragi bratje in sestre, vsi, ki radi zahajate v našo cerkev sv. Lenarta. Iz srca Vam bratje frančiškani v kloštru voščimo radosti in blagoslova polne velikonočne praznike. Naj Vas vstali zveličar razveseli in opogumi ter vam vlije novih moči – ON resnično z nami živi.
Voščijo Vam tudi slovenski škofje: »Velikonočni kristjan ne hodi več h grobovom, ampak napoti svoj korak k bratom in sestram. S seboj nosi oznanilo vstajenja, oznanilo življenja in veselja. ‘On, ki so ga razpeli na les in umorili, je vstal in živi.’ Aleluja. Veselimo in radujmo se! Aleluja.«

HVALA vsem, ki ste ponovno dali v služenje svoje pridne roke in odprta ter darežljiva srca, da lahko veselo praznujemo: članom ŽPS, ministrantom, pevcem, zborovodjem: Sonji, Romani in Mateju, organistki Snežki, pritrkovalcem, mestni godbi Novo mesto, nosilcem neba in bander iz Smolenje vasi, Zvonetu in Meti Blažič za praznično okrasitev, zakristanki Ani in naši kuharici Hildi. HVALA tudi vsem za pisna in ustna voščila; HVALA vsem za materialne darove. Bog povrni!

Ves teden, do Bele nedelje, bomo praznovali Veliko noč, zato VEROUKA NE BO. Pričnemo ga v ponedeljek, 13. 4. BIRMANCI se dobijo v birmanskih skupinah po dogovoru z animatorji!

V četrtek, 9. 4. je SV. MAŠA ZA NOTRANJE OZDRAVLJENJE in po njej molitev za osvoboditev.

V soboto, 11.4. bo po večerni maši v naši cerkvi JAVNA GENERALKA vokalne skupine Mezzo.

STATISTIKA ZA MAREC
KRSTI: IZA Ucman, MARK Tusk Ostič, in GAL Vovko.
Staršem in botrom iskrene čestitke.
POGREBI: ALOJZIJ Mikec (79), ANA ZDENKA Špendal (70), ISTOK Kunstek (49) in CVETKA Jakopec (81).
Vsem žalujočim domačim iskreno sožalje in molitveni spomin.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
V soboto, 11. aprila 2015, so na vrsti župljani iz ulic: Ragovska, Jakčeva in Maistrova.

VABILO
Dragi verniki, dragi Novomeščani!
Letos praznuje naše mesto 650-letnico. 7. aprila 1365 je Rudolf IV. Habsburški ustanovil Rudolfovo – Novo mesto, 7. aprila 2006 pa je papež Benedikt XVI. ustanovil novomeško škofijo. Letos torej začenjamo tudi s praznovanjem 10-letnice naše škofije.
Zato vabim vse meščane in okoličane v sredo, 8. aprila 2015, ob 19. uri v novomeško stolnico k slovesni zahvalni maši. Zahvalna maša za Božje varstvo bo najlepša prošnja, da bomo tudi v prihodnje na priprošnjo sv. Miklavža deležni ljubeče Božje naklonjenosti in pomoči. Pri maši bo sodeloval zbor Vokalna akademija Jurij Slatkonja s solisti.
vaš škof Andrej

FLM
V nedeljo, 29. 3., je potekala zadnja tekma rekreacijske lige, hvala vsem zvestim navijačem za prijetno vzdušje! Fantom ekipe KK FLM žal ni uspelo ugnati Eldorada, tako so končno pristali na 2. mestu. Benjamin Drenik je z 171 koši v sezoni postal prvi strelec v ligi, Blaž Kestnar pa četrti, obema iskrene čestitke!
Na velikonočni ponedeljek je vsa MLADINA vabljena na tradicionalni VELIKONOČNI ZAJTRK v Lenartovem domu, ki bo potekal po pol deveti maši.

ZAKONSKI JUBILANTI
V župnijski pisarni se prijavite za letošnje praznovanje obletnice poroke (10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50…) ki bo v nedeljo, 19. aprila, pri sv. maši ob 11.30.

STANOVSKO ROMANJE MOŠKIH bo v soboto, 23. maja. Poromali bomo v Laško in Teharje. Najprej bomo imeli sv. mašo v župnijski cerkvi v Laškem, nato pa bomo šli na ogled pivovarne Laško in degustacijo piv s kosilom. Popoldan pa nas čaka še postanek v Teharjah in ogled spominskega parka. Prijavite se v župnijski pisarni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.